AGF eSport anno 2020 – hvad er status egentlig?

0

Dette indhold er sponsoreret

Da AGF i begyndelsen af 2018 lancerede nyheden om, at et esport-projekt var undervejs vakte det begejstring hos århusianske gamere. Ligesom mange andre superliga-klubber gik AGF igang med at grundlægge en esportsdel af klubben. Det er næsten to år siden, og i dag er esport en inde i en rivende udvikling og er blevet mainstream. Men hvordan går det egentlig hos AGF esport – hvor langt er klubben med udvikling af dygtige FIFA og CS:GO-spillere og hvornår ser vi dem i større turneringer. Hvornår ser vi AGF’s CS:GO-spilleres indstillinger være tilgængelig på csgocrosshairs.com, der samler alle de professionelles data og indstillinger i spillet? Det prøver vi at give et svar på i denne artikel, hvor esportsafdelingen af AGF kommer under luppen. Først gør vi status på, hvor langt holdene er nået på deres to-årige historie og dernæst hvilke spil, der er tale om. Man skal derfor læse med, hvis man gerne vil finde ud af, hvad status for AGF esport i 2020.

To års jubilæum i det nye år

Overordnet set går det faktisk rigtig godt for AGF esport, der i begyndelsen af året kan fejre to års jubilæum som esport-organisation. Henover sommeren 2019 bliv organisationen styrket yderligere med en lang række forskellige initiativer, der skal være med til at sikre, at AGF esport er med i toppen af dansk eSport på længere sigt. I efteråret i 2019 blev der etableret såkaldte “Academy”-hold, der er unge talenter som trænes op til at kunne spille på førsteholdet. På mange måder minder dette tiltag meget om måden fodboldholdet træner deres egne unge talenter. Derudover er der forskellige bootcamps og arrangementer, hvor spillerne trænes intensivt af nogle af landets bedste coaches. Det giver muligheder for at udvikle spillerne, så de er klar til at træde ind på den helt store scene, når den tid kommer. 

FIFA og CS:GO er stadig specialerne hos AGF esport

Det er stadig FIFA og CS:GO, der er hovedfokuset hos AGF esport, der jo gør sig gældende i den danske e-Superliga, hvor kampene sendes på Canal 6 og 9. Derudover er CS:GO holdet også begyndt at levere store resultater, og med den seneste indrykning til Ceres Parks lokaler er forholdende for gode resultater endnu bedre i det nye årti. Senest solgte AGF spillere “TMB” til den københavnske klub Copenhagen Flames, og det er håbet at salget af ham skal bære frugt for CS:GO-holdet. FIFA-spillerne Tamer Taser og Frederik Rom har fået forlænget deres kontrakter, og skal igen coaches af en af Danmarks absolut bedste trænere i den rutinerede Lars “PrimeTurbo” Korreborg.

Udvides der med flere spil i 2020?

Alt i alt går det rigtig godt med AGF esport, hvor specialet er CS:GO og FIFA. Spørgsmålet er nu, hvorvidt man hos AGF esport pønser på at udvide med endnu flere hold fra andre spil. Specielt Battle Royale-genren har været populær de seneste tre års tid, så spørgsmålet er om man kigger mod Fortnite eller PUBG efter nye hold til AGF esport. 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved