AGF redder point i sæsonåbner

1
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Det blev kun til et enkelt point til trods for, at både chancer og boldbesiddelse var i AGF-favør. En ærgerlig start, hvor intentionerne var gode men udførslen ringe.

AGF kom godt ud af starthullerne med hurtigt spil og en veletableret offensiv. Alligevel var det Hobro, der fik kampens første store chance, da AGF-forsvaret sov og Babayan fik lov at føre bolden ind i feltet til afslutning heldigvis for os uden den store kvalitet.

Der var fart i spillet, både fra Hobro og AGF og efter det første kvarter havde kampen ikke sat sig. Dog var AGF en anelse i boldovertag og havde i flere situationer nemt ved at spille sig gennem midten.

Hobro var klart farligst på deres dødbolde, hvor der virkelig blev investeret. Omvendt stod de langt tilbage på banen når AGF havde bolden, hvilket gav gode muligheder for at få etableret en offensiv linje.

AGF havde alligevel svært ved at holde bolden på græstæppet og få gang i det helt store kombinationsspil. I stedet skulle det komme fra særligt fra Bundu, der virkelig har fået godt gang i spillet.

Første gang det ønskede hurtige kombinationsspil kom til sin ret var efter en halv time spillet. Efter et par hurtige afleveringer blev bolden sendt på tværs ind i feltet til Bundu, der stod helt alene, men Bundu fik ikke ordenligt træf på bolden.

Første halvleg sluttede som forventet meget stille fra AGF-afsnittet. Stemningsboykottet havde ikke den rigtige effekt. Det virkede mere åndssvagt end gavnligt.

Hobro kom bedst ud til anden halvleg til trods for, at AGF havde bolden mest. Et par omstillingsmuligheder gav Hobro en farlig chance da Sabbi blev sendt på tur men Whalley var på plettet med fornuftigt fodarbejde.

Intentioner var overordnet set gode fra AGF, men spillet gik bare for langsomt. Det blev straffet af Hobro, da de endnu en gang fik tur i en omstilling. Sabbi passerer Oscar Whalley og 1-0 til Hobro.

Endelig skinnede solen lidt på AGF. Et hjørnespark der rundt regnet tog 4 minutter at få eksekveret endte lykkeligt. Jesper Juelsgård blev første målscorer i den nye sæson, da han steg højest og stangede bolden i nettet til 1-1.

AGF fik bedre fat i kampen efter scoringen og særligt den nye mand Jon Torsteinsson gjorde god figur af sig efter sin indskiftning med Ankersen. Men spillet var rodet og præget af manglende kvalitet, så de farlige muligheder blev aldrig til andet en lunkne forsøg.

Med fem minutter igen får AGF den største chance i 2. halvleg. Casper Højer blev sendt alene mod Jesper Rask, der desværre sender bolden lige på målmanden.

AGF var uden tvivl det bedste hold gennem hele kampen, men de mange chancer blev ikke konverteret og det kostede dyrt. Det betyder pointdeling i sæsonåbningen og en ærgerlig fornemmelse.