Bronzeholdet fra Fredensvang står ved den første rigtige styrkeprøve

2
Foto: Lars Rønbøg - Getty Images

Af Martin Lauridsen

Kampfakta:

Spilletidspunkt: Søndag den 27. september kl. 14:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jens Maae
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport og Viaplay Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agfob #sldk

 

Bronzeholdet fra Fredensvang står ved den første rigtige styrkeprøve i Superligaen.

Det er nu toppen dannes og det skal være spændende at opleve om holdet skal med på vognen. Det er en hård styrkeprøve som venter mod fynboerne, en af de rigtige og første styrkeprøver, for de fynske gæster har nemlig også topholdsdrømme. OB indledte flot med en sejr over sølvvinderne fra FCK og vekslede det siden til en uafgjort mod FCN. Men nu skal OB på fremmed græs i Aarhus og det har de ikke haft succes med de sidste par gange med nederlag på 1-2 og 0-1.

OB skal op imod de hårdt kæmpende AGF´ere fra Randers-kampen, som kæmpede bravt og høstede et solidt point i undertal, praktisk talt en hel kamp. Det er nr. 3 mod nr. 4 i den aldrende jysk-fynske klassiker. Kampen starter kl. 14:00 søndag og Jens Maae guider begivenhederne.

 

AGF og de striwede fra Fyn..

AGF har efterhånden fået et ret godt tag på OB – kun et nederlag i de seneste ti opgør, men ser man historisk på kampen, så har fynboerne et lille overtag. De to hold har spillet 77 opgør i superligaens historie og her er det blevet til 25 AGF-sejre, 20 uafgjorte og 32 OB-sejre.

Med 77 opgør, så er det bestemt en kamp med en vis historik, når OB og AGF tørner sammen, dog har er det aldrig helt i nyere tid blevet en klassiker. Det kan blandt andet skyldes af ingen af de to mandskaber endnu har vundet Superligaen.

19500 er det største antal tilskuere til en kamp mellem de to hold siden 1991. Det var d. 23. maj 1996, kampen endte 1-1, Håvard Flo og Per Pedersen var målscorerne. Til seneste opgør i mellem de to hold overværede lidt over 8.000 tilskuere AGF spille sig i Europa med en 2-1 sejr på mål af Bror Blume og Patrick Mortensen.

Selvsamme Mortensen er lige nu topscoreren for “De Hviie” med 2 scoringer, for de “striwede” er det Issam Jebali med samme antal. Dog har Mortensen kun brugt 3 forsøg på at score sine to mål, hvorimod Issam har brugt 5.

Men når alt kommer til alt og man ser på bookmakernes vurderinger, så går AGF ind til kampen som favoritter. Det er måske også med god grun, da AGF har vundet de seneste 3 hjemmekampe mod OB, dog er hjemmeholdet hårdt ramt af skader og karantæner til opgøret.

I den nuværende AGF-trup har vi Frederik Tingager som tidligere har spillet i OB-trøjen, hvilket han ikke mente, ville blive en afgørende faktor for ham, da vi talte med ham i går. Udover Tingager, så har Mikkel Kirkeskov, Søren Berg, Stig Tøfting, Morten Donnerup og Kim Ziegler blandt mange, også har båret begge trøjer. 

 

Status på AGF

Defensiven har fået sine udfordringer i form af skader i reserven ved Backman og en karantæne til Hausner. En udfordring som Jesper Juelsgård tog op mod Randers og udførte til godkendt, endda med en assist til følge ind i overtiden. Men fortrøstningen må være, at Tingager stadig rager godt op og bidrager over hele linjen, også som støtte til Eskelinen, som har fundet sin vej ud i feltet med overvejende succes.

Patrick Olsen bevæger sig stadig ind på holdet, som om han aldrig har været andre steder og hans navnebror i front har fået varme i støvlerne. AGF er lidt sårbare på bænken, grundet usikkerhed på formen og småskader hos flere, men en Helenius må snart tørste for et langt indhop og for at vise sig ekstra meget frem. Opgøret mod OB bliver første bevis på om det stadig hedder toppen i denne sæson for Fredensvang.

 

Status på OB

Det er et spændende OB-hold med flere toneangivende kræfter, som kommer på besøg i jagten efter at bryde AGFs sejrsstime internt. Enkelte skader præger, men ikke nævneværdigt. Holdet har vist god styrke i starten af efterårssæsonen. Sejr over et vingeskudt FCK og et middelmådigt FCN sætter ikke helt styrken tydeligt igennem, så det bliver interessant at se om OB stadig mener det alvorligt i forhold til toppen i denne sæson og om det nuværende styrkeforhold mellem de to hold har mærkbart forandret sig. OB kommer i hvert fald til Aarhus med nye våben i front og en helt ny 4-3-3 formation.

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF:

Frederik Tingager og Jesper Juelsgård i midterforsvaret. Kan de holde trit med de kreative kræfter fra OB? Spændende om Patrick Olsen holder den gode start i AGF kørende og Patrick Mortensen – kan han holde trit med Kamil Wilzcek på topscorer-listen med oddsene imod sig? Hvis det lykkedes for Albert Grønbæk med endnu en starter, bliver det værd at lægge mærke til om samme heroiske arbejdsindsats holdes ved lige.

OB:

Issam Jebali har fået tur i den og har fysikken med sig. Kan han drive gæk med vores halv vikarierende midterforsvar? Emmanuel Sabbi lader til at have fundet sig til rette i det fynske. Hvis han får lov, kan det vise sig at blive en svær udfordring. En af fremtidens profiler Mads Frøkjær-Jensen bliver også spændende at se i aktion mod et mere fysisk AGF hold.

 

 

Citater fra holdet:

Frederik Tingager:

“Jeg tror, at det bliver en intens kamp. Det er et rigtig godt fodboldhold vi skal møde, uden tvivl. De er kommet godt i gang og ser stærke ud, så vi skal have respekt for dem og forvente et intenst opgør”

Patrick Mortensen:

“Jeg synes, at OB har steppet meget op i forhold til sidste sæson. De har fået nogle af deres gode spillere tilbage fra skader og gang i andre, og de har spillet to rigtig flotte kampe indtil videre, så det bliver en fed kamp. De er godt mandskab, som er i flow for tiden, så det glæder jeg mig helt vildt til. Det er klart, at det gælder om at spille op til vores allerbedste for at kunne få et godt resultat”

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Juelsgård, Tingager, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Grønbæk, Mortensen, Thorsteinsson.

Bobler: Kan en Amini snart være på vej ind i truppen og tættere på start-11´eren? Han må kunne placeres anderledes, nu Patrick Olsen fint har overtaget pladsen. Dog er forlydenderne fra AGF, at han stadig er et stykke fra kampformen. Hvidt er også en mulighed som starter igen, men vi satser på den denne gang gives til Blume. Olsen, Poulsen og Blume ligner stadig den foretrukne midtbane mod et mere opfindsomt OB-hold. Smart og modigt vil det være med et genvalg til Grønbæk på kanten, da det ikke ligner, at hverken Gift Links eller Milan Jevtovic bliver klar til kampen. Andre bud ville være Kaastrup eller Tengstedt, men vi synes bestemt, at Grønbæk spillede sig til et genvalg. En sidste mulighed kunne være en formationsændring og en Helenius fra start, men dette tror vi dog ikke så meget på.

OB: Christensen – Lund, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Kløve, Thomasen, Opondo – Sabbi, Jebali, Frøkjær.

 

Karantæner:

AGF: Sebastian Hausner.

OB: Ingen.

Skader:

AGF: Zach Duncan, Kevin Diks, Gift Links, Nicklas Backman, Milan Jevtovic (tvivlsom)

OB: Mart Lieder, Janus Drachmann, Christian Vestergaard, Ryan Johnson Laursen (tvivlsom).

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Di Stefano
22 dage siden

Til skadeslisten bør man nok også tilføje Gersbach og Amíni.