Niklas Backman

AGF’s nr. 3, Svenske Niklas Backman er født den 13 November 1988 i Vâsterås.

Niklas Backman spillede i sine ungdomsår for Skiljebo SK som er en mindre klub i Vâsterås.

Som senior skrev han kontrakt med Vâsby United fra den næstbedste svenske række, superettan. Her spillede han i 1,5 år, men i sommeren 2009 skrev han kontrakt med AIK Stockholm fra Allsvenskan.

Backman spillede dog efteråret 2009 på leje i Vâsby United.

Fra starten af 2010 begyndte Backman på sine 4 år hos AIK Stockholm og han spillede 111 kampe og scorede 2 mål for klubben.

Det var også i hans tid i AIK Stockholm han fik sin landsholdsdebut. Nærmere betegnet den 19 Januar 2011 i en udekamp mod Botswana, som Sverige i øvrigt vandt med 2-1.

I vinterpausen 2013-14 skiftede Niklas Backman til kinesisk fodbold. Til klubben Dalian Aerbin, i daglig tale Dalian Yifang. Først en sæson i den kinesiske super-league hvorfra man rykkede ned og året efter i den næstbedste række, hvor man desværre manglede 2 point fra at rykke op.

Efter 60 kampe og 5 mål for kineserne, var det i transfervinduet i 2015-16 tid til at vende snuden modEuropa igen. Destinationen var denne gang AGF fra den danske superliga, selvom han var blevet rygtet tilbage til Sverige, hvor klubberne i den svenske liga, virkelig gerne ville have Backman tilbage. De blev dog snydt, da han i stedet valgte at skifte til AGF, efter flere samtaler med vores svenske sportschef, Jens Andersson.

Niklas Backman debuterede for AGF Fredag den 26/2 på Odense stadion og scorede tilmed i sin debutkamp, som sluttede 2-2.

Niklas Alexander Backman er en hurtig og stærk midterforsvarer som har store lederevner.

I mange år har AGF lidt under, at de ikke har haft en rigtig forsvarsgeneral, men det lader det til, at man har fundet i form af svensk, Niklas Backman.