Amini matchvinder i hæsblæsende kamp om tredjepladsen

1
Superligaen Viborg - AGF 02-04-2017 02-04-2017 i Viborg på Energi Viborg Arena Foto: Jesper Zacho Elgaard

AGF var på en svær udebanetur mod et OB-mandskab, der har set stærke ud i sæonen, og så var der en tredjeplads på højtkant til vinderen.

Begge mandskaber viste fra start, at det er en vigtig kamp. Det resulterede i mange dueller midt på banen i kampens start, hvor særligt Nicolai Poulsen viste sin vigtighed på midten.

Det startede hektisk da OB-keeper Oliver Christensen undervurderede en dyb bold fuldstændig, og endte på skovtur midt ude i ingenting. AGF’s hattrickhelt fra sidste uge, Mustapha Bundu, var dog alt for optimistisk, og sparkede akkurat forbi mål fra en utrolig spids vinkel.

Der var generelt gode idéer i AGF-offensiven, der til sammenligning virkede idéfattige i opspillet i starten af sæsonen. Efter en halv time lykkedes det igen AGF at få lirket OB-defensiven op. Det var Thorsteinsson, der var idémager bag angrebet, da han flot spillede Bundu fri. Et godt træk forbi keeperen, en elendig afslutning og en endnu mere tåkrummende aktion fra Marco Lund, der ikke fik clearet bolden på stregen, gav AGF føringen.

AGF havde kampen, hvor de ville. En føring inden halvlegen gav mulighed for at stille sig en smule mere komptakt og vente på omstillingsmuligheder på Bundu og Anker. OB havde svært ved at få åbnet GF-defensiven op, og det endte som regel i en lang nyttesløs aflevering.

Anden halvleg startede som første sluttede med et AGF-mandskab, der gav OB plads på midten. Fokus var, som vi har set det før, at undgå en udligning frem for at jagte en forløsende 0-2 føring. Det var nok ikke gået uden Backman.

OB havde nemlig et mere faretruende udtryk og fik lov at bygge spillet op gennem kæderne. Det skulle vise sig at blive dyrt, da en dødbold sejlede forbi Backman og Tingager og i stedet havnede på bagerste stolpe, hvor Opondo nemt kunne sende bolden i nettet.

Således røg kampen om en flot Superliga-rekord bestående af flest minutter spillet med clean-sheet.

Bedst som man troede at kampen ville løbe ud i sandet dukkede Ankersen op på kanten og lavede sit karakteristiske løb ind i banen. Det endte med en bold hos Amini, der med venstrebenet klaskede bolden op i det lange hjørne – 1-2 til AGF.

15 points i fem kampe. Det er uden tvivl et af de stærkeste mandskaber, vi har haft, i mange år. En solid defensiv, en mangfoldig og kreativ offensiv blandet med et højt bundniveau – det lover godt i Aarhus.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
anyoneofus
Bruger

Er der nogen der ved noget om det røde kort? Hvad sker der i situationen og hvad bliver der sagt?