Alex Valencia, den teknisk stærke nordmand

6

AGF har efterhånden prøvet det nogle gange før; at hente mere eller mindre eksotiske fodboldspillere med store tekniske og kreative evner i det offensive spil. Navnene som Josta Dladla, Sydafrika, lejesvenden Mickey Doyle, Irland, og senest nyindkøbet Jeremiah White, USA, er nogle af dem der i nyere tid har trukket den hvide trøje over hovedet og haft til opgave at drible deres modstander rundforvirret.
Men de to førstnævnte slog aldrig helt igennem i AGF, og White har kun været i klubben i et halvt års tid og i den periode har været omtrent lige så svingende i sine præstationer som Århus Elite-aktien har været i samme periode.

Nu prøver AGF sig så igen med et nyt eksotisk ansigt. Eller, helt eksotisk er han ikke. Den 27-årige Alex Valencia er halvt Colombianer halvt nordmand, men han taler klingende norsk eftersom han hele livet har boet i Norge.
Men hvad er det så med hans tekniske evner?

Jeg har det i blodet. Sydamerikansk blod og så er min far, Arnt Hugo Lund, selv tidligere topspiller med 144 kampe på cv’et for nordnorske Tromsø. Han har været min læremester, siden jeg startede som helt lille med at spille fodbold, fortæller han til Århus Stiftstidende og forsætter:

I Norge er der ikke mange spillere af min type. Deroppe udvikler man først og fremmest spillere, der kan løbe og tackle uafbrudt i 90 minutter, men det betyder ikke, at jeg har stået helt på egne ben. Der er så få spillere af min type, at der faktisk bliver taget godt hånd om de spillere, der skiller sig, netop fordi, man ikke bevidst dyrker disse talenter. Alle hold har brug for kreative spillere, der kan noget på egen hånd, så når de endelig popper op i det norske, så får man masser af plads til at udvikle sig. Det har jeg i hvert fald fået.

I aften får han så sin officielle debut i den hvide trøje, når AGF kl. 20.00 tager imod et bundsolidt defensivt hold fra Horsens foran mange forventningsfulde århusianere.
Her bliver det Valencias opgave at åbne forsvaret og slå de målgivende afleveringer, som han er så god til. Dette blev bl.a. demonstreret til træningen i går, hvor han slog et perfekt frisparksindlæg til Ole Budtz, som kvitterede med en sikker scoring.

Få notifikation
Notifikation ved
6 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
GGRAHN
14 år siden

Rigtig Gody nyt, som mangler vi bare sejren i aften ,, kom så de Hviie!!!!!!

Bom
Bom
14 år siden

Så lad os alle håbe, at han er i humør til det!![think]

Kom så drenge, vi er klar til suppe på Atletion igen[jump][jump][yeah][yeah]

KOM SÃ. DE HVIII':k:k

peterm80
14 år siden

Det skal han gøre, han er fantastisk på sine gode dage…!. Har set ham flere gange for hans tidligere klub i Norge(Start Kristiansand!!), da min store bror bor deroppe og har sæsonkort…

Glæder mig helt afsindigt…

Kom så de hviiiiie[yeah]

Jespert
14 år siden

Han viste hvis ikke helt de kvaliteter han forhåbentlig besidder. Håber ikke hans bundniveau er ligeså lavt som Aubyhns. Men lad os nu give ham en chance.

Noodle
14 år siden

Hvis der er langt mellem de gode dage er det så værd at vente på?
Har set ham til nogle træninger og til dagens kamp og indtil videre har der ikke været gode dage [think]

Fransson
14 år siden

Nøglen til AGFs succes er tålmodighed, og det er lige præcis hvad vi skal have med vores nyindkøb.