Optakt: AGF – FCN

0

Bliver det tredje sejr på stribe for AGF mod FCN?

AGF fik fastholdt forspringet med 0-0 resultatet i Brøndby, men skal FCN sendes på afveje eller lukkes ind i bronzekampen? Det får vi svar på i morgen når de gæster Ceres Park.

Af Mattias Sundroos

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Onsdag d. 17. Juni, kl. 18:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jakob A. Sundberg
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agffcn #sldk

 

Kampen i søndags var i den grad skreget op til at være det helt store opgør om bronzemedaljen, hvor Brøndby IF enten kunne æde ind på AGF eller AGF kunne lægge afstand til deres nærmeste forfølger. Dog forblev stilling ved status quo ovenpå en grim og meget defensivorienteret 0-0 kamp. Det ændrer dog ikke på, at AGF stadig ligger nr. 3 og drømmen om at få overrakt bronzemedaljen hjemme på Ceres Park d. 26 juli mod lige netop Brøndby IF lever i allerhøjeste grad.

Derudover bliver kampen i morgen første gang, hvor der kommer tilskuere på Ceres Park siden hjemmebanekampen mod Hobro IK d. 28 februar. Selvom det kun er 300 billetter fordelt ligeligt imellem fans og sponsorer, så bliver det rart at supplere de virtuelle fans med folk på stadion.

Som sagt, så lever bronzekampen stadig i bedste velgående, og man har i AGF-lejren lidt af en matchbold i forhold til at kunne sætte FCN lidt ud af spil i bronzekampen, da en AGF sejr vil øge afstanden til 9 point. Dog vil det modsatte også mindske den til sølle tre point, hvilket vil åbne bronzekampen op for alvor. Brøndby, som er den tredje kandidat i dette bronzeløb, skal samtidig på en utrolig svær udekamp torsdag, da de triller en tur på Heden, hvor FCM venter.

Derudover er en sjov observation, at hvis AGF skulle gå hen og vinde kampen i morgen, så tangerer man det pointantal man sluttede på i 17/18 sæsonen, nemlig 51 point, hvilket er det andet højeste pointantal AGF er sluttet på siden 96/97 sæsonen, hvor man vandt bronze. Dengang sluttede man på 52 point på 33 kampe og AGF har nu 48 point på 27 kampe. AGF har derfor også potentialet til at tangere deres højeste pointantal siden Superligaen startede, hvilket var i 95/96 sæsonen, hvor det lød på 66 point på 33 kampe. Dog skal de næste 6 kampe vindes for at tangere dette resultat.

 

Historikken siger FCN, men AGF har overhånden i denne sæson

Hvor står de to hold så i forhold til hinanden?

FCN har faktisk overhånden når man kigger på den indbyrdes historik, da de har vundet 20 ud af de 41 indbyrdes opgør. Dog har AGF slået FCN begge gange de har mødt hinanden i denne sæson, med henholdsvis 0-1 i Farum på mål af Patrick Mortensen og 3-1 på Ceres Park på mål af Ankersen, Blume og Mortensen. Derudover kan man tilføje, at FCN har haft det utrolig svært i denne sæson mod de fem andre top 6 klubber. Det er nemlig kun blevet til 8 point på de indtil videre 12 kampe mod top 6 hold, hvoraf begge sejre er kommet mod AaB.

FC Nordsjælland kommer ind til kampen i morgen med selvtilliden i orden. Selvom det ”kun” blev til 1 point mod FCK i søndags, så var det et velspillende FCN hold, der virkelig havde løverne under gevaldigt pres, hvilket skudstatistikken på 9-2 indenfor rammen også indikerede. Dog har cheftræner for FCN, Flemming Pedersen, endnu ikke formået at slå AGF i sin tid som FCN-træner.

AGF må da også komme med selvtilliden i orden. AGF er nemlig ubesejret i de første fire kampe efter genstarten af ligaen, og sætter man det lidt længere perspektiv på, så har AGF faktisk kun tabt én kamp af de sidste 12 kampe (8-3-1). Selvom det ikke blev til mål i seneste kamp, så burde det ikke få folkene omkring AGF til at gå i panik, da man inden Brøndby kampen havde scoret hele 6 kampe i streg, og man lige nu har en Patrick Mortensen, der kun er 1 scoring fra Ronnie Schwartz på andenpladsen af topscorerlisten. Vi kan derfor godt håbe på mål i morgen, da de to hold ovenikøbet heller aldrig har spillet 0-0 imod hinanden før.

 

Status på AGF:

Hvor står de hviie?

Uden adgang til Fredensvang i tiden og med begrænset kommunikation fra AGF, så er det utrolig svært at finde ud af, hvad status egentlig er på Mustapha Bundu, Niklas Backman og Alexander Munksgaard.

Alt vi ved er, at Bundu døjer med lidt småskader, som de frygter bluser op, hvilket er årsagen til de få minutter Bundu har fået på det seneste. Umiddelbart virkede det til, at udskiftningen af Backman i søndags var mere en sikkerhedsforanstaltning end et signal om en slem skade, da man bl.a. så, at kaptajnen var i stand til at løbe fra banen under udskiftningen. I forhold til Munksgaard, så er der ikke umiddelbart meldt noget kritisk ud, så vi tror stærkt på, at han er fit for fight, men simpelthen var slået af til kampen af Kevin Diks, som også indfriede forventningerne.

Trods spekulationerne ovenstående, så var AGF-lejren meget tilfredse med især den defensive indsats i Brøndby-kampen, hvor man formåede at tøjle de lynhurtige Brøndby IF angribere, Hedlund og Lindstrøm, hvilket kan blive en altafgørende faktor i morgen mod FC Nordsjælland, som i den grad er et hold, der spiller på farten. Rent faktisk, så er den stærke AGF-defensiv noget FCN-træner Frank Hjortebjerg fremhævede i FCNs optakt til kampen på fcn.dk, som det de frygtede mest:

AGF har været ekstremt solide defensivt. De er svære at score imod, og de er generelt svære at skabe chancer imod, fordi det er et kompakt mandskab, der forsvarer sig flot og dygtigt. De er rigtig gode til at tvinge modstanderne til at lave fejl, og så straffer de derefter”

 

 

Status på FC Nordsjælland:

Som nævnt tidligere, så har FCN det bare utrolig svært mod top seks holdene, hvilket kampen hjemme mod FCM var et eksempel på. I den kamp kom FCN kun til 1 afslutning og måtte indkassere sæsonens tredje nederlag til FCM.

Derudover står man i FCN og mangler topscorer og guldfugl Mohammed Kudus, da han er i karantæne. Man må derfor skele over til anden-topscoreren, Mikkel Damsgaard, i håbet om lidt offensiv- og kreativ magi. Damsgaard viste da også, hvorfor han skifter til Sampdoria til sommer, da han var klart farligste mand for FCN i seneste kamp mod FCK. Han fik sågar scoret, men målet blev annulleret.

Dog så har FCN formået at vende deres dårlige udebanestatistik denne sæson og står nu som ubesejret i 5 kampe i træk på udebane. Dette var også noget David havde fokus på, da Jyllands-Posten havde fat i ham:

”For alle hold er der forskel på, om de spiller hjemme eller ude. Men det er der ikke for FC Nordsjælland. Da vi har et forspring ned til dem og Brøndby, er det os, der bliver jagtet. En runde og en tabt kamp, så kan det forspring være væk. FC Nordsjælland ser skarpe ud, og det skal vi være klar til at stå imod”

 

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF: Jakob Ankersen. En der især må se frem til kampen i morgen mod FCN, er Jakob Ankersen. Ankersen har leveret flotte præstationer efter Corona-pausen, men det er endnu ikke blevet til mål. Dog taler statikkerne for, at det kan blive ændret i morgen, da Ankersen har scoret i 4 af de seneste 6 indbyrdes opgør mod FCN. Derfor ligner FCN lidt en drømmemodstander for manden med nr. 7 for AGF.

FCN: Kamal Deen Sulemana. Det blot 18-årige stortalent har på de blot 6 superligakampe han har spillet i denne sæson vist prøver på sit talent, et talent der ifølge cheftræner Flemming Pedersen bliver sammenlignet med ingen ringere end Neymar. Dette er dog måske lige i overkanten, men ændrer ikke på, at den 18-årige Ghaneser har scoret 2 mål hans 273 superligaminutter, og ligner en, der med sin unikke fart, kan drille et hvert forsvar i 3F Superligaen.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen.

Bobler: Det plejede at være ret så nemt at gætte Davids foretrækkende 11, men med småskader til Bundu og en enorm styrke på bænken er vi virkelig blevet udfordret. Vi tror, at Diks får genvalg i morgen ovenpå en flot præstation i søndags, der gjorde ham til jeres MOTM her på MTAC. Dog tror vi ikke Munksgaard er skadet, så det bliver en taktisk beslutning og her har David tidligere honoreret dem, der leverer. Dog kunne man argumentere for Munksgaard grundet hans stærke defensive evner, især som markeringsspiller, men vi holder fast på Diks.

”Der er ikke andre klubber i ligaen, som har to så stærke højre backs. På det område er vi bedst i Superligaen. Men sådan er det på flere positioner” – David Nielsne til Jyllands-Posten

 

Vi tror, at Amini starter selvom unge Hvidt har leveret godt både i Aalborg og senest i Brøndby, da man får brug for Aminis ro på bolden mod det høje pres fra FCN og da han må anses som førstevalget. Vi tror ikke Bundu er med fra start i morgen, da han ikke så helt fit ud i Brøndby og kun fik de sidste godt 25 minutter. Det betyder genvalg til både Ankersen og Thorsteinsson.

 

FC Nordsjælland: Larsen – Thychosen, Hansen, Mumin, Jenssen – Rygaard, Kofod Andersen, Diomande – Atanga, Damsgaard, Sulemana

 

Karantæner:

AGF: Ingen.

FCN: Mohammed Kudus

Skader:

AGF: Zach Duncan, Alex Gersbach

FCN: Jonathan Amon

 

Ha’ respect for FCN!

”Nu kommer Nordsjælland igen, de har lige skilt FC København totalt og aldeles i stykker, og dem skal vi spille mod på onsdag, så respekten skal være der” – David Nielsen til bold.dk

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

 

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved