AGF tager vigtig sejr i Aalborg

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der har altid været noget over den jyske klassiker. For 143. gang tørnede de to mandskaber sammen i slaget om Jylland, og ikke mindst om et vigtigt skridt tættere på Europa League-billetter.

AGF startede klart bedst. Fuld energi fra start og et godt organiseret GF-mandskab gav AaB problemer. Det betød at AGF kunne holde i bolden og etablere en offensiv struktur der fornøjede David Nielsen helt fint.

AaB haltede lidt efter at få fat i bolden, hvilken resulterede i et par grumme frispark mod AGF og et par lunkne chancer. Det skal lige nævnes at AaB faktisk var tæt på at komme foran efter et spektakulært saksespark var tæt på at snyde Grabara.

Halvvejs inde i første halvleg fik kampen lov at sætte sig. AaB kom mere på bolden og AGF trak længere tilbage. Alligevel virkede det til at AGF var langt mere sikker i deres plan, hvor AaB havde svært ved at lirer GF-bagkæden op.

Hverken AaB eller AGF havde held i at få bygget noget tilnærmelsesvist farligt op. Amini havde svært ved at tage de dybe offensive løb, Ankersen havde ikke plads på kanten og Bundu var for lidt på bolden. En rodet affære mundede ud i en lidt fesen første halvleg med to mandskaber, der ikke turde åbne kampen op, med undtagelse af Alexander Ammitzbøll, der ud af ingenting fik skabt en fremragende chance, der desværre endte på stolpen.

Men vi har set det før. I en periode hvor AGF virkede ufarlige dukker Amini pludselig op i et løb, sender Ankersen fri og så, 0-1 til AGF.

Det er værd at pointere Jesper Juelsgård, der klart var banens bedste i første halvleg. Fremragende bolde frem i banen, sikkerhed på bolden og en overordnet sublim forsvarspræstation fra Julle – dejligt at se ham ’shine’.

AGF missede muligheden for endnu et mål

AGF kom godt ud efter pausen. Der var selvtillid i benene, man var ikke bange for at blå mærker og AaB blev holdt fra de helt store chancer, udover et bare farlige frisparksmuligheder.

AGF viste lidt klassisk David Nielsen-manér ved ikke at forsøge at lukke kampen, men i stedet invitere AaB længere frem på banen. Chancerne bød sig nemlig i modsatte ende, hvor en 0-2 føring kunne knække AaB fuldstændig.

AGF forsøgte sig senere hen med en succesfuldt presspil, der satte AaB på prøve. Det gav plads i begge ender, hvor AGF var klart farligst. Men kampen forblev stille, AGF var tilfredse med 0-1, og AaB lignede et hold, der bare gerne ville på sommerferie.

Til trods for et fornemt resultat i Aalborg, så var der grund til en anelse skuffelse når man tænker over de mange store chancer, der kunne havde givet et endnu bedre ståsted op til returkampen i Århus.

Men. Jens Stage gik forrest i det meste, og viste igen sit værd som kaptajn. Bundu viste igen hans tekniske kvaliteter og hurtighed, Ankersen er stadig kynisk foran kassen, Grabara er stadig frygtløs i luftspillet, Juelsgård er stadig et godt alternativ til Backman – og vigtigst af alt, AGF holder fast i sejrsstimen.

 

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved