AGF vinder igen – tæt på overlevelse

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Efter dagens sejr, er AGF nu 9 point foran SønderjyskE der ligger på 3. pladsen i gruppen. Og med en klart bedre målscorer end netop SønderjyskE, skal der ske mirakler hvis AGF ikke skal slutte på en af gruppens to bedste pladser.

Til dagens kamp havde cheftræner David Nielsen ændret på én enkelt position, i forhold til sidste rundes flotte sejr over Horsens. Alexander Munksgaard var stadig præget af den hovedskade som han fik i Horsens kampen, og derfor var der Superliga-debut til den blot 18-årige højreback Magnus Anbo.

Fra kampens start, bølgede spillet frem og tilbage – dog med et lille overtag til hjemmeholdet fra Haderslev. I løbet af 1. halvleg kom SønderjyskEs unge angriber Peter Christiansen bl.a. til en stor mulighed, som Kamil Grabara reddede flot.

AGF spillede generelt en ret anonym halvleg, lige indtil Patrick Mortensen efter 40 minutter slog til i feltet. Casper Højer brød igennem i venstre side og slog et hårdt og præcist indlæg ind i feltet, som Patrick Mortensen flot sparkede i kassen. 0-1 var altså resultatet ved pausen, på trods af en lidt sløj indsats fra flere AGF’ere.

2. halvleg startede igen jævnbyrdigt med spil i begge ender af banen. Først i midten af 2. halvleg begyndte AGF at få nævneværdige chancer.

Mustapha Bundu kom til en fin skud mulighed efter 66 minutter. Bundu sparkede dog bolden over mål, fra en ellers god position på kanten af feltet.

Få minutter senere fik Bundu endnu en god chance, denne gang inde i det lille felt. Men Bundu afsluttede igen svagt og målmanden havde ikke problemer med at redde skuddet.

Med omkring 10 minutter igen, fik Patrick Mortensen chancen for at lukke kampen. Mortensen var helt fri i SønderjyskEs felt, men desværre endte angriberens afslutning lige på Mielitz i SønderjyskE målet.

Det blev ikke til flere mål i en uskøn og småkedelige kamp. Men AGF’erne leverede en solid defensiv indsats, som gør at overlevelsen nu er så godt som sikker.

AGF spiller allerede igen på torsdag, hvor modstanderen igen er SønderjyskE. Denne gang mødes holdene i Aarhus på Ceres Park hvor der fløjtes til kick-off kl. 12.00.