AGF spillere på flopliste – Nu kan de ikke bruge formen som undskyldning

Skrevet den 29. oktober 2017 - 10:34 af
Foto: AGF.dk

Inden sæsonen gik i gang, havde man næppe set et bedre transfervindue set med AGF briller. Profiler som, Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen, Adama Guira og Tobias Sana blev hentet til klubben, og det lignede i den grad, at de skulle være med til at føre AGF tilbage til toppen af dansk fodbold.

Her 14 runder senere, er det dog gået alt andet end godt, og Ekstra Bladet har sågar puttet Jakob Ankersen på listen over det største flop af alle transfers i sommerens vindue. – Samtidig har de valgt at putte Adama Guira på top 10 listen, mens de skriver, at både Tobias Sana, Andre Riel og Frederik Møller har været i betragtning til denne liste.

Sportschef Peter Christiansen mener dog ikke, at det er helt fair, og han synes ikke, at de nævnte spillere kan kategoriseres som flop.

“Jeg synes, det er unfair at placere vores spillere i en flop-kategori. De har jo spillet masser af kampe. Et flop er en spiller, der slet ikke har leveret. Det synes jeg, vores spillere har gjort på skift”, lyder det fra sportschef PC til EB.dk.

Sportschefen fortæller samtidig, at han ikke havde forventet, at de ville gå ind og præstere fra dag 1, da flere af dem ikke havde spillet længe, og ikke var i deres bedste form.

“Der er spillere, der falder ind på et hold øjeblikkeligt. Nogle skal bruge tre måneder. Andre tager det et år for. Vi vidste også, at en del af vores nye spillere var rustne, og derfor ville det først være i løbet af efteråret, at de blev bedre”, lyder det fra PC der fortsætter:

“Nu kan de her spillere ikke bruge manglende form eller rust som forklaring længere. De har fået lov til at spille i stor stil. Skulle Jakob Ankersen have scoret flere mål? Skulle Adama Guira have vundet flere dueller, inden han blev skadet”, udtaler Sportschefen til EB.dk.

Hvad mener i? – Har Ekstra Bladet ret i, at Ankersen har været den største skuffelse i Superligaen indtil videre?banner
+ Få 100% i bonus på første indbetaling
+ Få op til 1000 kr. i bonus
+ De største indenfor betting
+ Høje odds på lokale kampe
+ Live og almindelige odds
banner
+ 50 kr. gratis ved oprettelse
+ Op til 10.000 DKK i bonus
+ Live og almindelige odds
+ 50 free spins til casinoet (spilleautomater)
+ Alle sportsgrene

Kommentarer

 1. Form eller ej, Ankersen har været en katastrofe – Nuvel, han har manglet nogle spilmuligheder, især under Glen led han under manglende støtte fra back og fra en 10´er – Men under DN har det heller ikke set lovende ud.

  Desuden er han som jeg læste i en artikkel fuldstændig fejlplaceret i venstreside – En analyse viste at han pånær 2 mål havde lavet alle sine seneste 25 mål fra højreside……..kunne være en ide at sætte ham der!!!!!!!!!!

  Frederik Møller er et niveau under Stage, og Guira er den største og dårligste møfler en AGF midtbane har set i nyere tid.

  Riel, super godt signet til bænken (ironi), mens Sana trods alt virker som en spiller der har redskaberne, men som skal finde ud af at bruge dem rigtigt.

  Det har bestemt ikke været noget skallesmækker vindue PC har fået sat sammen

 2. PC er ansvarlig for indkøbene. Den er ikke længere. En pose blandede “bolcher”, som har vist meget lidt. Har nu trænet/spillet i 4 måneder. Hvornår kan vi forvente, at disse “profiler”præsterer nogenlunde.

  PC havde ifølge ham selv, et stort og mangeårigt kendskab til Riel, men siden vi har købt ham, har han stort set siddet på bænken. Det skyldes ikke, at vores andre angribere har overpræsteret.

  Tror efterhånden, at PC kun består af varm luft og kagecreme.

 3. Der sker åbentbart et eller andet forkert i klubben, for jeg ser de nævnte spillere som gode nok til superliga fodbold. hvis der er en eller anden uharmonisk omgangstone i de indre linier i klubben, vil det alt andet lige påvirke spillet på banen.

  Hvis ledelsen blander sig for meget i det daglige, er det faktisk svært at få harmonien ind i klubben og spillerne. Flere af indlæggene viste også herinde, at det så godt ud med de nye spillere, mange var tilfredse og glædede sig til at tiden nu var inde til at komme op ad i tabellen.

  Så mit bud er, at det er på de indre linjer det er galt med, ikke spillerne, der præsterer under niveau, netop på grund af den dårlige kultur.

 4. Som jeg ser det er et af hovedproblemerne at der mangler en styrmanden/leder til midtbanen, der sørger for balancen på holdet, og har den fornødne ro.
  De hold der fungerer har en sådan stabil mand…
  En anden sag sådanne er ikke sådan lige at finde…

  1. Det passer simpelthen ikke! I f.eks. 15/16 sæsonen spillede han 29 kampe i Allsvenskan. 18 som højre midt hvor han scorede 1 mål, og 17 kampe på venstre midtbane hvor han scorede 6 mål og lavede 5 assists.

 5. Det er klar tale herinde, alle disse indlæg her rammer jo plet. Vi ser jo ingen fremgang overhoved og kan ej se noget fremtid desværre. Hvad skal der ske ? Jeg tror ikke at AGF er en proffesionel fodboldklub om få år, tilliden til klubben er stærk dalende og hvad skal der gøres i Aarhus, det kan da ikke passe at landets næststørste by ikke kan samle et fodboldhold af en hvis kvalitet, trist trist

 6. Ankersen har skuffet meget og er fortjent til listen.
  Omvendt så gør vores trænere det ikke nemt for de nye.
  Ankersen er højre fløj men spiller i venstre side,
  Guitar er en balance spiller til bagerst midt, men har spillet mest som højre midt.
  Sana har selv sagt at han foretrækker en hængende angriber men har spillet både i højre og venstre side.
  Møller er ny og har indtil nu haft 4-5 forskellige partner til venstre side.

 7. Pc sidder til hver kamp i weekenden og spiser kage mens han i virkeligheden burde være ude at scoilte alle andre spillere som er i aktion. Neeej, han har jo i egen optik gjort det fremragende så man fyrer da bare træneren hvis ikk resultaterne matchers ens egen overbevisning.

 8. Erling, du har ret. Vi har en macho-ledelse der ingen forståelse har for de bløde værdier og som praktiserer en håbløs umoderne ledelse. Derudover skiftes direktør og sportschef til, via pressen, at kritisere og lægge yderlige pres, på en i forvejen presset spillertrup. I AGF er der fra naturens side et kæmpe pres på spillerne, ledelsens job er ikke at øge dette pres på en trængt trup, men at forsøge at lette det.

  Derudover taler de truppens kvalitet op, for selv at se gode ud. Det er dårlig stil. Erkend en række af dårlige indkøb eller læg jeres ledelsesstil om, så vores spillere kan få lov til at trække vejret.

  Det er håbløs ledelse og det hjælper ikke en skid at skifte træneren, når JN og PC til stadighed ødelægger stemningen i truppen. Hvis kulturen nogensinde skal ændres i AGF, er det ikke med de to ved rattet. De er to sure gamle mænd, der tror at de har ret i alt og til alt. Præcis som det altid har været i AGF. I Hobro, Sønderjyske og Lyngby får stort set alle trænere og spillere succes, selvom budgettet er meget lavere. Det gør de ikke pga spillerne og trænerne, men pga den kultur ledelsen har skabt over en årrække. En kultur der har fokus på det positive fællesskab, og ikke på at “trivsel er ligegyldigt, de skal bare præstere”, som JN så fint formulerede det til spillerpræsentationen.

  1. Hold nu op, det er vel ikke ledelsens skyld at vi næsten ALTID underpræstere helt unormalt meget mod de lavere hold, ofte sætter dem igang og overpræstere mod tophold 2-1 i Farum / 1-4 hjemme mod Randers, bare for at nævne de senere. Selvfølgelig er nogen nødt til at sige “ta jer sammen”
   Og salget af mulighed for gentagelse af vores eneste succesoplevelse i 20 år, (pokalfinalen, oh hvilke oplevelse) Fredericia med usammenspillet reservehold – hvor kunne du Glen. Tror næsten det var med vilje for at fortælle ledelsen hvem der bestemmer, så dumt og chancebetonet var det, så pyt med os fans. Men det da ikke ledelsens skyld.
   Og vi var vist alle glade for sommerens indkøb, Jeg vil ihvertfald støtte op og håbe der er
   lidt mere mandfolkemetoder fra David og lidt mindre processnak.

  2. @guffe JN og PC har vel været her i 5 år? max.. De problemer AGF har nu er de samme som vi havde før de to kom til klubben.. Der er for meget strikke klub i truppen.. Ferier, fridage og rundkreds efter nederlag efter nederlag.. Pres er noget af det enhver spiller der kommer til AGF bruger som årsag til at valget er faldet på AGF, så den holder heller ikke

  3. @monsi46 Du er godt klar over at det er PC, og ikke Glen, der har med spillersalg og køb at gøre? Bare inden du giver Glen mere magt, end manden reelt havde.

   Jeg formoder også at du er klar over at man ved at fyre trænere hver 1 1/2 år, stædigt fastholder præcis samme koncept, som har holdt AGF nede i lorten de sidste 20 år. Det kan man faktisk godt give ledelsen skyld for, da det jo er dem, der hyrer og fyrer trænere i tide og utide.

   Jeg håber det ikke, men det ville ikke overraske, hvis David Nielsen blev fyret inden hans kontrakt udløb, for sådan har det været i 2 årtier i AGF, med en enkelt undtagelse…

  4. Og med ledelsen tænker jeg sådan set ikke kun på JN, men også ledet højere. Har jeg også nævnt herinde før. Men de er åbenbart altid fredet.

 9. Jeg er 100% enig i at PC og JN simpelthen ikke har kompetencerne til at styre klubben videre mod fremtiden. JN burde allerede have fået sparket, da han for efterhånden noget tid siden var ved at komme op at slås med Jens Jønsson efter oprykningsfesten i 2015 og hans konstante evne til at lægge unødigt pres på vores spillere er ikke en del af hans jobbeskrivelse. Jeg tror heller ikke på PC. Vi er nødt til at finde en sportschef der kan skaffe unge sultne spillere til truppen. Spillere som desuden har fart og fysik. Mindre kagecreme og mere grøntsagssuppe. Alt dette falder dog tilbage på bestyrelsen og Lars Fournais. Manden har siddet som bestyrelsesformand siden oktober 2008 og mangler i den grad visioner. Han har efter min bedste overbevisning ikke evnerne til at lede klubben og det er ham der er skyld i, at vi nu sidder med to inkompetente ledere (PC + JN). Det kan aldrig blive det nye AGF med ham bag roret!

 10. @DMGULD2020.
  Jeg er selvfølgelig helt enig med dig. Desværre lader det til at han har for står en del af aktionærerne bag sig (gode venner?) Det er ikke rigtigt gået fremad siden han overtog for næsten ti år siden. I det hele taget mangler der en rød tråd i forhold til de sportslige beslutninger som ledelsen træffer. Det er ren zig-zag kurs uden tålmodighed i øvrigt.

  Når jeg siger at jeg overhovedet ikke tror på JN og PC, så tror jeg selvfølgelig heller ikke på dem, der har udpeget de to til at sætte kursen i det daglige for klubben. Vi har brug for folk med mere format end de to, til at ændre den kultur på Fredensvang, der har ledt så mange dygtige både spillere og trænere ned i et sort hul igennem de sidste tyve år.

 11. Hvor kommer det pres fra, hvad er det for et pres, fra hvem? Jeg har ingen forventninger til GF. Jeg er bare glad, hvis de vinder over Brøndby og FCK, hvilket sker sjældent. Mine mange venner, der også holder med GF, har ingen forhåbninger om, at der kan ske noget stort. Men hvordan kan det være, at Malmö FF kan vinde år efter år i Sverige. Malmö er kun Sveriges tredjestørste by. Det er fordi alle bakker op, byen, kommunen, virksomheder, netværket hedder det. De vil det, de har et fedt stadion, til fodbold og kun det. I Aarhus kan man ikke en gang bevilge kr. 5 mio til at undersøge muligheden for nye forhold til bold. Riv det hele ned og start på ny. Sidste mesterskab ligger så langt tilbage, at de fleste ikke kan huske det.

 12. Så fordi David Nielsen ikke har vundet endnu, skal ledelsen fyres? Tag jer nu sammen, drenge. Vi er sgu alle frustrerede, men at JN og PC ikke skulle være kompetente til at lede en fodboldklub er jo direkte tåbeligt at postulere – de har bygget Randers op fra bunden til at præstere bedre endnos de sidste 10 år. Desuden ee økonomien bedre og mere stabil end nogensinde, og vores sponsorindtægter har aldrig nogensinde været højere. I sommers udråbte vi alle PCs første rigtige vindue som helt fantastisk, men nu er det åbenbart bras.
  Ankersen har da klart spillet sig op de seneste kampe, og Møller har gjort det helt fint ift. sin historik. Skuffelsen er for mig større ved Sana og Guira. Riel havde jeg ingen forventninger til, og ham betragter jeg stadig som et dårligt indkøb.

 13. @Blah 46 betyder jeg var 9 år og fast gæst på stadion (med min far) da vi blev danske mestre for første gang. Siden har AGF været en del af mit liv på godt og ondt og præget mit humør på samme måde.
  Din forklaring om PC og Glens opgaver forstår jeg fint.
  Kort sagt skal PC skaffe de bedst mulige spillere, enten ved køb /salg eller egenavl (og de bedste rammer) og Glen skal sørge for de bliver et HOLD, helst det bedste.
  Her skal der selvfølgelig være et tæt samarbejde og det tror jeg også har været.

  Men noget går galt (igen), nu på andet år. Holdet underpræstere, er ikke klar ved start osv. Glen forklare og forklare.
  I Fredericia går det helt galt som tidl nævnt, samtidig med at han holder det bedste hold på bænken selv om de i den grad trænger til at blive sammenspillet og få en succesoplevelse. 4 dage senere taber de opgivende til Midtjylland.
  Og derfor har Glen i sidste ende magten. Uanset hvad PC mener /køber er det Glen der bestemmer hvem der skal spille… og at de er KLAR og må derfor betale prisen når det kikser.
  Derfor må ledelsen handle endnu engang og leve med at blive koblet sammen med tidligere mishandling af klubben.
  Lars F, Jacob og PC, håber virkelig i holder ud, tror snart det vender

  1. Og scenariet med at noget går galt på andet år er samme scenarie som langt de fleste af de foregående træneransættelser. Eftersom hverken PC eller JN har været i AGF i 20 år, må det være højere oppe, man skal se at få benene ned på jorden og ikke tro man er større, end man egentlig er.

   Man kommer tydeligvis ingen vegne ved at fyre trænere hele tiden og ansætte den seneste succestræner i håbet om at skyde genvej.

   0 point af 9 mulige og den dårligste start i historien for en AGF-træner taler vist også sit tydelige sprog om at peoblemet nok i virkeligheden ikke lå hos Glen, men et andet sted i klubben. Selvindsigten måske. AGF er ikke længere en storklub i dansk fodbold, men blot en stor klub. Jo før bestyrelsen fatter det, desto hurtigere slipper man for en masse spildte kroner i jagten på hurtig succes. Og lige på netop det punkt kan man i særdeleshed kritisere ledelsen på det kraftigste. Muligvis er Lars F en god forretningsmand, men han mangler stadig at bevise at han har styr på andet end forretningen AGF…

  2. Den var da helt galt med Glen som træner. De spillere han hentede til sit elendige system underpræsterer, og holdet virker til ikke at have trænet afleveringer til hinanden i den tid han har været der. Godt der blev grebet ind nu og ikke i vinterpausen, så er der måske håb om bedring i de altafgørende play-off kampe om at undgå nedrykning.

Skriv et svar