Bundsolide AGF nedlage FCK og øgede forspringet på tredjepladsen

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Mattias Sundroos

De hårdtkæmpende AGF’er leverede en kæmpe præstation, da man her til aften mindskede afstanden til FCK til 4 point efter en flot 1-0 sejr. 

Endelig folk på stadion igen! Det var nærmest så hårene på armene rejste sig, da man hørte de over 7.000 tilskuere på Ceres Park synge med på Thomas Helmigs strofer i sangen Malaga, og jublen blev kun intensiveret, da man på storskærmen kunne offentliggøre et 2-0 nederlag til bronzekonkurrenterne fra Brøndby IF.

AGF-spillerne lignede også nogen, der virkelig nød at have deres fans tlbage. Der blev fightet, kæmpet og knoklet, og selvom kampen til tider var en noget grim affære uden det store væld af chancer, så måtte fansene på stadion kæmpe for at blive siddende i deres stole. Man kan derfor i AGF-lejren se forspringet på tredjepladsen øget til 9 point med 5 kampe igen og måske sågar lade drømme flyve afsted efter en sølvmedalje med kun 4 points afstand nu.

 

Referat:

Første halvleg

Det var en kamp, der startede med FCK i boldbesiddelse, men der var ingen tvivl om tændingsniveauet hos AGF’erne i dag. Hver gang en bold blev erobret kunne man med det samme høre hele stadion nærmest bære dem frem på banen med deres råb. Vi skulle dog hen til det 11′ minut før første store chance bød sig til hjemmeholdet, da unge Benjamin Hvidt bankede en flugter på kanten af feltet snært over mål.

Ellers så blev kampbilledet i starten af første halvleg et FCK-hold på bolden, dog uden for alvor at blive farlige, og et AGF-hold der lurede på omstillingerne, men som udgangspunkt forholdte sig lavt på banen. Efter 22 minutter blev FCK dog farlige, da man fik spillet Rasmus Falk fri i feltet, men en heroisk takling fra Casper Højer holdte den tilbagevendte Dame N’Doye fra at gøre det til 1-0.

Efter 25 minutters spil blev hænderne for alvor klasket sammen på tribunerne, da Munksgaard fik spillet Benjamin Hvidt fri til en afslutning i feltet. Afslutningen var dog for centralt placeret og FCK-keeperen kunne redde bolden til et hjørnespark. AGF chancerne fortsatte, da Mortensen blot 4 minutter efter kunne heade et indlæg fra Højer forbi målet og AGF’er virkede pludseligt mere farlige.

Første halvleg sluttede dog uden flere store chancer, men med stor intensitet.

Anden halvleg

AGF fik dog en chok start på anden halvlegen, da Mohammed Daramy rykkede fri og affintede Eskelinen, dog kastede Tingager sig heroisk på stregen og reddede “De Hviie” fra den værst tænkelige start på anden halvlegen. Kampen tonede dog lidt ned efter chokstarten, i hvert fald på chancefronten, på intensiteten blev der virkelig gået til stålet.

Vi skulle dog hen til det 69′ minut før, der for alvor kom en stor chance. Et flot et-to-spil gav Bror Blume en åben afslutningsmulighed på kanten af feltet, men bolden røg lige forbi den fjerneste stolpe. Dette gav for alvor blod på tanden for “De Hviie”, fire minutter efter startede Ankersen en kontra, hvor Links endte med afslutningen. En kanon redning fra Johnsson i FCK-målet boksede bolden ud til Ankersen, men endnu en fantomredning holdte scoren på 0-0. Dog skulle det efterfølgende hjørnespark vise sig at overrumble den ellers fantastisk spillende Kalle Johnsson. Højers indlæg smuttede lige imellem Johnssons handsker og 1-0 til AGF.

Resten af kampen blev for alvor en herrefight, hvor AGF’erne bekrigede med liv og lemmer for at holde 1-0 føringen. AGF var dog tættere på at øge føringen til 2-0 end at indkassere det udlignende mål. 3 minutter før tid sendte Helenius en raket afsted, men Johnsson reddede flot. Der må derfor for alvor være smil i AGF-lejren efter vitale tre point i bronzekampen og man nu tydeligt har understreget, at man kan være med i mesterskabsspillet med 10 point på 5 kampe i mesterskabsspillet.

 

Kampfakta:

AGF – FCK: 1-0 (0-0)

1-0: Casper Højer (75′)

 

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard (60: Diks), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Benjamin Hvidt (79: Helenius), Nicolai Poulsen  Bror Blume

Angreb: Jon Thorsteinsson (64: Links), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen

Bænk: Kasper T. Kristensen, Magnus Anbo, Alex Gersbach, Mikkel Lassen, Kevin Diks, Gift Links, Nicklas Helenius

FCK:

Målmand: Johnsson

Forsvar: Varela (80: Bartolec), Nelsson, Sigurdsson, Bengtsson

Midtbane: Stage (45: Wind), Falk, Zeca, Thomsen (58: Biel)

Angreb: N’Doye (80: Kaufmann), Daramy (80: Mudrazija)

Bænk: Grytebust, Bartolec, Papagiannopoulos, Mudrazija, Biel, Wind, Kaufmann

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments