AGF vil altid betyde noget specielt for Michael Lumb

0
Af Mattias Sundroos

AGF har haft en stor betydning for Michael Lumbs karriere og udvikling som fodboldspiller, så det er altid en speciel kamp for ham, når han møder sin gamle klub.

D. 9 juni 2005 spiller AGF en placeringsmæssig ligegyldig kamp i Odense mod OB. AGF ligger placeret på Superligaens niendeplads og både Silkeborg på ottendepladsen og FC Nordsjælland på tiendepladsen, er uden for rækkevidde. Dog er kampen ikke helt ligegyldig for et par unge AGF’er.

Det er nemlig kampen, hvor de to, dengang 17-årige, AGF-talenter Frederik Krabbe og Michael Lumb debuterer i den ”hviie” trøje. Kampen ender med et 3-0 nederlag, men kampen blev startskuddet for en stor karriere i AGF for Michael Lumb.

Den efterfølgende sæson bliver det til 11 kampe for Lumb, 2 fra start og 9 som indskifter. Men det var først i sæsonen 07/08 under Ove Pedersen, som også senere skulle hente Lumb hjem til Superligaen, at hele Aarhus virkelig fik øjnene op for den unge venstreback med de store offensive færdigheder.

Men ifølge Lumb, så var det ikke overraskende, at han især var stærk i den offensive del, derimod var det for ham mere overraskende, at han skulle ende på backen:

“AGF har haft en stor betydning for den fodboldspiller, jeg er blevet, da det var der, jeg fik min fodboldopvækst. Man kan sige, at jeg lige netop skulle ende som venstreback, det lå ikke lige i kortene. Hvis du havde spurgt mig dengang, jeg var mindre, så var det nok ikke lige den position, der var ret mange, der så mig spille, fordi jeg scorede en satans masse mål som ungdomsspiller, men jo, AGF har været med til at forme mig til den spiller, jeg er blevet.”

 

Kampene mod AGF er altid noget helt specielt

Det er altid specielt for en fodboldspiller at spille mod en tidligere klub, men for Lumb er det noget ekstra med AGF. Lumb, der på mandag løber ind til sin Superligakamp nr. 238, har siden sin tid i AGF tilføjet fire Superligaklubber til CV’et: AaB, FC Vestsjælland, Lyngby BK og AC Horsens.

AGF er dog stadig noget helt specielt for Lumb, da han har fulgt klubben fra barnsben, fået sin fodboldopvækst der og nåede at spille hele 83 kampe i den hvide trøje:

“Det er altid specielt at spille mod AGF. Jeg har haft en rigtig god tid i AGF. Jeg har jo altid holdt med AGF dengang. Som lille var jeg altid ude at se AGF spille og jeg har jo været tilknyttet klubben i mange år. Så, ja, det vil altid betyde noget helt specielt at spille mod AGF. Som jeg sagde, så havde jeg en fantastisk tid i AGF.”

Det er også kun med positive briller, at Lumb ser tilbage på sin tid i AGF. Det var en tid, hvor Lumbs karriere for alvor tog fart. Lige fra, at han blev fast mand på AGF-holdet tilbage i 07/08 sæsonen, så udviklede han sig eksponetielt de næste tre sæsoner, hvor det hele så kulminerede i sæsonen 09/10, hvor det blev til både en landsholdsdebut og et udlandseventyr for Lumb.

Salget, der estimeres til at have været på omkring 12 millioner kr., er noget Lumb ser tilbage på, som en måde hvorpå han kunne give lidt tilbage til klubben som satsede på ham i første omgang:

“Jeg synes også, at jeg gav noget tilbage til klubben i og med, at jeg både havde nogle gode sæsoner personligt, men også fordi, at jeg bliver solgt og klubben på den måde tjente en masse penge på mig. Så den vej rundt, så er jeg utrolig glad for, at jeg har kunne hjælpe AGF og jeg har kun fantastiske ting at sige om klubben.”

Derfor bliver det en helt speciel kamp for Lumb på mandag, når han i stedet for en hvid trøje trækker en gul over hovedet. Det er dog ikke kun pga. historikken i AGF, at Lumb glæder sig til på mandag. Lumb tror nemlig på, at kampen på kan lokke en masse tilskuere til Horsens, hvilket gør kampene lige det sjovere: 

“Det er jo altid sjovt at spille fodboldkampe, hvor der kommer en masse mennesker. Forhåbentlig, så kommer der en masse mennesker med fra Aarhus i og med, at der ikke er så langt. Og man kan sige, at Horsens har prøvet at lave en kampagne her den seneste tid, hvor man forsøger at få flere tilskuere på stadion, så forhåbentlig har det virket. Og så forhåbentlig kan et godt resultat mod FC Nordsjælland her onsdag gøre, at der kommer endnu flere på stadion mandag og det kunne da være sjovt. Det er jo altid sjovere at spille foran en masse mennesker end det er at spille foran et tomt stadion.”

 

Successen i AGF er ikke tilfældig

Der var ikke mange eksperter, der holdte igen med roserne til AGF, da de efter en 3-1 sejr på MCH Arena i Herning besejrede 3F Superligaens førerhold, FC Midtjylland, og sikrede sig pladsen som 3’er vinteren over. Men hvad der har været udslagsgivende for, at det hele flasker sig denne sæson, er svært at koge ned til ét svar.

Det syntes Lumb i hvert fald, da vi spurgte ham om hvorfor han tror, at AGF har været så suveræne denne sæson:

“Jeg tror faktisk, at der er mange grunde til det. Jeg synes, at de har et rigtig godt hold. De har mange tangenter at spille på. Jeg synes, de har en dygtig træner, nu har jeg jo selv haft fornøjelsen af at have ham som træner, så jeg kender ham jo, ja, jeg kender ham jo rimeligt godt. Jeg synes sådan overordnet set, så har de et dygtigt hold. De har flere fantastisk dygtige spillere på flere positioner, hvilket også betyder rigtig meget. Rammes de af en skade eller karantæne, så står den næste dygtige spiller klar. Det ser rigtig fornuftigt ud, det de har gang i AGF.” 

Lumb måtte da også erklære sin tiltro til de aarhusianske drenge, da vi spurgte ham om han troede AGF ville ende i top 6 i år:

“Altså, hvis man skal kigge på, hvordan det ser ud på nuværende tidspunkt, så har de jo et flot forspring, så ja, jeg tror, at de havner i top 6.” 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved