AGF måtte nøjes med pointdeling mod oprykkere

2
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF delte i intenst opgør mod Vendsyssel, et opgør hvor en dramatisk 1. halvleg, en højtspillende keeper og en frisparksperle formede kampen.

AGF var uden de to nyerhvervede rekrutter i dagens startopstillingen. Det betød, at Oscar Whalley var mellem stængerne, mens Bundu igen lagde sig i front.

AGF startede som forventeligt bedst mod oprykkerne fra Nordjylland. Men lige pludselig, på en standardsituation, dukker en Vendsyssel-spiller op i feltet på dødbolden. Andreas Kaltoft ping-ponger med Jens Stage, der uheldigvis header bolden i eget mål – uden chance for Whalley.

Derefter røg AGF lidt på bagben, og var presset af de hurtige og aggressive angribere fra Vendsyssel.

Ti minutter senere opstår der en meget tvivlsom situation i værternes eget felt. I første omgang blev Sebastian Czajkowski sendt alene i dybden, men Oscar Whalley kom godt ud af AGF-målet og fik afværget den.

Faren var dog ikke afværget, for på det efterfølgende hjørnespark, endda et meget tvivlsomt et af slagsen, vurderede dommer Sandu Putrol, at Adama Guira begik straffespark i en duel med Seyi Adekoya. Et jubelbrøl kunne høres gennem Århus da Oscar Whalley flot nupper gæsternes straffespark. Herefter var Sandi Putros ikke en populær mand i Århus.

Ikke mindre en syv minutters overtid i 1. halvleg, hvilket gav AGF et boost i spillet. Et farligt frispark tildeles lige uden for feltet, og her står Tobias Sana klar.

På fornemmeste vis krøller svensken bolden i netmaskerne – i sådanne øjeblikke viser den svenske stjerne sin klasse.

2. halvleg stod i AGF’s tegn

Der var ikke meget at rafle om i store dele af 2. halvleg. Vendsyssel var presset i bund, og AGF fortsatte en konstant bølge af indlæg, dybdeløb og afslutninger, dog uden held.

Særligt Jakob Ankersen havde flere gode forsøg, og stod også for 2. halvlegs største chance, da han overhovedet ikke får ram på bolden i gæsternes felt. Med en boldbesiddelse på hele 78%, 12 målforsøg heraf 4 indenfor rammen, så manglede vi, igen, skarphed.

Selvom statistikken stod i AGF’s favør så forblev gæsternes forsvar intakt. Vendsyssel forsvarede, AGF angreb, og så blev det desværre ikke til mere end det.

AGF er dog fortsat ubesejret og indtager en flot 5. plads i Superligaen.

Mangler vi en boksangriber?

Tilbage står vi igen med det store spørgsmål på angriberposten. Selvom Bundu gør det fint, har mange fine aktioner og en aggressiv spillestil, så mangler han lidt. Jens Stage er fortsat ikke bedst på toppen, men mere som falsk 9’er eller på kanten, og så kom André Riel endda ind. Det var desværre ikke meget vi fik at se til den uprøvede angriber.

Med de utallige indlæg og forsøg mod Vendsyssel-feltet, så kan man ikke undlade at tænke på, om vi ikke mangler en rigtig angribertype. En boksspiller, der kan holde i bolden, vende boldomgangen og løbe i dybden, nå først på et fladt indlæg eller et hovedstød. Uanset hvad bliver det spændende at se om Ryan Mmaee er den type.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Skidt start på kampen, men rigtig stærk 2. halvleg, der dog viser, hvor meget vi mangler en angriber, eller bare skarphed i afslutninger generelt.

Skidt at vi nu har fået dømt straffe imod os i 4 ud af 8 kampe, især når de på nær det første har været så tynde.
Nu må dem, der bliver begået mod os snart dømmes, hvis der skal være nogen retfærdighed til.
Faktisk bør der dømmes straffe næste gang en af vores spillere falder i feltet, også selvom han tydeligvis snubler over sine egne fødder 😉

chilli
Bruger

Det værste er faktisk ikke det dømte straffe. Det er hjørnesparket, som alle udover dommeren kunne se skulle have været et målspark.

Vi er efterhånden kommet dertil, at vi må acceptere at de danske dommere er pænt ringe, og ikke magter at lede en fodbold kamp uden, at lave flere store fejl.