Brændt straffespark kostede igen point på eget græs

Skrevet den 11. december 2016 - 17:53 af
Foto: Jesper Zacho Elgaard

Årets sidste Superligakamp var mod ingen ringere end de danske mestre fra FC København. En kamp mellem de to største byer i Danmark, der dog blev lidt af en fuser især i første halvleg.

Gæsterne fra FC København satte sig noget hurtigt på opgøret, og der skulle desværre ikke gå mere end 10 minutter, og så havde hovedstadsklubben bragt sig foran med 0-1. Jan Gregus afsluttede på kanten af feltet, og bolden blev rettet af Alexander Juel Andersen, der dermed blev noteret for et selvmål.

Kort efter var det AGF’s tur til at sende bolden i mål, men Morten “Duncan” Rasmussen kunne ikke fejre sit mål i mere end et par sekunder, før dommeren havde fløjtet for offside.

FC København var det toneangivende hold i første halvleg, hvor AGF havde meget svært ved at holde fast i bolden og komme forbi københavnernes høje pres. En chancefattig første halvleg endte altså med 0-1, og det skulle der helst laves om på i 2. halvleg.

I anden halvleg var det fortsat gæsterne der sad på løjerne, og to fantastiske redninger holdt FCK fra at bringe sig yderligere foran i kampen.

Der skulle ske noget, derfor blev bl.a. Kasper Junker og Stephan Petersen smidt ind, ligesom den unge Bundu også blev sendt på banen, hvor han gjorde sig bemærket med flere fine aktioner.

Det var dog Kasper Junker og Stephan Petersen der i samarbejde var ved at få AGF tilbage i kampen, da den unge angriber fandt kantspilleren, der løb mod mål. Stephan Petersen brugte sin hurtighed og sine skuespilsevner, da han tvang et straffespark og et rødt kort til Johansson ud af dommeren.

Det var det 2. straffespark til AGF i denne sæson, og det 2. brændte straffespark i træk. Martin Spelmann sparkede et svagt straffespark i samme side, som Daniel A Pedersen misbrugte i seneste hjemmekamp mod Lyngby.

I de sidste 10 minutter var AGF dog i overtal, og det brugte “De Hviie” til at lægge et massivt pres mod FC Københavns mål. Det endte dog ligesom seneste gang, hvor FC København var på besøg på Ceres Park. AGF kunne ikke udnytte overtalssituationen, og måtte dermed indkassere et nederlag i årets sidste kamp.

Kommentarer

 1. Hvordan kan det lade sig gøre at sparke så ringe for en prof fodboldsspiller? Når han endda lige har set sin holdkammerat i sidste hjemmekamp sparke præcist lige så dårligt på det præcist samme sted..??!!??

  Det er den mest oplagte side at sparke i for en højrebenet, og bolden er lagt i den letteste tag-selv højde for en målmand, der ikke kan undgå at tage forsøget, hvis han går til den side. Og så er det endda så blødt og dårligt placeret, at han ikke engang behøvede at gå før tid for at nå den. Utroligt!! Det er ganske enkelt ikke godt nok!!

  At AGF så bliver snydt for endnu et straffe, da Okore tumler ind i ryggen på Junker 10 minutter senere gør vel bare, at vi slipper for at se på endnu et misset straffespark.

  Kæft hvor er jeg nede over det. 2 point mere og Lyngby 3 point tættere på os. Men nej. For vi vil hellere sætte uskarpe midtbanespillere til at tage straffe end de dygtige skytter, der er mest oplagte til det. Forstår ikke et ord af de beslutninger!

  1. Hvem er de dygtige skytter du refererer til? Juelsgaard? Jeg kan ikke se andre inde, der ville være bedre valg end Spelmann, så var egentlig okay med, at han gik til bolden – at han så fejler fuldstændig, er jo bare håbløst.. Men synes Spelmann VIRKEDE som et bedre valg end DAP var…

 2. Hvorfor i al verden er det ikke vores anfører, der går ind og tager ansvar og sparker det straffespark? Anden hjemmekamp i træk med at brændt straffe er altså ikke godt. Når det så er sagt, så skal jeg da sandelig lige love for, at der blev kæmpet for hver eneste bold, det er vist længe siden vi har set sådan et engagement over hele linjen, det lover godt for fremtiden. Men øv, den her kamp skulle vi altså ikke have tabt.

 3. Skid nu hul i det straffespark. Da DAP brændte forleden mod Lyngby, var der mange der mente at Spelman skulle have sparket. Nu sparkede han så. Og sidst Duncan sparkede, brændte han også. Vi har åbenbart ikke en knivskarp straffeskytte i klubben. Enig i at det ikke var det bedste straffespark, men han rammer trods alt målet og placerer den ude ved stolpen. Bagklogskaben trives alt for voldsomt herinde!

  Jeg hæfter mig mere ved den helhjertede holdindsats som spillerne lagde for dagen igennem samtlige 90 minutter mod de kommende danske mestre, selv med et lamt selvmål imod sig tidligt i kampen. Og hvor tæt vi sad i markeringerne og hvor lidt vi gav væk. Og Bundus spændende indhop. Vi kunne godt have taget et point i dag, og det skal nok komme med lidt mere tålmodighed.

  Farvel til DO, SP og Bjarnasson i vinduet!

  1. Ja, der må gerne skabes lidt luft i transfervinduet med de 3. Gid vi også kunne sende Amini videre, for han har heller ikke det niveau, vi har behov for på en stærk midtbane. Skidt at han fik en 5 årig kontrakt!

 4. @Guffe. Det skal nok komme med lidt mere tålmodighed !!! Kan du komme med et bud på, hvor vi så kan forvente, at “det” kommer. Klubben er i nedrykningsfare. De fleste klubber, som ligger under os (ja, der er stadig nogle stykker endnu) får efterhånden konstant point på kontoen. Mener at kunne huske, at Esbjerg nu kun er 4 point efter os. Silkeborg er inde i en meget stabil stime, og får næsten point hver gang. Glen snakker stadig om, at vi har tabt mange kampe med et mål, hvilket han har ret i, men det er nu engang målene, som afgør kampene.

 5. Nej, jeg ved ikke hvornår det sker. Vidste jeg det, satsede jeg hele formuen hos Unibet. Lad os bare sige at jeg er mindre bekymret end dig.
  Hvad vil du gøre? Fyre nogen? Jeg tror ikke på den løsning igen, igen. Det betyder ikke at jeg er super tilfreds, men jeg tror dog ikke at vi rykker ned.

  1. Enig og som du skriver kan vi ikke fyre en masse folk igen selvom det er i manges øjne den lettest og “billigeste” måde at gøre tingene på…

   Vi rykker ikke ned det er jeg også 100% sikker på.. meN jeg er begyndt at få en anelse om der er nogen der ønsker det og så efterfølgende kan sige hvad sagde jeg Osv bla bla bla… Sorry men det er efterhånden vi opfattelse af de mange kommentar igennem længere tid..

   Idag spiller vi godt og ståle indrømmer også i dag de var presset… Så åg positivt men megabyte rådene med endnu et brændt straffe som gør vi mister point… øv

 6. Jeg vil nu fortsat tillade mig at være rystet over det lave niveau på straffe fra os, der koster så mange point. Og den er ikke i nærheden af at være ude ved stolpen. Med et kort tilløb, en elendig placeret bold i den dårligst mulige højde i den procentvis mest typiske side for en højrebensspiller og på samme sted som han skød sidst.. Han giver målmanden vel ca. 60% chance for at redde bolden, og det er ikke godt nok. I alle rækker over juniorniveau er det der et dårligt taget straffe. Og det burde både Spellmann og teamet tage ret seriøst. For det kommer oven på flere andre dårligt tagede straffespark.

  Men ok.. Spellmann synes det var rimeligt, fordi han ramte målet. Med det udgangspunkt, så er barren heller ikke sat så højt.

  Jeg var målløs over, at DAP skulle tage straffe. At Spellmann skulle havde jeg ikke rigtig et forhold til.

  Men nu håber jeg bare, at de gider at træne lidt straffespark. Spillere på old boys niveau og ned i serie 3-4 stykker lærer let at sparke den hårdt ud i sidenettet nede ved jorden, hvilket altid vil give spillere +50% chance for scoring. Det burde være muligt at lære prof spillere at gøre det samme, selvom de er nervøse og lidt trætte, som Spellmann jo nok var det i går.

  De point, vi har mistet pga de ikke bare dårlige straffespark – men decideret dårlige og amatøragtige straffespark gør en stor forskel i muligheden for at overleve i den her superliga.

  For nu er målet overlevelse. Forhåbentlig forstår de det snart. Stop ævlen om top 6. Hold lidt ferie, træn hårdt og så er der fem krige for overlevelse i første omgang til vi skal spille nedrykningsspil.

  1. Hvorfor ikke bare banke den knaldhårdt op i krydset? Det giver tæt på 100% chance for scoring hver gang – må klart være at foretrække….

 7. FCK har bare marginalerne som altid og vi skulle have haft point i går.. igen fokuseres der alt for meget på et straffespark, som slet ikke er så ringe endda – men gide ikke tage den kamp med folk herinde, der mener at brændte straffespark har kæmpe betydning i nedrykningkampen fremfor andre brændte chancer osv.. jesus…

  Det positive er der meget af i går – alt for få fokuserer på det… David Nielsen gav et interview, hvor han siger: Vi lever i et land hvor folk elsker det negative fremfor det positive.. vi ser gerne kampe i håb om at se nogle fejle… – manden har ret.. herinde er der folk, der nærmest bliver høje af at fokusere negativt.. i går var jeg efter alle pga skuffelse.. men vi må videre.. vi kæmpede flot og satte til tider FCK under pres samt pressede dem til fejl som ikke er set i mange kampe.. hader deres træner, deres held og vores manglende held i disse kampe.. Bundu skulle da vist have være inde før.. han ser spændende ud.. KSDH!

 8. Helt enig i, at det generelt var et god fight over hele linien i går.

  Dog syntes jeg alt for mange frispark bliver sløset væk med håbløse spark, som enten går for højt igennem feltet, eller til målspark. Det kan ikke være rigtigt, at det ikke kan udføres bedre af prof. spillere, og naturligvis det samme med straffesparket!

 9. @allanhyl

  Jeg skal ikke kunne sige, om der er nogen, der bliver høje af at være negative. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at for mange hurtigt skriver noget om at fyre en træner eller andre, når vi blot taber en kamp, eller en spiller har en dårlig kamp. Men jeg hører ikke til den kategori, selvom jeg er ret forbandet over det straffe i går i forlængelse af de andre straffespark.

  At straffesparket ganske enkelt er meget dårligt tænkt og udført skriver jeg en del om ovenfor. Lige præcis den del af fodboldspillet ved jeg som målmand på (nu tidligere) højt niveau en del om.

  Som #chilli skriver, så er der dog alt for mange standardsituationer, der sløses væk. Det nævnte Glenn også selv i går på tv. Og det er en mangel på kynisme og professionalisme, der koster os dyrt sæson efter sæson. Naturligvis vil spillerne vinde og er sikkert ret indebrændte over, når de igen igen ødsler et frispark væk eller brænder et straffespark. Men er de indebrændte nok? Selvtræner de ekstra på de situationer, som de påtager sig ansvaret for i kampene fremfor andre spillere, der så ikke får lov? Er de indædte nok i deres jagt på succes?

  Jeg mærker det ikke, når Spellmann står på tv og siger, at han dog trods alt ramte målet. Han burde have lyst til at hamre hovedet ned i asfalten af ærgrelse over at have brændt den mest oplagte chance, der ville have givet AGF et fortjent point imod de suveræne mestre. Ligeså DAP efter hjemmekampen mod Lyngby. Han bør have trænet 100 straffespark bagefter, så han til al evighed i søvne kan sparke et vristspark over i sidenettet i stedet for den forkølede inderside, der i begge spark var en foræring til målmanden.

  De er professionelle fodboldspillere. Det er svært at forstå, at man kan sparke så dårligt, når man får penge for ikke at lave andet end at sparke til en bold. Men der er selvsagt en masse psykologi i det, og Robin Olsen er en stor og dygtig målmand,

  Mit håb er ganske enkelt, at de for alvor nu træner intensivt i det. For straffespark er nu engang en kampafgørende situation. Og det skal de altså være bedre til at forløse. Langt bedre.

  Ligeså kunne man jo sige om forsvarsspillet. Det arbejdes der forhåbentlig også på 🙂

  Ja, der var mange gode ting i går og en god fight ikke mindst. Det er dejligt. Giver forhåbninger om fremtiden. Så meget desto mere er det frustrerende igen at se dem ikke få de point, de kunne få, fordi de mangler den afgørende kvalitet i de afgørende situationer.

  Vi kan hurtigt komme i akut nedrykningsfare igen.

  1. At sparke et straffe er jo 90% psyke og 10% sparketeknik – hvis du går på træningsbanen vil de formentlig kunne sætte bolden samme sted mange gange i streg. Messi har heller ikke den bedste statistisk på straffe, men de fleste er vel enige i at mandens sparketeknik ikke fejler noget….

   Og ja, Spellmanns var elendig sparket – DAP´s var som jeg husker det ok, men godt taget af JH

Skriv et svar