AGF Kvindefodbold er nu en realitet!

0

AGF kvindefodbold er nu en realitet!

De tre aarhusianske fodboldklubber: AGF, IF Lyseng og VSK Aarhus har indgået et samarbejde, der skal skabe det mest konkurrencedygtige kvindefodboldhold i Aarhus. Budskabet var enkelt: ”Stå sammen for Aarhus”

Kvindefodbold i Danmark er ikke noget nyt. Man har i DBU haft en officiel danmarksturnering for kvindehold siden 1973, men før DBU meldte sig på banen var kvindefodbold i Danmark primært associeret med velgørenhed og motionsidræt.

Der er dog løbet meget vand igennem åen siden da og senest i 2017 oplevede den danske kvindefodbold et kæmpe opmærksomheds boom, da kvindelandsholdet opnåede hele 1.009.000 seere i EM-semifinalen mod Østrig. På den danske kvindeligas front er der også sket en stor udvikling. Dette blev cementeret, da forsikringsselskabet Gjensidige i 2019 blev hovedsponsor for det, der nu hedder Gjensidige Kvindeliga, hvilket er blevet efterfulgt af en tv-aftale med den nye sportskanal Sport Live.

Der er derfor ingen tvivl om, hvilken vej udviklingspilen peger for kvindefodbolden i Danmark. Dette er også grobunden for, at AGF nu kan offentliggøre deres første elite kvindefodboldhold nogensinde, og dermed tilslutte sig de andre 3F Superligakluber med et kvindehold: Brøndby K i Gjenside Ligaen (BIF), Farum BK K i Gjenside Ligaen (FCN), AaB i 1. Division og Haderslev FK i kvindeserien (Sønderjyske).

 

Øget konkurrence og internationalisering

Leif Gjørtz Christensen, som er formand for VSK Aarhus, var ikke i tvivl, da spørgsmålet lød: Hvorfor har i valgt at gå ind i dette samarbejde?

”Det har vi valgt i ønsket om at skabe den stærkest mulige konstellation. Der er nemlig en meget stærk konkurrence internationalt i kvindefodbold lige nu og konkurrencen nationalt bliver kun skærpet. Jeg ser derfor samarbejdet, som at få det bedste fra to verdener. Et selskab, der kan forbedre forholdene om i elite fodbolden, samt lokale klubber, der kan sørge for de bedst mulige forhold for breddeklubberne.”

Den øget konkurrence og udvikling, var også noget AGF-direktør Jacob Nielsen lagde stor vægt på:

”Jeg ser det som en oplagt mulighed, at vi nu samler Sydbyen, IF Lyseng, og Nordbyen, VSK Aarhus, under samme fane. Det er Jyllands to største klubber som på nuværende tidspunkt kæmper imod hinanden i kampen om at spille i den bedste række. Her kan vi i stedet skabe helt nye synergieffekter, som kan skabe et konkurrencedygtigt hold til den bedste række. Planen er, at vi skal kunne vokse, da mere professionelle tilstande kommer i Gjensidige kvindeligaen.”

Også Marie Greve, som bliver den nye chef for AGF kvindefodbold, men som på nuværende tidspunkt er formand for kvindefodbolden i VSK Aarhus, snakkede om en øget konkurrence:

”Der kommer et større og større pres både internationalt og nationalt, hvilket sætter en naturlig begrænsning rundt omkring, når der nu begynder at blive professionaliseret. Derfor er man nødt til at følge med udviklingen.”

 

Hvordan kommer AGF kvindefodbold så til at se ud, og hvad sker der med IF Lyseng og VSK Aarhus?

Aarhus har tidligere haft et slagkraftigt kvindefodboldhold, da Hjortshøj-Egaa IF i 1980’erne og 90’erne vandt 10 danmarksmesterskaber. Nu forsøger man igen at skabe et stærkt hold, der kan kæmpe med i toppen af dansk fodbold. AGF kvindefodbold, som bliver en sammenslutning af de tre klubber: IF Lyseng, VSK Aarhus og AGF, bliver en realitet pr. 1/7 og vil derefter spille med i Gjensidige Kvindeligaen.

AGF Kvindefodbold kommer til at spille i de hvid/blå dragter, som vi kender fra AGFs herrehold, men hjemmebanen forbliver på Vejlby stadion. Der er nemlig et stort ønske om at fastholde miljøerne og kulturerne i de to klubber: IF Lyseng og VSK Aarhus, hvilket gør, at konstellationen bliver således, at elitemiljøet fortsætter med at være hos VSK Aarhus og talentudviklingen hos IF Lyseng. Der hvor AGF kommer ind i billedet, er det kommercielle:

”Det er et fedt Aarhus-projekt, hvor kærligheden og passionen for fodbolden ligesom i AGF skinner igennem. Styrken ligger i at samle Sydbyen, hvor talentarbejdet er så stærkt, og Nordbyen, hvor elitemiljøet er stærkt og traditionerne ligger. De to klubber er Jyllands største klubber, men AGF kan løfte dem kommercielt.”  – Adm. Direktør i AGF Jacob Nielsen

Leif Gjørtz Christensen bakker dette op, og kalder AGF for forbilledet for de andre klubber:

”Tanken skal være, at der skal være et forbillede, der kan inspirere os alle sammen, men det er klart, at vi sætter os et mål om at udvikle breddeklubben, samtidig med at vi har en organisation, der gør alt for at sørge for de bedste forhold for elitemiljøet. Det er det bedste fra to verdener.”

 

Hvilken betydning for dette så for AGFs herrehold?

Der var ingen tvivl, da spørgsmålene om økonomi og påvirkning på det nuværende herrehold i AGF kom på bordet. Det kommer ikke til at have en negativ påvirkning på AGF, AGF Kvindefodbold skal være en økonomisk bæredygtig forretning.

”AGF er gået ind i det her fordi, at det skal være økonomisk bæredygtigt, der skal ikke tages penge fra PC! Det her bliver den næststørste kommercielle idrætsgren inden for 5 år, set ud fra mit perspektiv med mine erfaringer og år i branchen pga. internationaliseringen og DBUs opbakning. Der er kommet stærke partnerskaber i ligaen allerede, og spillet har udviklet sig enormt. Fremgangen er nem at spore her, til modsætning fra Håndbold og andre sportsgrene.” – Adm. Direktør i AGF Jacob Nielsen

Jacob Nielsen kunne til sidst afslutte hans tale med budskabet:

”Vi sætter forventninger for byen og beder den stå sammen for Aarhus”

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved