AGFs kontramaskine hægtede FC Nordsjælland af i bronzekampen

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
Af Mattias Sundroos

Solskin og sejr på Ceres Park, ja, det er efterhånden svært at tørre smilet af Aarhusianerne i smilets by, da AGF her til aften tog uhyre vigtige skridt mod bronzemedaljerne, da man sendte FCN hjem med et 2-1 nederlag i bagagen. 

Høj sol over smilets by og hvide fans på Ceres Park igen, der var i den grad god grund til smil på læben her til aften. AGF skulle ind og vise, at de mente det med bronzemedaljen seriøst i år, da man skulle møde en af konkurrenter til bronzemedaljerne, nemlig FC Nordsjælland. AGF var uden kaptajn Backman i truppen i dag, men Mustapha Bundu var tilbage i startopstillingen, og netop Bundu skulle få en stor hovedrolle i dagens kamp. Bundu servicerede de to målscorer på fineste vis i første halvleg, hvilket endte med at blive kampafgørende. Dog måtte Bundu udgå med skade efter 53 minutters spil. 

 

Referat:

Første halvleg

Det var et utrolig smukt græstæppe Ceres Park kunne mønstre til dagens kamp, hvilket man umiddelbart skulle tro var en fordel for gæsterne fra FC Nordsjælland, da de derfor kunne være meget på bolden og udnytte deres dygtige teknikere. Dog skulle AGF vise, at de også kunne mønstre hurtige pasninger og flot fodbold. Allerede i det 7′ minut serverede Hausner en høj bold til Mortesen, som lagde bolden af til Bundu, som derefter lavede en hurtig et-to-kombination med Mortensen, og så pludselig var Bundu alene med målmanden. Desværre var afslutningen lige på Vindahl-Jensen i FCN-målet, og Mortensen var ikke i stand til at få mere ud af returen end et hjørnespark, men AGF fik vist tænder og at de kun skulle bruge få sekunder på at komme fra eget felt til modstanderens.

Derudover, så er vi simpelthen også lige nødt til at rose de heldige 150 fans, der var på stadion her til aften. Det var skønt endelig at kunne høre rigtige fans på stadion igen, og de leverede en flot stemning på et stadion, der ellers tit har fået kritik for ikke at være optimalt til at skabe en god lydkulisse.

Det var generelt en flot præstation af AGF i første del af første halvleg. De formåede at holde FCN mere eller mindre fra chancer imens man selv kunne mønstre et par farlige indlæg og omstillinger. Dog fik AGF sig lidt af et chok, da FCN efter 20 minutter lagde en høj bold i dybden, som snød det nye forsvarsmakkerpar Tingager og Hausner, men Eskelinen fik heroisk bokset bolden væk. Bolden endte dog for fødderne af Magnus Kofod, som kunne afslutte på et frit mål, men overliggeren holdte FCN fra et føringsmål.

Om det var choket fra næsten at komme bagud eller varmen, det var svært at sige, men AGF gik lidt i stå midtvejs i første halvleg. Det var dog ikke noget Blume syntes skulle fortsætte. I det 33′ minut spillede han et-to med Bundu, og kom dermed til baglinjen og fik lagt et indlæg. Her kom Ankersen helt fri til en hovedstødschance, men han måtte desværre se bolden ryge forbi mål.

Ankersen skulle dog tage sin revanche i det 44′ minut. Mortensen sendte Bundu afsted ned af højre kanten, hvor han effektivt fik spillet Ankersen helt fri inde på midten og her svigtede han ikke. Ankersen kunne med en iskold inderside på en ellers brandvarm dag ændre stilling til 1-0. Dette var Ankersens femte mål på 7 kampe mod FC Nordsjælland, så man kan efter hånden sætte sit ur efter, at Ankersen vil score når modstanderen hedder FCN. Men glæden skulle ikke stoppe her! Fire minutter inde i første halvlegs overtid sender Hvidt bolden op på Bundu som endnu engang kunne spille en medspiller helt fri inde i FCN feltet. Denne gang var det topscorer Patrick Mortensen som kunne takle sig til sit 14’ende mål i denne sæson. Han sparkede sig dermed op på en delt andenplads på 3F Superligaens topscoreliste og er nu kun to mål fra at kunne tangere Morten ”Duncan” Rasmussens rekord, som den mest scorende AGF’er på én sæson siden årtusindeskiftet, med 16 mål på en sæson.

 

Anden halvleg 

Anden halvleg startede som en rodet og kaotisk affære, hvor ingen af holdene virkelig kunne få sat spillet. Dog skete en af de ting, der bare ikke måtte ske for AGF efter bare 5 minutter. I en kontramulighed satte Bundu fart, men tog sig hurtigt til baglåret og måtte med det samme hoppe ud over sidelinjen. Dårligt nyt for AGF, da Bundu endelig var ved at være tilbage oven på småskaderne.

Kampen fortsatte også med et lidt varierende billede. FCN kom mere på bolden, men blev aldrig rigtig farlige på den sidste tredje del, alt imens AGF’erne satsede på kontraerne. AGF kunne derfor fortsætte de flotte defensive takter fra Brøndby kampen i søndags, hvilket også var fokuspunktet for cheftræner David Nielsen inden kampen.

FC Nordsjælland forsøgte ellers desperat at jagte den reducerende scoring ved at bruge alle fem udskiftninger og sågar skifte to angribere ind istedet for forsvarsspillere, og det skulle da også udmynte sig i en reducering i det 89′ minut. Dog var det for sent til, at det kunne give point til FCN og AGF-defensiven kunne lukke kampen af til slutstillingen 2-1. Velfortjent AGF sejr på en dag, hvor man på første halvleg fik afgjort kampen og derefter flot lukkede kampen ned defensivt.

 

Kampfakta:

AGF – FCN: 2-1

1-0: Jakob Ankersen (45′)
2-0: Patrick Mortensen (45+4′)
2-1: Ibrahim Sadiq (89′)

 

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer

Midtbane: Benjamin Hvidt (82: Diks), Nicolai Poulsen, Bror Blume (72: Amini)

Angreb: Mustapha Bundu (53: Links), Patrick Mortensen (82: Helenius), Jakob Ankersen (82: Thorsteinsson)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Kevin Diks, Albert Grønbæk, Mustafa Amini, Jon Dagur Thorsteinsson, Gift Links, Nicklas Helenius

FC Nordsjælland:

Målmand: Vindahl-Jensen

Forsvar: Thychosen (70: Rose-Villandsen), Hansen, Mumin (63: Sadiq), Mesik

Midtbane: Christensen, Andersen (70: Rothmann), Diomande

Angreb: Rygaard (45: Chukwani), Francis (45: Sulemana) , Damsgaard

Bænk: Larsen, Yttergård, Chukwuani, Rose-Villandsen, Rothmann, Sadiq, Sulemana

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved