Bubacarr Sanneh til AGF på et lejeophold sæsonen ud – hvad kan vi forvente?

1
© agf.dk

Af Mattias Sundroos

En fortidsdrøm er nu blevet en realitet, men er niveauet det samme? Vi vender kort den nye mand i hvidt – Bubacarr Sanneh! 

I takt med at solen smukt står op over Aarhus kan AGF i dag offentliggøre en forstærkning til defensiven – én som ikke mange havde turde tro på at se i AGF. Selvom det blot er på en lejeaftale, så var vi også mange på redaktionen, der kiggede mistroisk på vores transferekspert Rasmus Thomsen, da han første gang d. 10 januar erklæret Bubacarr som en mulighed for AGF og så blot tre dage efter i vores podcast “Afsnit 4 – Transfertalks med Sture Sandø”, sagde følgende: “Sanneh ville være en af de handler, der vil have stor signalværdi. Han er en af dem, der kan signalerer, at vi i AGF efterhånden kan lege med de store i Superligaen”

Netop Bubacarr har da bl.a. også været rygtet til FCK i sommers og især efter ansættelsen af Jess Thorup. Men denne gang rendte AGF med spilleren, om det så bliver en anden snak med Bundu, den må vi tage på et senere tidspunkt. Nå men Sanneh, hvem er han egentlig og hvad kan vi forvente?

Til agf.dk understregede Jacob Nielsen, at især fysikken på Sanneh gør ham til en top-spiller, som helt klart kommer til at styrke AGF dette forår:

“Sanneh er en top-spiller, der har en god alder. Han er blevet modnet af at være i Belgien og senere også i Tyrkiet, og vi ser frem til at byde ham velkommen tilbage til Danmark og til AGF, hvor han kommer til at supplere vores forsvar med sin fysiske styrke og sit hårde arbejde. Alle husker nok hans kvaliteter fra hans første tid i ligaen, og selv om han ikke har spillet så mange kampe på det seneste, så er han stadig en dygtig forsvarsspiller som kommer til at gardere os godt på den front i løbet af foråret, der byder på rigtig mange kampe” – agf.dk

 

Vi tror da heller ikke, det er mange, der havde sagt nej til Bubacarr for 2 år siden, da han skiftede fra FCM for over 50 millioner kr. til belgiske Anderlecht. På daværende tidspunkt var Sanneh en magtfaktor i Superligaen, hvor han kun nåede 23 kampe og 3 mål inden han var for svær at holde på for Midtjyderne. Inden da havde Bubacarr spillet 100 kampe for AC Horsens, hvor det var blevet svimlende 14 scoringer og 5 assists for midterforsvaren.

Der er derfor ikke meget tvivl om et potentielt topniveau, der i den grad er Superliga-værdig. Men dog er der jo også en grund til, at Bubacarr pludselig er blevet tilgængelig.

Siden skiftet til Anderlecht sommeren 2018 er det nemlig kun blevet til 27 kampe for Bubacarr på 1,5 år. Og dette er endda i tre forskellige klubber. Først 19 kampe i Anderlecht det første år inden han blev lejet ud til tyrkiske Göztepe, hvor det blev til 5 kampe, for derefter et halvt år senere at blive lejet ud til den belgiske midterklub KV Oostende, hvor det halve år kun kastede 3 kampe af sig. Og ingen kampe siden da…

Men er tredje gang lykkens gang for Bubacarr og hans lejeophold?

Det kan vi da ikke andet end at håbe! Men der er faktisk elementer i hans spil, der virkelig kan gøre en forskel for AGF i vores optik, hvis man formår at bringe ham tilbage i noget nær topform og det er, hvad Jacob Nielsen pointerede i ovenstående citat, nemlig hans fysik.

Det har været et klart problem for AGF, at man med det nyanlagte høje pres mange gange er blevet taget på sengen i omstillingerne. Her har det især været en Sebastian Hausner, der har været brugt for med sin fart at mindske svagheden på omstillingerne, men unge Hausner har desværre været meget svingende i efteråret. Derfor kan det her lige netop blive en af de steder, hvor Bubacarr, der med sin fysik, på mange måder kan minde om en topforms Okore tilbage fra FC Nordsjælland-tiden, som blot hægter sig på en hvilken som helst angriber indtil bolden er genvundet.

Et andet element, der får smilet frem på vores læber sådan en mandag morgen, er tanken om at have Bubacarr og Tingager som de offensive luftskyts. Dog har vi også utrolig svært ved tanken om Hausner på bænken, men som man ofte høre, så er det en hård konkurrence, der hæver niveauet på den enkelte. Og med sølle 2 clean sheets indtil videre i denne sæson, så kan det her måske være lige netop det, som vi stod og manglede. Sannehs-time er kommet!

Så velkommen Bubacarr!

Hvor dette så sætter Juelsgård, Lassen og TK, det er noget, vi vil kigge nærmere på den kommende tid! Men lige nu, så lad os nyde denne smukke mandag morgen med endnu en forstærkning og en god kop kaffe.

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas K
1 måned siden

En spiller der har spillet 3 klubkampe i 2020 – tilbage i Februar. Dertil et par landskampe. Jeg tror ikke man skal forvente alverden før end om et par måneder. Lad os håbe Juelsgaard, Hausner og Tingager kan holde sig skadesfri