Alex Gersbach til MTAC: Jeg stopper ikke med at løbe før opgaven er løst

0

For en uge siden kunne AGF officielt meddele, at endnu en australier var landet i Aarhus – vi har fået en snak med den nye AGF’er.

Alex Gersbach, der også har figureret på landsholdet, kom efter længere spekulation til klubben, men hvilken type fodboldspiller er han? Hvordan har starten været, og hvad er det ved AGF, der tiltrak ham?

For det første Alex, stort velkommen til klubben. Kan du prøve at beskrive den type af spiller du er på banen til vores fans?

– Normalt siger jeg faktisk, at jeg ikke kan lide at gøre det. Jeg vil hellere bare spille fodbold, og så kan andre kategoriserer mig ud fra det. Men altså, jeg er left-back og kan godt lide at komme frem på banen – en moderne full-back er nok passende på mig. Men det er de defensive opgaver, der kommer først.

Vores sportsdirektør har udtalt, at du har en masse speed, stor vilje og en kæmpe motor, er det dine største styrker?

– Ja det tror jeg. Jeg er ikke en full-back med helt sindssyg speed, men jeg er hurtig nok og jeg bliver ved med at løbe. Jeg spiller med en masse energi og tilsat lidt Australian spirit, så jeg stopper ikke med at løbe før jeg har løst opgaven.

Det virkede som om, at du kun havde været her i et par sekunder før du begyndte at træne med holdet – men hvordan har starten været for dig?

– Det har været rigtig godt indtil videre. Jeg har trænet en del siden jeg kom og det er gået hurtigt. Men solen er fremme, der er 20 grader, så der er ikke meget man kan brokke sig over.

Hvad synes du om byen?

– Jeg kan virkelig godt lide den faktisk. Når jeg skal til en ny klub er miljøet omkring den ligeså vigtigt. Både træningsanlægget, faciliteterne, holdkammeraterne og byen er helt fantastiske. Aarhus er “pretty cool so far

Du har fortalt, at skandinavien føles om hjem for dig, men du kan stort set ikke være længere væk fra Australien – hvordan kan det være at Danmark og specielt AGF er det rigtige sted for dig at være nu?

– Jeg forlod Australien da jeg var 18 år gammel, da jeg tog til Norge. Så i løbet af de tre år jeg var i Trondheim føler jeg, at jeg på en måde er vokset op der. Man lærer utrolig meget i de år, og for mig blev Norge mere et hjem for mig end Australien var. Så tog jeg et smut til Frankrig og et halvt år i Holland, men Skandinavien føles som et hjem væk fra hjem, og jeg tror på, at jeg i AGF kan få samme følelse.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved