Backman udvist i skuffende nederlag til Silkeborg IF

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Rasmus Thomsen

AGF gæstede her til aften Silkeborg IF på et tilskuerløst Jysk Park. Det østjyske opgør endte med et 2-1 nederlag til AGF.

Coronavirus har betydet tomme stadions i Danmark. I dag var det så AGF der skulle prøve at spille uden den sædvanlige opbakning. I efteråret tabte ”De Hviee” til Silkeborg IF hjemme i Aarhus, og i dag gentog det scenarie sig.

Referat:

Hverken Frederik Tingager eller Mustapha Bundu var klar til at spille, og derfor var begge spillere helt udenfor truppen. I stedet spillede de to unge spillere Kasper Lunding og Sebastian Hausner fra start. Mustafa Amini der blev far i lørdags, var også at finde i dagens startopstilling.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor hjemmeholdet satte sig mest på bolden.

Indenfor kampens første kvarter, kom AGF kun til en enkelt mulighed. Casper Højer slog et indlæg fra venstre, men inde i feltet fik Patrick Mortensen ikke ordentligt træf på bolden, så afslutningen endte langt bag mål.

Herefter fik AGF spillet sig mere og mere ind i opgøret og Alexander Munksgaard fik sendt kampens hidtidige bedste afslutning afsted. Bolden blev dog afrettet og endte med et AGF-hjørnespark.

Silkeborg IF var stadig fint med i kampen og de var flere gange ved at spille sig igennem.

Det var dog AGF’erne der var tættest på at bringe sig foran. Igen var det Casper Højer der kom flot med i venstre side. Han sendte et godt indlæg ind i feltet, som Ankersen kastede sig frem for at nå. Afslutningen endte dog på stolpen.

AGF kom i det hele taget til mange gode muligheder, hvor også Mustafa Amini fik en stor en af slagsen. Men Aminis skud blev blokeret af en forsvarsspiller.

Aarhusianerne lignede et hold i kontrol, men efter 35 minutter kom Silkeborg IF foran. Junior Brumado scorede sit første mål for Silkeborg, med et skud uden chance for Eskelinen.

Kort efter 1-0 målet lavede Alexander Munksgaard en hård takling på målscorer Brumado. Munksgaard fik gult kort og måtte samtidig lade sig udskifte med en skade. Kevin Diks blev sendt på banen og han kunne kort efter se hjemmeholdet bringe sig i front med 2-0.

Passivt forsvarsspil og en tvivlsom redning fra Eskelinen gjorde, at Nicolai Vallys nemt kunne trille bolden i mål til 2-0. De langsomme gengivelser kunne dog efterfølgende vise, at målet burde have været annulleret, da en Silkeborg-spiller havde hånd på bolden kort forinden Vallys fik bolden i mål.

Kort inden pausen fik Jakob Ankersen så en kæmpe chance for, at bringe lidt spænding tilbage i opgøret, da kantspilleren kom alene igennem med målmanden. Ankersen afsluttede dog svagt og lige på målmanden.

Pausestillingen var 2-0 til hjemmeholdet.

Anden halvleg:

AGF skulle ud at angribe og forsøge at hente Silkeborg IF’s pauseføring. Patrick Mortensen fik halvlegens første mulighed, men et halvforkølet hovedstødsforsøg, voldte ikke Romo problemer i hjemmeholdets mål.

Efter bare 56 minutter foretog AGF så sin anden udskifting. Kasper Lunding blev erstattet af Jon Thorsteinsson.

Kort efter var Casper Højer så igen gået med frem og denne gang forsøgte han sig selv med en afslutning, men lige på målmanden.

Da stadionuret havde rundet en times spil, var AGF stadig ikke kommet tættere på en scoring. Silkeborg-spilleren Frederik Ibsen lavede dog en stor brøler, som gav AGF en god mulighed. AGF’erne manglede dog i den grad skarphed.

Silkeborg IF spillede med stort overskud og formåede stadig at true AGF’s mål. Kaptajn Backman måtte blandt andet trække et gult kort, for at holde Silkeborg-offensiven fra Eskelinens mål.

Med lidt mere end 20 minutter tilbage, fik AGF for alvor muligheden for at komme tilbage i kampen, da Svenn Crone begik straffespark på Patrick Mortensen. Crone fik tilmed direkte rødt kort for forseelsen. Topscorer-Mortensen scorede sikkert på straffesparket. 2-1.

Herefter fortsatte AGF med at presse på for en udligning. Men i jagten på den udlignende scoring blev Niklas Backman også udvist. Det lignede på tv-billederne at svenskeren brokkede sig til sit andet gule kort, efter en situation hvor Backman mente at holdet blev snydt for et straffespark. Derfor var det nu 10 mod 10 i kampens sidste kvarters tid.

Udvisningen til Backman gjorde at AGF-presset stilnede lidt af. Junior Brumado var i stedet tæt på at bringe Silkeborg IF på 3-1.

Med fem minutter tilbage fik AGF så en god frisparksmulighed et stykke uden for feltet. Nicklas Helenius sparkede frisparket i muren, hvor AGF’erne efterfølgende appellerede for ”hands” fra en Silkeborg-spiller, men dommeren lod spillet fortsætte.

Dommeren lagde fire tillægsminutter til opgøret, men lige lidt hjalp det. Silkeborg IF vandt for anden gang i sæsonen over AGF.

”De Hviie” får mulighed for at revanchere sig, når de spiller igen på torsdag i det udsatte opgør mod Randers FC. Kampen spilles kl. 21.00 på Ceres Park og kan følges på Canal 9.

Kampfakta:

Silkeborg IF – AGF 2-1 (2-0)

1-0 Junior Brumado (35´)

2-0 Nicolai Vallys (39´)

2-1 Patrick Mortensen (69´)

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard (36: Kevin Diks), Niklas Backman (77: Udvist), Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume

Angreb: Kasper Lunding (56: Jon Thorsteinsson), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (79: Helenius)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Alex Gersbach, Kevin Diks, Benjamin Hvidt, Gift Links, Jon Dagur Thorsteinsson, Nicklas Helenius

Silkeborg IF:

Målmand: Rafael Romo

Forsvar: Svenn Crone (70: Udvist), Frederik Ibsen, Kees Luijckx, Frederik Møller

Midtbane: Mads Emil Madsen, Filip Lesniak, Mads Kaalund

Angreb: Jeppe Okkels (65: Nambishi), Junior Brumado (94: Holten), Nicolai Vallys (79: Carstensen)

Bænk: Hedvall, Holten, Nambishi, Gertsen, Carstensen, Jørgensen, Lind

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved