Endte AGF som den store taber i Superligaen?

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

For tredje år i træk får vi ikke AGF at se i det eftertragtede slutspil. Det giver anledning til bekymring, men samtidig forhåbning om, at AGF er på den rigtige kurs, eller hvad?

Der er flere faktorer i spil når spørgsmålet om, hvorfor AGF ikke endte i Top 6. Manglende kynisme, for mange uafgjorte kampe, manglende indgreb fra David Nielsen i afgørende perioder af kampe, og det evige spørgsmål om AGF bare mangler niveau når tingene skal afgøres. Det så vi mod AaB, og vi så det mod Vendsyssel.

Peter Christiansen var dog hurtigt ude med en fredning af David Nielsen efter AaB-kampen. Men det er ikke første gang cheftræneren i AGF er blevet fredet efter en misset plads i slutspillet. De to forgående gange gik der heller ikke længe før cheftræneren var fyret.

– Jeg er ikke skuffet over David Nielsen. Det er ham der sætter holdet men vi er alle ansvarlige og det løber ingen af os fra. Efter 26 kampe står vi uden for Top 6 og det er vi pisse skuffede over. David har 100% grund til at føle sig tryg, vi tror på David og han tror på projektet. Vi har en spændende ung gruppe som er sultne og på vej frem, så det er jeg utrolig positiv over.

David Nielsen har, på nuværende tidspunkt omtrent lige så mange kampe som Glen Riddersholm fik. Dertil følger den realitet, at AGF ikke har rykket sig synderligt til sammenligning med Glen-sæsonen. Alligevel mener PC, at der er sket store fremskridt i klubben.

– Vi driver spillet på en anden måde. Jeg synes også vi kommer herop i dag og tager fat i spillet (AaB-kampen red.), men igen, helhedsbilledet er at der bliver arbejdet for tingene og vi har en sund og stærk gruppe af spillere med stort potentiale, slutter Peter Christiansen i følge BT.

Der er alligevel flere ting vi er enige i. David Nielsen skal fredes. Han er det bedste bud på en træner, der passer til AGF. Han har dog udvist nogle betydelige udsving i form af skæve taktiske oplæg og mangel af indskiftninger, der potentielt kunne vende en kamp. Eksempelvis da Guira bliver skiftet ind efter Benjamin Hvidt blev smidt ud.

Derudover giver vi PC ret i, at truppen ser spændende ud. Med indkøb som Frederik Tingager, Patrick Mortensen og kontraktforlængelse til flere unge talenter bevidner, at AGF er på vej i den rigtige retning.

Syv sejre og 10 uafgjorte af 26 kampe fortæller bare en anden historie. En historie der giver krav på at stille spørgsmålstegn ved de valg der blevet truffet i sæsonen.

AGF er den store taber i Superligaen

Vi bliver fyldt med snak om, hvor god en bruttotrup vi har og hvordan spillet begynder at hænge sammen. Og ja, det så vi ganske vidst mod Esbjerg og Sønderjyske i de to åbningskampe, men så knækkede filmen også.

Et point i de efterfølgende fire kampe vidner om, at David Nielsen og ledelsen langt fra er i mål. Gennem hele sæsonen har præstationerne været svingende og præget af ringe resultater mod Superligaens svageste hold. Det giver også anledning til bekymring angående kampene mod Horsens og Sønderjyske som vi før har haft store problemer med.

Det gælder endnu en gang nedrykning i Århus, og det kræver endnu en gang fuld opbakning fra os fans.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
chilli
Bruger

Der stilles mange spørgsmål til, hvorfor AGF ikke kom i top 6. Jeg har et svar, som jeg tror dækker dem alle. Vi fik ikke nok point, og det gjorde vi ikke da AGF bare ikke er gode nok. Hvis PC mener at vi “drev” spillet i Aalborg, så var det ikke den kamp jeg så. Godt nok jeg kampen på en mobil fra Tyskland. Men jeg kunne da igen se et AGF hold, som intet ville eller kunne. Efterhånden må vi indse at det intet hjælper, at fyre træneren i AGF. Det ser ud til at uanset, hvad der… Læs mere »

midgaard
Bruger

Positivt har det været, at holdet ikke har udvist de helt store kollaps som tidligere set. I bagklogskabens skær er det jo til at se, at den sportslige målsætning, spillesystem og trup ikke hænger sammen. Fremadrettet er der blot forventningen om, at DN m.fl. er blevet en erfaring rigere, taktisk klogere, og især kan gøre det foretrukne spillesystem mindre personafhængig af spillere såsom at have en Backman på banen.

grind88
Bruger

Der skal stadigvæk en del til, før vi rykker ned. Først skal vi over 6 kampe være dårligere end både horsens og sønderjyske. Tvivlsomt. Dernæst skal vi over to kampe være dårligere end vendsyssel. Tvivlsomt. Til sidst skal vi over to kampe være dårligere end et 1. divisionshold. Det kommer næppe til at ske.

zcml
Bruger

Jeg ser det overhovedet ikke som tvivlsomt at vi kommer til, at ende dårligere end Horsens og SønderjyskE. Og så kan det lige så godt være Hobro som Vendsyssel, at vi så skal møde.

Jeg regner ikke med at det sker, men kommer holdet ind i en negativ spiral, så kan vi godt først tabe til Horsens og SønderjyskE. Så siden til Vendsyssel/Hobro, og til sidst tabe kvallen mod 1. Div. holdet.
Silkeborg havde heller ikke forstillet sig at de ville rykke ud efter kampene sidste sæson.