AGF sænkede Vejle – Højer skabte høj stemning i Århus!

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Vejle gæstede til aften Ceres Park, hvor David Nielsen og co. skulle bruge en sejr for at holde drømmene om Top 6 i live. 
Endnu en mandagskamp, endnu et faretruende resultat og endnu et opgør om østjylland. Der var lagt i kakkelovnen til en spændende affære. Det blev det også.

Vejle startede egentlig bedst i de første 10 minutter. Gæsterne var utrolig meget på bolden, og med flere gennemgående forsøg på at bryde gennem bagkæden fik Kanstrup og co. noget at se til.

Det var generelt en passiv start for AGF – og det er der vi er dårligst. AGF manglede  opspilsmuligheder, hvem kunne holde i bolden og fordele den? Sana skal være svaret her, men han blev hurtigt overmandet på midten og usynlig i sine aktioner.

Der var for meget plads mellem kæderne. Vejles genpres blev en irriterende lillebror, der konstant spolerede opspillet for AGF, og der tegnede sig et problem på Ceres Park. AGF kunne simpelthen ikke få spillet til at hænge sammen.

Læs også: Stort interview med Stig Tøfting – en legende i egen tid

AGF slap med skrækken da et snedigt hjørnespark på en eller anden måde ender i klumpspil, et forkølet spark mod mål og en redning på stregen fra Whalley – i første omgang.

For kort tid efter, igen på en dødboldsituation, blev skrækken til et mareridt. En fuldstændig fri Vejle-mand, hopper højest og bolden ender hos Kanstrup, der ikke når at reagere. I stedet rammer den Kanstrup og forbi en chanceløs Whalley. Sorte skyer over Århus og endnu et kriseresultat under opsejling.

AGF fik dog hanket mere op i sig selv efter scoringen. Det var som om alvoren gik op for de 11 udvalgte. Og så alligevel – for AGF kom ikke rigtig frem til noget bemærkelsesværdigt.

Men så kom åbenbaringen. Casper Højer, skytsenglen, bragede os tilbage i kampen, med et tordendrøn uden lige, og så var stemningen pludseligt vendt. Der var håb i Århus og det kunne man se på spillet.

Et andet hold i anden halvleg

AGF er åbenbart bedst når der virkelig er pres på. For det var som om Højer-målet satte ting i værk på holdet. Og hvis han kunne sætte liv i truppen med 1-1 målet, så kunne han så sandelig sætte ild til Ceres Park.

For det var Casper Højer igen, med endnu en kanonkasse, der blev braget mod Vejle-kassen, hvor deres keeper dog ikke så alt for skarp ud – og så var der pludselig slutspilsstemning i Århus.

Der blev åbnet op i Vejle-kæderne og AGF var som født på ny. Det er dog et problem, at det først er når modstanderne åbner op, at AGF spiller sublim fodbold. For der blev plads til at Sana og Amini kunne drive bolden frem i banen og avle de her kæmpe chancer, som vi endnu en gang havde.

Læs også: Stort interview med Stig Tøfting – en legende i egen tid

Tobias Sana havde også muligheden for at gøre det til 3-1, men forfærdelig aflevering til Spelmann spolerede det, og det blev det sidste vi så til ham, der blev pillet ud til fordel for Toutouh, der gjorde utrolig fin figur med et par afleveringer, der kunne have været afgørende. Han kan blive en utrolig vigtig brik i det offensive spil.

Det var gennemgående et andet hold i anden halvleg. Der var mere plads i kæderne og mulighed for opspil gennem midten, men hvorfor kan vi ikke gøre det når den står 0-0? Det er et problem, og her ser David Nielsens ‘nye’ opstilling med Stage som spidsangriber ikke helt problemfri ud. Den duer nok på papiret, men ikke i praksis.

Men det var ikke slut endnu. To afsindigt farlige indlæg fra Vejle var tæt på at skabe balance i opgøret igen. Whalley på plads ved det ene, men den anden havner på besynderlig vis på overliggeren. Der var panik i AGF-forsvaret, der to gange ikke fik clearet.

AGF var ikke presset på 100% chancer fra Vejle, men det så heller ikke sikkert ud. Der manglede kynisme og konsekvens i forsvaret, for Guira og Amini gjorde deres for at få lukket ned.

Ankersen fik kort tid efter muligheden for at lukke og slukke, da han endnu en gang strøg på solotogt mod Vejle-målet. Endnu en friløber afbrændt, og så måtte AGF igen forsvarer.

Et par minutter efter giver Whalley signal til, at han må skiftes ud. Et faretruende tegn, fra en mand, der lige er kommet tilbage fra karantæne. Ind med Kasper T, der blev bifaldet med skønsang af de mange fans – en sand fornøjelse.

Omstillingerne haglede mod Vejle i de døende minutter, men AGF formåede aldrig at lukke opgøret. Det gør ikke det store, så længe de tre points havnede på Den Hviie konto.

Men der er plads til forbedringer i AGF. Det er et problem at vores back skal give håb i en bundkamp mod Vejle – og så trænger vi til en forstærkning i bagkæden. Men for nu er der håb i Århus!

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Inspector Mors
2 år siden

Kære kommentator. Kan du ikke skrive lidt bedre dansk? Selvfølgelig ved jeg godt, at det skal gå hurtigt, men referaterne er under lavmål for en ellers god site.
Men lad mig benytte lejligheden til at rose Oscar W., som i den grad holdt os inde i kampen i aften. Lad os glæde os sammen!

zcml
2 år siden
Reply to  Inspector Mors

Sjovt! Jeg synes nu netop at Whalley var med til at give Vejle muligheden for at komme foran. Måske ikke så meget ved selve scoringen, hvor det var andre der fejlede, men han er ikke meget for at rykke sig fra stregen, og kunne nok ha’ stoppet den serie af dødbolde, der førte op til scoringen, hvis jan turde gå ud i feltet for at pille bolden ned. Jeg håber da godt nok at det er noget han bliver bedre til, og Jovanovic havde da også store mangler/fejl i starten, men lige nu sidder jeg med følelsen af, at det… Læs mere »

Inspector Mors
2 år siden
Reply to  zcml

Jeg synes, at Whalley gik foran, og han havde fabelagtige redninger mod Vejle. Og så vidt man kunne aflæse, skældte han grundigt ud, når forsvaret svigtede. Han viser, at han er en spiller, der går foran for holdet, som Staf gjorde. Det har været forfærdeligt at være vidne til, at Horsens og andre hold har kunnet løbe igennem vores forsvar, når vi har tabt en bold højt oppe, og det vakler stadig. Men Kanstrup, Juelsgaard og Dino er på trods af fejl gode forsvarsspillere, som vi skal holde fast i. Og hvor var Guira god i dag til at bryde.… Læs mere »

Norden
2 år siden
Reply to  zcml

Jeg synes en stor del af skylden skal lægges på forsvaret, der er for dårlig til at cleare eks. dødbolde og øvrige indlæg. Op til målet har Vejle flere hjørnespark, hvor en mand forrest i feltet forlænger bolden. Den skal altså bare afvises af en forsvarsspiller.