AGF var snublende tæt på historisk pokalfiasko

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF var skræmmende tæt på at skrive sig ind i historiebøgerne da man lige akkurat afværgede et 2-0 nederlag til Marstal/Rise fra Ærø. 

Der var engang Skagen slog Brøndby ud af pokalturneringen, SC Egedal slog FC Nordsjælland ud og Nordvest FC slog Horsens ud. I dag var AGF tæt på at kunne skrive sig ind i ligningen.

Til trods for massivt pres fra første fløjt kunne AGFs forstærkede reservehold ikke få hul på bylden. Med en midtbane bestående af Poulsen, Hvidt og Duncan var det svært at forestille sig at Marstal/Rise kunne spille sig til store chancer.

Det kunne de for så vidt heller ikke, og mens AGF havde store problemer med at spille sig til noget nævneværdigt, så skete det, vi alle på en eller anden måde inderst inde havde regnet med, Marstal/Rise kom foran. Det skete på en dødbold, hvor forsvaret formegentlig i fraværet af Backman var en smule for afslappet

Unge Mostafa Maarouf havde fået chancen fra start på kanten, mens Lunding og Ammitzbøll flankerede ham i toppen. Men til trods for talent og form, der med garanti var milevidt foran Marstal/Rise-spillerne, så kom der ingen mål.

I stedet var det Anbo, der var farligste mand, og som stod for de mest nævneværdige angrebsforsøg og indlæg i første halvleg.

Marstal/Rise gjorde det til 2-0 – største pokalfiasko i historien lurede

Bedst som AGF igen havde etableret et massivt spilovertag, så lykkedes det ikke at komme tæt på mål. Et par lunkne forsøg fra Ammitzbøll og co. blev gang på gang pareret af et hårdt kæmpende hjemmehold.

Igen på en dødbold sejlede forsvaret – bogstaveligt talt. 2-0 til Marstal/Rise og lige pludselig så en historisk pokalsensation ud til at være skræmmende realistisk.

Det gav anledning til at smide det tunge skyts ind. Mortensen og Ankersen blev sendt på banen, og kort tid efter viste Ankersen, at det ikke var raketvidenskab at prikke bolden i nettet mod et hold fra Fynsserien. 2-1.

Det gav AGF godt og vel 20 minutter at få vendt en negativ milepæl i klubbens historie.

Snakken og troen på endnu en pokaltriumf for AGF virkede umådeligt langt væk, og selvom hjemmeholdet havde kørt bussen i stilling, så var imponerende, at AGF ikke kunne udligne.

Men guderne ville åbenbart det anderledes. Et hjørnespark fra Gersbach så, efter sigende ud til at sejle direkte i mål, og så stod den pludselig 2-2. Sikke en debut.

Det betød forlænget spilletid og et vigtigt spørgsmål om AGF overhovedet kunne nå færgen hjem.

Kort inde i første halvleg af forlænget spilletid kom AGF dog foran 2-3 på mål af indskiftede Munksgaard. Derefter fik AGF en lille puster, da kampen fik lov at sætte sig en smule.

Derefter var det Ammitzbøll, der kunne sende en dosis berolignende medicin ud til os mange bekymrende fans, da hans afslutning rettes af på en modstander og gør det til 2-4.

Gersbach skulle også få lov at blive dobbeltmålscorer i sin debut, da endnu en dødbold snød Marstal/Rise og sejlede i mål. Det blev også 2-6, men meldingerne lød, at det var for svært at se i mørket.

AGF var få minutter fra at blive det næste store samtaleemne, når der skal diskuteres fadæser i nyere dansk fodboldhistorie. Heldigvis slap vi med skrækken, og AGF er altså videre i pokalturneringen.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved