Alexander Munksgaard om Midtjylland-kampen: Den bliver fyldt med intensitet og fight

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen

Morethanaclub var på Fredensvang, hvor vi fik en snak med Alexander Munksgaard om kampen mod Midtjylland, kampen om pladsen i startopstillingen, og evnen til at balancere spil og fightervilje

I eftermiddag spilles en af sæsonens indtil videre mest interessante, og potentielt vigtigste kampe, når Ulvene fra heden kommer på besøg. Og der er meget på spil.

Superligaens nummer to og tre mødes i en kamp, der med lidt hjælp andre steder fra, kan bringe De Hviie op på førstepladsen i ligaen. Det er på imponerende vis lykkedes GF at vinde de sidste tre opgør mod FC Midtjylland.

De sidste tre opgør har budt på en høj intensitet og intet mindre end mindst tre GF-mål pr. kamp. Med den seneste tids form in mente, bliver det spændene at se om GF formår at holde det imponerende scoringssnit mod de danske mestre – Man kan have sin tvivl.

 

”Det er et stærkt hold vi skal møde”

En ting man næppe kan være i tvivl om dog, er at det bliver en intens kamp. Netop det ord, intens, er også et af de ord AGF-højreback Alexander Munksgaard, bruger til at beskrive sine forventninger til kampen.

Det bliver sjovt. Det bliver fedt. … Det er et stærkt hold vi skal møde, så jeg tror den (kampen, red.) bliver fyldt med intensitet og fight,”

 

Kampen må også have en særlig betydning for den 22-årige back, eftersom han udover AGF (og et lejeophold i Lyngby) har brugt hele sin endnu unge karriere i netop FC Midtjylland.

Og fordi det ikke er mere end to år siden Munksgaard slog sine folder i det midtjyske, kender han stadig rigtig mange hos morgendagens modstander.

Nu har jeg jo tidligere været i klubben, selvfølgelig er det noget tid siden nu, men det er selvfølgelig sjovt at spille mod de gamle kammerater igen, som man kender rigtig godt. Men det er også sjovt fordi det er en topkamp”

 

 

Kampen om højrebacken

Om Munksgaard så får lov at spille mod sine gamle holdkammerater, er det næste relevante spørgsmål. Der er nemlig hård konkurrence om startpladsen på højreback, hvor Kevin Diks har startet de sidste to kampe.

Jeg synes, det er en af de pladser på holdet, hvor der er hårdest konkurrence,” – siger Munksgaard og fortsætter – ”Kevin er rigtig dygtig, og jeg har selv en god kvalitet, så det er to dygtige spillere på højreback-positionen, og der kan selvfølgelig kun spille en,”

 

Munksgaard tilføjer at den hårde konkurrence er noget han sætter pris på, og noget der motiverer ham til at arbejde ekstra hårdt, også når træningen er slut.

Det er fedt. Det giver mig blod på tanden, og jeg ved i hvert fald, at når jeg har 100% fokus på mig selv, så skal det nok blive fint. Lige nu arbejder jeg meget med mig selv, også eftertræning, og prøver at bygge på når han (Kevin Diks, Red.) spiller, så når jeg får chancen står jeg knivskarpt”

 

Tempo, intensitet, balance og boldspil.

FC Midtjylland, der i denne sæson har formået at spille sig Champions League gruppespillet, har nærmest spillet to kampe om ugen i hele sæsonen, og der er noget der ifølge Munksgaard godt kan have en betydning, når Ulvene kommer til Århus.

Jamen jeg tror det har ret stor betydning, faktisk. De spiller hele tiden på et højt niveau, også er standarden sat der. Så kan det godt være de har tabt de kampe de har, men de ved hvad der er at spille på top, topniveau, så når de kommer ned til os, så har de allerede speeden og tempoet i benene, der gør, at vi også skal steppe et niveau op for at kunne følge med der. Det er det der gør, at jeg tror kampen bliver fed at se på, med masser af intensitet og fightervilje”

 

Ordet intensitet går igen hos Alexander, og vi spørger ham derfor, med reference til den lidt for intense FCK-kamp for en måneds tid siden, hvad holdet skal gøre for at holde snor i intensiteten, og få balanceret fightervilje og boldspil.

Jamen det er et godt spørgsmål. Fordi altid når man spiller de store topkampe, eller hvert fald dem i top tre, top fire, så er der knald på. Efter FCK-kampen snakkede vi i omklædningsrummet om, at der ikke er nogen grund til at komme op i så vildt et tempo. Vi har snakket om, at vi lige skal tage temperaturen på kampen, og vise at vi har prøvet rigtig mange ting sammen som hold nu. Så hvis der opstår sådan nogle situationer, så må vi gå væk fra det, og få tempoet en anelse ned,”

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments