AGF lukkede munden på Horsens i vigtig 2-0-sejr

1

AGF sikrede sig endelig de første tre points i en intens og hårdtspillende 2-0 sejr over Horsens.

Kampen startede med et minuts stilhed for legenden Erik Christensen, der var en del af guld-holdet i 50’erne og 60’erne, og hvilken måde at ære hans minde.

Et par nye konstellationer særligt på midten og i angrebet havde givet plads til Zach Duncan og Nicklas Helenius, der skulle forsøge at sætte skub i spillet for AGF.

AGF stod fra start højt med bagkæden og forsøgte at etablere et massivt pres Horsens-kæderne. Det virkede i første omgang, da den første store chance var hvid. Bundu blev sendt fri mod Horsens-keeperen, men desværre kunne Bundu ikke prikke den i nettet.

Horsens fik lidt bedre fat i spillet og kunne undgå det værste af AGF’s presforsøg, men alligevel var bolden for det meste hvid til trods for, at chancerne ikke var mindeværdige.

Halvlegs inde i første halvleg havde AGF fortsat mere travlt med at spille fra side til side eller bagud end til at udfordre modstanderen. Det var kun Bundu der for alvor forsøgte at skabe røre i det kompakte Horsens-forsvar.

Det blev aldrig særligt farligt for AGF, der trods høj boldbesiddelse ikke kunne flette et angreb sammen. Første halvleg var i stedet præget af et AGF-mandskab der fik lov at angribe, men alt for mange halve afleveringer og lunkne forsøg punkterede forventningerne om et føringsmål.

En anelse frustreret og i afmagt over manglende mål og chancer havde vi lagt 1. halvleg bag os blev Bundu sendt mod baglinjen. Et flot indlæg og hvem andre end Nicklas Helenius med en fræk yderside, der helt nonchalant blev sendt i kassen, 1-0 til AGF.

AGF kæmpede sig til sejr trods nervøse ben

AGF kom hurtigt og effektivt fra start. Særligt Jon Dagur Thorsteinsson var flyvende fra første fløjt, og han kunne meget nemt havde fået en assist, da han fornemt kringlede sig gennem Horsens-forsvaret og lagde den af til Helenius der var centimeter fra at blive dobbelt-målscorer.

Den store test for AGF var nu at vise, at man for det første kunne stå for presset ved en smal etmålsføring samtidig med, at man holde i spillet og skabte chancer, der kunne lukke kampen.

Med en halv time igen begyndte Horsens at lukke lidt mere op i kæderne og AGF kunne strikke et par giftige afleveringer sammen. Særligt Bundu og Helenius blev et par gange spillet på skudhold men uden yderligere held.

Og så alligevel. Først viste Helenius sine store kvaliteter ved at suge bolden til sig og gøre sine medspillere farlige. En fantastisk arbejdsindsats sendte Bundu på solotogt og en iskold afslutning senere viste måltavlen 2-0 til AGF.

AGF blev automatisk afventende og generede flere sjuskede afleveringer, der førte til et lille Horsens-overtag.

De Hviie forblev dog nogenlunde rolige og kunne sikkert hive en altafgørende sejr i hus.

Kampens spiller:

Zach Duncan er værd at nævne som en værdig kandidat. Den 19-årige australier var et super match til Amini, der skiftevis drev bolden frem og lukkede af i modsatte ende. Duncan er en hard-hitter, ydmyg og ekstrem stærk på bolden. Vanvittig flot indsats!

Helenius får dog prisen. Første rigtige indhop fra ham, og hvilken måde at starte. Målet er hvad det er, godt sparket ind og godt positioneret. Arbejdsindsatsen og evnen til at suge bolde til sig, er på et rigtigt højt niveau. Hvis vi får godt gang i ham, skal han nok være garant for et par kasser i løbet af sæsonen. Han var stærk mand-mand, stærk mellem kæderne og satte gang i flere farlige aktioner.