AGF henter målmand i Spanien

26
Morethanaclub.dk

AGF har hentet 24 årige Óscar Whalley på fri transfer fra Sporting Gijón i den spanske Segunda División. Óscar var reservemålmand  og har tidligere været i Real Zaragoza og SD Huesca, ligesom han har været inde omkring det spanske U21-landshold.

Han skal overtage i stedet for Steffen Rasmussen i den kommende sæson og tage kampen op mod Jovanovic om pladsen i målet.  Han er ansat på en treårig aftale.

AGF råder nu over to unge og talentfulde målmænd i truppen og det bliver spændende at følge med i om vi kan få hævet niveauet på målmandsposten endnu mere.

Herfra skal der lyde et stort velkommen til klubben til Óscar.

Der kan læses mere om Óscar her:

Få notifikation
Notifikation ved
26 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Bobbe78
5 år siden

Fedt.. Her kan du læse mere om Oscar: Henvisningen er til Sæsonkort…

iolli
5 år siden
Reply to  Bobbe78

Du skal bare trykke dig videre til AGF.dk

Bobbe78
5 år siden
Reply to  Bobbe78

Det er jo ikke det linket henviser til 🙂

Lylle
5 år siden

Lyder som et potientielt talent der er gået lidt i stå i karrieren. Ganske spændende.

agf8380
5 år siden

Ifg. Wiki, har vores ny keeper været på kontrakt i Sporting Gijón fra 2016 til 2018 og har stået på mål én (1) gang på 3 år…??!!!
Men hvis han er anden keeper giver det jo mening.
Det er ikke altid nemt, at være anden målmand.
Fx OB’s Høg, som stod mellem stængerne i 24 år med 817 kampe – lidt surt at være anden målmand der…
Håber på en hård og fair kamp mellem Óscar Whalley og Jova – det bliver spændende…

zcml
5 år siden

Lyder ikke som én, der for alvor kommer til at presse Jovanovic, men forhåbentlig bedre end vores unge målmænd, hvis det skulle blive nødvendigt.
Og det lyder da til at der har været min. et vis talent/potentiale i ham, så tænker han kan nå at udvikle sig endnu (24 år er jo ingen alder for en målmand), og måske med tiden blive 1. valg.

Tænker om det er én Rubén Sellés har haft en eller anden form for kendskab til?
Ser ikke ud til at de har “krydset stier”, men de er trods alt landsmænd.

zcml
5 år siden

https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%93scar_Whalley

Ifølge wikipedia, er der i øvrigt lidt “Benny Feilhaber” over ham, da han er spansk født af en mexicansk mor, og en engelsk far (syntes heller ikke at Whalley lød særligt spansk).

zcml
5 år siden

Så lige klippet med Óscar Whalley, der blev linket til i replikboksen. Og selvom det er let at få en spiller til at se god ud på denne måde, så ser det da bestemt ud til at han har nogle evner.
At han så kun har spillet 2 kampe de 2 forgående sæsoner efter han skiftede til Gijón, giver mig ret i at han nok ikke går ind og tager pladsen fra Jovanovic lige med det samme, men der kan godt være potentiale i ham til at gøre det med tiden, eller tage over, når/hvis Jovo skifter.

agf8380
5 år siden

Jeg ved godt, at det lyder måske lidt dum-smart, men hvis vi forestilles os, at Oscar og Jova er lige gode – kunne man så forstille sig, at de fik en halvleg hver… ??
Vi mister så selvfølgelig muligheden for indskiftning af en markspiller…
I OB stod Høgh i 24 år med 817 kampe – så det kan da være surt at være anden målmand…

zcml
5 år siden
Reply to  agf8380

Nej, det kunne man ikke forestille sig! Ved ikke, hvor god Whalley er ift. Jovanovic, men pt. er hans kampform nok ikke den bedste. Så der går nok lidt tid før han evt. bliver en alvorlig konkurrent til Jovo, men man kunne da forstille sig, at han fik Pokal-kampene. Hvis han skulle være lige så god som Jovo, så kunne man skifte mellem dem i hver anden kamp, men det har jeg nu aldrig set før, og det er der nok en grund til. Det er langt bedre at satse på én spiller, og så give ham kontinuerligt spilletid. Vi… Læs mere »

agf8380
5 år siden

,
Du skriver: ”Det er langt bedre at satse på én spiller”
Jeg er helt enig med dig – men hvordan må anden målmanden føle det – hvis nu Oscar (ny målmand i AGF) skal sidde på bænken de næste 3 år ???!!!

T-Knogle
5 år siden
Reply to  agf8380

Whalley er ikke købt ind til bænken, han er som målmandsprofil købt ind specifikt til David Nielsen og Ruben Sellas måde at spille fodbold på, hvor målmanden kan deltage i opspillet, og fungere som en ekstra forsvarer (som Jesper Hansen i Lyngby under DN). Så jeg tror det er Jovanovic der skal være mest bekymret for at få splinter i røven, hvis ikke allerede fra sæsonstart, så sandsynligvis allerede fra vinterpausen.

zcml
5 år siden
Reply to  agf8380

@ AGF-8380

Det er self. træls, men nu engang en 2. målmands lod.
Det er nu også derfor mange klubber giver Pokal-kampene til reservekeeperen.
Mener sågar nogle Premier League klubber, pga. det pressede program bruger en keeper hjemme, og en anden i CL eller EL.

agf8380
5 år siden

@T-Knogle, Har allerede ondt af Jova og hans bagdel… @zcml, Jo men – hvis man kun skal stå på mål i Pokalen – som ofte kun er få kampe – så er det bestemt ikke den helt store event for en anden målmand… Og husk på – at vejen til EU – er den korteste vej igennem Pokalen (6 kampe), så forstår jeg ikke, at man ikke satser på de bedste spillere og keeper til disse få kampe… Hvorfor spille 26 kampe og måske flere for at kommer i EU – når vi kan komme der ved at spille 6… Læs mere »

zcml
5 år siden
Reply to  agf8380

Glemme alt om Superligaen, ligefrem! Så det gør altså ikke noget at man rykker ned, hvis bare man vinder Pokalen? Nu behøver det jo self. ikke at gå så galt, og hvis forskellen er om man ender på en 9.-10. plads fremfor en 5.-6. plads, hvis man satser 100% på Pokal-turneringen, så vil jeg også Pokalen. Står valget derimod mellem Pokalen og en medalje i Superligaen, så tror jeg sgu jeg vælger medaljen. Synes der er mere prestige i bare en bronzemedalje, hvorimod Pokalen i højere grad er op til tilfældigheder. Jeg ved i øvrigt godt, hvad du hentyder til,… Læs mere »

gffan17
5 år siden

Kan huske at SønderjyskE i en periode skiftede målmand hver kamp, da man mente man havde 2 lige gode målmænd. Det var noget værre rod. Er ret sikker på at David Ousted var den ene, men kan ikke huske hvem den anden var.
Det endte med at den ene kom ind i en dårlig periode, så Ousted blev fast til sidst.

dengamle
5 år siden

Kunne forestille mig at der satses på at Jovo sælges til nytår og den nye bruger en halvsæson til at falde til i DK og i klubben – for derefter at blive vores førstemålmand

zcml
5 år siden
Reply to  dengamle

Kunne også tænkes at han bare er hentet som erstatning for Staff, da man ikke tør satse på en af de unge i tilfælde af skade eller karantæne til Jovo. Det er self. ikke utænkeligt at man regner med at Jovo bliver solgt, eller skifter videre på et tidspunkt, og man så regner med at Whalley kan tage over, men om det ligefrem er en del af planen i denne sæson? Håber i så fald at man venter til efter den kommende sæson (kommer der et god bud til vinter skal man self. sælge), så Whalley får god tid til… Læs mere »

aarhustossen
5 år siden

ja, jeg kan nu faktisk godt lide jovo, men det er da klart at manden har problemer i opspillet. derfor kan det give god mening at bruge whalley som keeper, men han udtaler jo selv at hans styrker er i luften og fødderne hvilket rigtig mange herinde ser som jovos problem…

agf8380
5 år siden

Har lige set disse to video-klip med vores nye målmand OSCAR…
Han virker meget tiltalende og nem at kommunikere med.
At han er født i Spanien og hans forældre er fra England og Mexico kan vel kun være en fodboldmæssig fordel…

https://www.youtube.com/watch?v=FzZes1zSrsM
https://www.youtube.com/watch?v=8FBrGf3ukU8

agf8380
5 år siden

@zcmi,
Du har ret – det hedder EL og ikke EU / EF…
Det jeg mener er, at ofte ser man, at man stiller med næsten 2. holdet og reservemålmanden til en Pokal kamp – som AGF fx gjorde sidst mod Fredericia.
Jeg mener blot – hvorfor stiller man ikke med bedste mandskab – vi så jo hvor langt SIF kom i Pokalen i år…
At de så rykker ud af SL er helt uforståeligt…
Og med rekorden som 9 Pokalvinder bør vi kunne gøre det igen.

zcml
5 år siden
Reply to  agf8380

At Silkeborg rykkede ned synes jeg ikke er uforståeligt, de var simpelthen ikke bedre! Om de så havde klaret sig, hvis de ikke havde satset på Pokalen, kan man kun gætte om. Under alle omstændigheder er en Pokalfinale ikke det værd, hvis man samtidig rykker ned. Især ikke når man ikke vinder finalen. Ligger man og roder i bunden af ligaen, ville jeg satse på den frem for Pokalen, men ligger man “lunt i svinget”, så kan man godt satse mere end med B-holdet. Det gik ikke voldsomt godt på det tidspunkt vi mødte Fredericia i Pokalen, men vi kunne… Læs mere »

T-Knogle
5 år siden

Whalley har lige fået trøje nr. 1 i den senest opdaterede trupoversigt på agf.dk

http://www.agf.dk/holdet/truppen/

Jeg ved ikke om man skal ligge noget i det, da hen vel ret beset bare overtager Staffs trøje, der havde dog været et signal i at give Jova trøje nr. 1 og Whalley et andet nummer.

gffan17
5 år siden
Reply to  T-Knogle

Kan se på transfermarkt.com at Jova også havde nr 26 i sine 2 tidligere klubber tilbage i Serbien. Så det kan godt være han simpelthen bare helst vil spille i nr 26.

zcml
5 år siden

Det ser ud til at Jovanovic også har haft nr. 1 og 92 i kortere perioder, men ellers har det været nr. 26. Så det kan være han har en eller anden overtro ift. det nr.?
Mener også 2. keeperen normalt har haft nr. 23 her i klubben.

Mener også at Staff først fik nr. 1 efter Rune Pedersen røg videre, men det var vel også først der, at han var endegyldigt 1. valg.