Albert Grønbæk til MTAC: ”Jeg tager al den spilletid jeg kan få”

0

Af Lukas Voergaard Jepsen

Efter fire stærke præstationer, to mål og en assist, er Albert Grønbæk for alvor ved at spille sig ind i en startsopstilling.

 

Albert Grønbæk har i den grad formået at gøre opmærksom på sig selv efter starten af den nye sæson. Efter at han i slutningen af sidste sæson kom ind og duftede lidt til førsteholdsfodbold, uden for alvor at gøre væsen af sig, må man sige det er lykkedes den 19-årige kantspiller at tage tyren ved hornene, og gribe sin chance.

Starten af sæsonen har for AGF været præget meget af skader, ikke at det er blevet afspejlet i resultaterne, men sandsynligvis skyldes en stor del af Grønbæks succes, udover hans åbenlyse talent, at kanterne hos De Hviie har været særligt hyppigt besøgende på lazarettet i sæsonstarten. Både Links og Jevtovic har været utilgængelige for David Nielsen i størstedelen af den endnu unge sæson.

At kalde situationen for en ”skadeskrise” ville nok være for dramatisk, men ikke desto mindre. Nye og innovative løsninger findes gerne i krisetider, og præcis en innovativ løsning er hvad Albert Grønbæk har været.

Som man kunne høre i første afsnit af vores nye fan-podcast i sidste uge, så udtalte sportschef Peter Christiansen om Grønbæk.

Vi har jo set Albert godt kan spille på siden. Han har givet nogle rigtig gode svar når han har spillet ude på siden, så meget fart som han har, og samtidig er en eminent presspiller

 

Med unge og uprøvede spillere, kan det af og til være svært at vide præcist, hvor de er bedst tilpas på banen, og Grønbæk, som står registreret som midtbanespiller på de fleste hjemmesider, inklusiv Superliga.dk, er om nogen et glimrende eksempel på dette.

Skulle man som GF-fan være vågnet fra en koma, i perfekt timing til sæsonstarten, skulle man tro, at den unge Albert aldrig havde lavet andet, end at spille kanten.

Udover at være direkte involveret i tre mål på fire kampe, er det særligt Grønbæks engagement og villighed til at deltage i spillet, der har imponeret. Han er spilopsøgende, med en god fart og han trækker gerne ind i banen, og tilbyder sig ved sene løb i feltet.

Jeg tror det ligger lidt i underbevidstheden at søge bolden inde i midten” – Svarer Albert til et spørgsmål om hvorvidt den tidligere position som midtbanespiller påvirker spillestilen.

Men lige nu tager jeg al den spilletid jeg kan få, om jeg så ligger på kanten eller midten. Alt i alt er jeg bare glad for at blive genvalgt, så positionen tager jeg bare som det kommer. Og jeg føler egentlig jeg kommer fint ud af det

 

Når så ung en spiller præsterer på så højt i niveau, stiger forventningerne også gerne hurtigt. Og selvfølgelig skal de også det, men vigtigt er det at huske, hvor tidligt et stadie af Grønbæks karriere vi ser. Han bliver kun bedre, og fortsætter han sin blomstring i denne sæson, vil det selvfølgelig betyde et fokus fra modstandere, og dermed hårdere betingelser.

I sådanne situationer er det ideelt, at AGF har tre meget interessante kantspillere, så ansvaret ikke bliver for stort for Grønbæk.

Sandsynligt er det også, at Grønbæks minutter på banen bliver reduceret en anelse når truppen igen er ved fuld styrke, men David Nielsen har fået sig et luksusproblem, og Albert Grønbæk bliver ikke nem af pille af holdkortet.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments