AGF tabte igen på hjemmebane

10

AGF er stadigvæk uden sejr på NRGi Park, da gæsterne fra FC Nordsjælland i dag besejrede hjemmeholdet med 2-1. Endnu en gang var man vidne til ikke mindre end en skandaløs dommerpræstation.

På trods en af en fantastisk århusiansk start, hvor AGF havde tre store chancer indenfor kampens første ti minutter og burde have bragt sig foran, begyndte hjemmeholdet langsomt at overlade teten til FC Nordsjælland.

Efter 13 minutter blev FC Nordsjælland snydt for et klokkeklart straffe, da Steffen Rasmussen som sidste mand kastede sig ned i fødderne af Bajram Fetai og tog manden mere end bolden. Dommer Jesper Overgaard vinkede afværgende.

Da der var spillet 21 minutter kom FCN foran 1-0, da Issey Nakajima-Farran lagde et perfekt indlæg til Martin Bernburg, der headede bolden i mål helt ude ved stolpen.

Der skulle ikke gå længe inden målscoreren til 1-0 kunne bringe gæsterne yderligere foran. Ved et hjørnespark, som bliver sparket til bagerste stolpe, glemmer AGFerne at dække op, og i nærmest fri position kan han sikkert sende bolden i mål til 2-0.

Efter FC Nordsjællands to scoringer trak de sig lidt tilbage på banen og overlod spillet til AGF, som prøvede at få gang i spillet ovenpå chokket. På trods af spilovertaget kom hjemmeholdet kun frem til et par halve chancer og det var gæsterne der kunne gå til pausen godt tilfredse.

Der var med stor sandsynlighed blevet snakket med store bogstaver i pausen, da det var et anderledes tændt og fightende hjemmehold der kom på banen til anden halvleg.

AGF pressede hårdt på for at komme tilbage i kampen med en tidlig reducering og det var da også AGFerne der totalt styrede begivenhederne, men det var som om det meste løb ud i sandet på den sidste tredjedel. Dette tog cheftræner Ove Pedersen konsekvensen af, da han med godt tyve minutter igen sendte både Lars Pleidrup og Alex Valencia på banen.

Med godt et kvarter igen gav udskiftningerne gevinst. Norske Alex Valencia reducerede til 1-2, da han i feltet fik vendt godt rundt og sparkede bolden op i nærmeste hjørne.

Bare ganske få minutter efter 1-2 scoringen, bliver Jeremiah White sendt tidligt i bad, da han meget uforståeligt modtager sin andet gule kort. Han går ned i en glidende tackling, dog uden at ramme modstanderen, men det de næsten 9.000 tilskuere ikke kunne se, så dagens dommer. Dette fik Sportschef Brian Steen Nielsen til at storme ned fra tilskuerrækkerne og gøre fjerdedommeren opmærksomhed på den fejlagtige udvisning.

Men dommer Jesper Overgaard var ikke færdig med sine katastrofale kendelser, da han få minutter senere igen snød gæsterne for et straffespark. Ulrik Lindkvist tager hånden til hjælp på en FC Nordsjælland afslutning.

I de hektiske slutminutter prøver AGFerne med lange bolde frem imod FC Nordsjællands forsvar, men dog uden rigtigt at komme frem til oplagte scoringsmuligheder.

Med FC Nordsjælland sejr tog de et stort skridt væk fra den nederste halvdel, mens AGF i morgen igen kan være at finde under nedrykningsstregen.