Årgang 88 “” Morten Beck: AGF i mit hjerte

2

Der er på nuværende tidspunkt otte kontraktspillere fra årgang 1988, men Morten Beck Andersen er faktisk den eneste af de otte der ikke har spillet andre steder end AGF i løbet af sit liv:

– Min første tid i AGF føltes rigtigt godt. Jeg husker specielt de første år, hvor jeg havde gode oplevelser, som jeg stadig tænker på i dag. Mine daværende holdkammerater var selvfølgelig 88’ere ligesom mig selv, men halvdelen spiller ikke i AGF i dag. De stoppede stille og roligt med tiden, og flyttede enten klub eller prøvede noget helt nyt. Det var nogen fantastiske kammerater der dengang fravalgte AGF, hvilket jeg var ærgerlig over, fortæller Morten Beck Andersen

Senere stødte Michael Lumb til klubben, og dannede hurtigt et venskab med den unge angriber. Fælles for dem var at de nu fik Bjarna Gaba som lilleputtræner “” en mand som før har modtaget ros i artikelserien, og Morten Beck Andersen har også kun store roser til sin tidligere træner:

– Bjarne Gaba var uforglemmelige, og han er den mand der har betydet mest for min tid i AGF. Han var der altid for mine holdkammerater og jeg både på og udenfor banen. Han gjorde, at jeg glædede mig til at komme til træning hver gang, fortæller Beck Andersen

En svær periode med skader

I takt med Morten Beck rykkede op igennem rækkerne fik han nye trænere, og han havde en svær periode i sin fodboldkarriere som satte præg på udviklingen. Den unge angriber glædede sig ikke mere til at komme til træning, mistede koncentration og stødte ind i mange skader. Han gik glip af mange oplevelser, spilletid og erfaring, men så begyndte der at støde jævnaldrene spillere til holdet, og lysten vendte tilbage:

– Da Niels K, Krabbe, Vester osv. begyndte at støde til klubben, så viste det sig at være begyndelsen på et fantastisk sammenhold og et hav af uforglemmelige oplevelser. Siden de stødte til klubben har vi fulgtes ad på de forskellige hold, og er den dag i dag stadig gode venner, beretter det unge angrebstalent.

Morten Beck Andersen kommer fra en rigtig AGF-familie. Hans far, Per Beck Andersen, spillede for AGF i 80’erne og var blandt andet med til at sikre AGFs seneste danske mesterskab tilbage i 1986, mens Mortens storebror Martin Beck Andersen spillede i AGF få år tilbage, men skiftede til BK Fram Reykjavik efter blot seks kampe for AGFs førstehold.

Den unge angriber har nydt godt af familiens rådgivning i løbet af sin tid på Fredensvang:

– Jeg har selvfølgelig haft mine op- og nedture, men det har jeg kun taget ved lære af. Bestemte trænere og specielt min familie har betydet enormt meget for mig, og min far og bror har begge spillet i AGF, så de har altid vidst hvad det handlede om når jeg havde spørgsmål eller problemer, fortæller Beck Andersen

“Jeg vil aldrig glemme hvor jeg spillede ungdomsfodbold”

Med en livslang fortid i AGF og familie med tilknytning til klubben, så er det af naturlige årsager at Morten Beck Andersens hjerte banker for AGF:

– AGF vil altid have en stor plads i mit hjerte. Jeg har kun spillet i AGF, og det fortryder jeg ikke den dag i dag. Jeg har brugt så meget tid og så mange kræfter i AGF, at jeg aldrig vil glemme hvor jeg spillede ungdomsfodbold henne og forhåbentligt skal spille seniorfodbold fremover.

Morten Beck Andersens kontrakt med AGF udløber til sommer, og her afslutter han ligeledes sin uddannelse, hvilket betyder at han om et halvt år kan træne fuldt ud med A-truppen, hvis han gør sig fortjent til en kontrakt.

Den unge angriber har det svært ved at forstille sig at skulle trække i en anden trøje end AGFs, men hvis det skulle ske om et par år ville han være sikker i sin sag før det skete:

– Hvis jeg skal trække i en ny trøje, så vil jeg have det underligt i starten. Men jeg er sikker på, at det ikke vil være noget problem, fordi jeg vil aldrig flytte fra AGF før jeg er sikker i min sag, og at det føltes rigtigt i maven. Når jeg går på banen, træningsbanen eller trækker klubtrøjen over hovedet skal det føltes rigtigt. AGF vil altid være en del af mit liv på en eller anden måde, fortæller den hovedstødsstærke angriber

Debut har givet blod på tanden

Den unge angriber fulgte også AGF som barn fra tilskuerpladserne, og når han den dag i dag ser fodbold på Århus Stadion drømmer han:

– Samtidig med at jeg har spillet fodbold i AGF har jeg fulgt holdet på Århus Stadion, og jeg gør det stadig i dag. Hver gang håber jeg, at det snart er min tur til at spille igen, fortæller den unge angriber

Efter en lang række flotte indsatser på reserveholdet blev Morten Beck Andersen udtaget til udekampen mod Brøndby i august. Det var ikke forventet at han skulle få spilletid, selvom han var sendt til opvarmning. Der gik et sus igennem mange fans, da Peter Graulund kort før tid lå i Brøndbys målfelt og signalerede en udskiftning. For Morten Beck Andersen blev det hans store chance:

– Da jeg blev sendt til opvarmning, så gik det op for mig at jeg nu havde chancen. At det var det her jeg havde ventet, ofret størstedelen af mit liv for, og at det var dét jeg ville. . Det var et fantastisk sus der gik igennem hele kroppen da det skete. Jeg trak for første gang i den røde trøje, og få minutter senere var jeg en del af en jubelscenerne efter Mike Tullbergs fantastiske mål. Min debut har givet mig blod på tanden, og givet mig lyst til at kæmpe for at få en chance på førsteholdet, fortæller den unge angriber der endnu kun har spillet en enkelt kamp.

Spændende at følge hver enkeltes udvikling

Hvorvidt årgang 1988 har været en gylden årgang blandt AGFs ungdomsspillere vil Morten Beck Andersen ikke vurdere, men han erkender at det har været en meget fin årgang med mange forskellige og spændende talenter:

– Jeg er stolt over, at jeg er blevet en af dem der har skrevet kontrakt med AGF. Det er kun spændende at se hvor hver enkelt spillers udvikling fører hen, og hvilke muligheder det vil give, slutter det unge talent.

Han fremhæver dog, at alle talenterne har arbejdet hårdt for sagen, og at faciliteterne hos AGF altid har været gode, og at det har hjulpet med at støbe hvert enkelt talent.

Få notifikation
Notifikation ved
2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
TheWhiteChamps
12 år siden

love you beck 🙂

SeeS
12 år siden

Han er den første 88ér der har vundet i sin debut kamp… !!!