Bolden ruller stadig i Tyrkiet: Jens Jønsson håber ligaen bliver stoppet

0

Af Rasmus Thomsen

Den tidligere AGF-profil Jens Jønsson er stadig fast mand i sin tyrkiske klub Konyaspor. På trods af coronavirus, lukkede grænser og aflyste sportsbegivenheder i det meste af Europa, så ruller bolden stadig i Tyrkiet.

Lørdag aften spillede Jens Jønsson 90 minutter i 1-0 sejren over Fenerbahce, på et tilskuertomt stadion i Konya.

Morethanaclub.dk snakkede i går med aarhusianeren om den nuværende situation i tyrkisk fodbold.

”Som at spille en træningskamp”

Det var ikke helt nyt for Jønsson at spille en betydende fodboldkamp uden tilskuere, men oplevelsen lørdag aften var ikke som den plejer:

”Det er en meget mærkelig oplevelse at spille uden tilskuere. Vi prøvede det allerede for et par år siden, hvor vores fans havde seks kampes karantæne fra stadion. Så vi har prøvet det før, men det er sgu mærkeligt. Det er som at spille en træningskamp”.

Jens Jønsson fortalte til MTAC, at Konyaspor gerne har omkring 35.000 tilskuere til deres hjemmekampe og særligt kampe mod storhold som lørdagens modstander fra Fenerbahce, trækker mange tilskuere i Konya.

Det gjorde da også at Jønsson var lidt ekstra ærgerlig over, at måtte spille for tomme tribuner i lørdags:

”Ja selvfølgelig. Det er jo kampe der som regel er udsolgt hernede. Selv når det går dårligt for os, som det gør lige nu, er det kampe med mindst 35.000 tilskuere. Så det er klart det giver en anden oplevelse og det er en af de fede ting ved at spille hernede. Så ja atmosfæren og alt omkring er jo bare tamt”.

Coronavirus – tvivlsomme smittetal

I Danmark er hele landet pt. lukket ned, og smitteantallet nærmer sig 1.000 personer. I Tyrkiet er situationen derimod helt anderledes, og Jønsson kan da også fortælle om en anderledes corona-stemning i landet med omkring 80 millioner mennesker:

”Stemningen er forbavsende rolig. Officielt har vi kun fem smittede personer.  Jeg arbejder ikke i sundhedsministeriet hernede, men for mig virker det næsten absurd for et land med 80 millioner indbyggere med den her beliggenhed. Midtpunktet mellem epicentret i Kina og epicentret i Europa. Jeg har svært ved at forestille mig at det er retvisende”.

”Men det virker som om, at de nu er ved at se at der godt kan komme noget. For hvad jeg har hørt, blev alle skole og institutioner lukket fra i går (lørdag, red.) og to uger frem. Og rygterne går på at ligaen også bliver stoppet i to-tre uger, efter denne runde. Hvilket jeg håber”.

Midtbanekrigeren satser på at weekendens kamp var den sidste i nogle uger. Han fortæller om sin tvivl om det officielle antal af smittede i landet, og udtrykker sit håb om udsættelse af de næste kampe:

”Ja det håber jeg. Det er selvfølgelig min egen teori, men jeg synes ikke det virker sandsynligt, med det smittetal. Nu skal man jo passe på med, at bare fordi folk nyser og hoster eller er lidt forkølet så har de coronavirus, men der har bare været mange tilfælde, også på vores hold, og generelt blandt befolkningen. Jeg synes når alle andre gør det rundt om, og man ser hvor alvorligt det bliver, så håber jeg at man tager konsekvensen”.

”Vi giver ikke hånd længere”

Konyaspor træner stadig som normalt, og det meste i klubben foregår som det plejer. Jens Jønsson beretter om, at ham og flere af holdkammeraterne, alligevel er begyndt at ændre adfærd og der bliver taget nogle forbehold til træning, som man ikke har taget før:

”Der er nogen der tager det mere alvorligt end andre. Og det er klart det har påvirket mig som dansker at se ens hjemland blive lukket fuldstændig ned. Og de ting der ellers sker rundt omkring i Europa”.

“Så for midt vedkommende, og det gælder også andre fra holdet, vi giver ikke hånd længere, og jeg prøver mindst muligt at opholde mig i selskab med andre, i hvert fald på afstand. Så jeg prøver at tage mig de foranstaltninger jeg kan”.

Profiler kan få betydning for stop

Det er ikke kun danskeren der håber på en udsættelse af kampene i de kommende uger. Også den tidligere Premier League-stjerne John Obi Mikel, der nu spiller for Trabzonspor, ønsker kampene udsat. I weekenden var Mikel ude på de sociale medier, med et opråb om at stoppe fodbolden i Tyrkiet.

Jens Jønsson mener at sådan et opråb fra en spiller som Mikel, kan have en positiv effekt på beslutningen om at stoppe fodbolden i Tyrkiet:

”Ja det kunne jeg godt se for mig, at det kunne spille ind i hvert fald. Det er klart at han nok har lidt mere gennemslagskraft end Jens Jønsson fra Konyaspor, men det er selvfølgelig ikke os der skal træffe de valg”.

“Men hvad jeg hører og kan fornemme på folk, så er forbundet også godt klar over det, ligesom UEFA også er, så jeg tror som sagt, at man vælger at sætte det på pause i et par uger nu her”.

Tyskland og England stoppede først i fredags

Jens Jønsson har indtil videre haft nogle gode år i tyrkisk fodbold, og selvom han nu håber på en pause, så mener ikke det er decideret forkert at man stadig spiller. Han sammenligner det med større ligaer, som Bundesligaen og Premier League, hvor man stadig spillede for fyldte stadions, indtil ligaerne blev suspenderet i fredags:

Man kan sige at Tyskland og England var jo indtil for få dage siden, planlagt til at skulle spille med fans og så lavede man det om til at de ikke skulle. Og så kradsede det helt alt og man aflyste alt”.

”Så man kan sige, så længe man forholder sig til at det officielle smittetal ikke er større, så gør man vel ikke noget forkert eller noget der strider imod hvad alle andre lande har gjort, så det synes jeg egentlig ikke rigtig man kan konkludere”.

Intet gensyn med AGF til sommer

Tidligere på året kunne Jens Jønsson fortælle til MTAC, at han drømmer om at slutte karrieren i AGF. Med kontraktudløb til sommer, er Jønsson fri til at snakke med nye klubber. Man skal dog ikke håbe for meget på at se 27-årige Jens Jønsson vende hjem allerede denne sommer:

”Det tør jeg næsten godt garantere ikke sker” afsluttede Jønsson med et smil i stemmen.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments