Årets spiller og årets fighter

Skrevet den 31. maj 2018 - 17:23 af
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Onsdag eftermiddag var spillerne i AGF samlet for at ønske hinanden god ferie. Efter et vaklende efterår og et solidt forår skulle der lige sendes et par kåringer afsted ved sæsonafslutningen.

Som årets spiller 2017-18 blev valgt holdets svenske kreatør og topscorer Tobias Tigiani Sana. 9 mål og 5 assist blev det til i 33 kampe i debutsæsonen. Om kåringen siger Sana til AGF.dk:

“Der er mange store spillere, der har fået pokalen tidligere og det er en ære at blive kåret til årets spiller i AGF. Det er et dejligt rygstød at få i mit arbejde med at komme tilbage til den nye sæson oven på min skade og jeg sætter virkelig pris på hæderen”.

Svensk/burkineren er i øvrigt den første udlænding der vinder prisen i AGF.

Titlen som årets fighter 2017/18 blev forårets helt store AGF’er, Jens Stage. Den unge Århus knægt præsterede 4 mål og 3 assist i løbet af sæsonen og om kåringen siger Stage til AGF.dk:

“Jeg er stolt over, at trænerteamet mener, jeg har gjort mig fortjent til at bliver årets fighter i AGF. Jeg spiller med hjertet og det håber jeg man kan se på banen og på min arbejdsindsats, og jeg er glad og beæret over at få pokalen i år”.

John Amdisen var den første til at blive årets spiller i AGF i 1963, mens Kim Ziegler blev den første til at blive årets fighter da han modtog hæderen i 1978.

MTAC ønsker Sana og Stage tillykke med priserne.

 banner
+ Få 100% i bonus på første indbetaling
+ Få op til 1000 kr. i bonus
+ De største indenfor betting
+ Høje odds på lokale kampe
+ Live og almindelige odds
banner
+ 50 kr. gratis ved oprettelse
+ Op til 10.000 DKK i bonus
+ Live og almindelige odds
+ 50 free spins til casinoet (spilleautomater)
+ Alle sportsgrene

Kommentarer

 1. Set over hele sæsonen ville jeg nok ha’ valgt Amini som Årets Spiller, men Sana har været så afgørende i de kampe, hvor han har været god, at jeg synes valget godt kan forsvares. Næste sæson må han gerne spille mere kontinuerligt på det høje niveau vi har set han besidder, så vil titlen være 100% fortjent.
  I øvrigt lidt overraskende at han er første udlænding til at modtage prisen, men det siger lidt om at de udlændinge vi har hentet generelt har skuffet. Og de, der rent faktisk har været gode, såsom: Halvorsen, Flo, og Aron etc. må jo bare være blevet overgået af deres danske kollegaer.
  Og netop Aron var jo ligesom Grahn kun så exceptionelt gode i efteråret de pågældende sæsoner (Aron blev solgt, mens Grahn bare faldt i niveau efter han kom på en permanent kontrakt), så deres præstationer var jo nok lidt “glemt” da man nåede til afstemningen.

  Stage som Årets Fighter er helt fortjent.
  Han var lidt anonym i efteråret, men han har udvist en 100% fighter indstilling hele vejen igennem. Og her i foråret har det kulmineret i langt bedre spil, og også nogle mål. Måske fordi han er begyndt at spille positioner, der passer bedre til ham.
  Han har vist at han godt kan spille back, men han udnyttes ikke optimalt på den position.

  1. Stage som årets fighter kan ingen argumenterer mod, han er virkelig slået igennem og er blevet en fan favorit ved at spille med hjertet uden på trøjen.

   Årets spiller syntes jeg er svær at give til nogen. Der har ikke været en spiller som virkelig bare har skinnet igennem over hele sæsonen. Der har vel egentlig kun været 6 spillere som har været i start 11 over hele sæsonen udover få skades perioder. Jovanovic, Dino, Kanstrup, Amini, Sana og Stage. Af de 6 spillere kunne næsten alle have vundet i min bog, måske lige udover Dino.
   Alle har præsteret på et højt niveau i foråret hvor holdet har fungeret og på et lavere niveau, uden at være dem der faldt mest igennem i efteråret.
   Sana er den bedste på sine gode dage, men man kan nok godt argumenterer for at Amini har leveret en mere helstøbt indsats over hele året.

  2. @ gffan17

   Enig! Der er ingen, der har været prængende over hele sæsonen, men Amini har leveret på et stabilt fornuftigt niveau over hele sæsonen.
   Stage faldt ikke igennem i efteråret, men han gjorde heller ikke det store væsen af sig.
   Jovanovic var generelt middelmådig i efteråret; god nogle ksmpe, men dårlig andre. Har været bedre i foråret uden for alvor at imponere mig.
   Kanstrup virkede lige så usikker og “rundt på gulvet” som resten af forsvaret i efteråret, men har i foråret fået vist, hvorfor vi hentede ham.
   Sana havde enkelte gode kampe i efteråret, men for mange, hvor han virkede usynlig eller nærmest ugidelig/opgivende. I foråret har det heldigvis været omvendt.

   Som jeg ser det har Amini været bedst over hele sæsonen, men hvor Sana var den, der løftede holdet op et ekstra niveau i visse kampe, var det Amini der gjorde sit for at holde holdet på niveau hver gang.

 2. Det er også hvad vi mangler for at komme i top 6, profiler der kan vinde kampene på de dage hvor holdet ikke kører. Som da vi havde Jakob Poulsen, den hylde af spillere skal være den næste ting der rykker os. Håber man har penge i budgettet til at få fingre i sådan en kaliber til sommer.
  Den profil kunne passende være en ny angriber.
  Jovanovic har imponeret mig i foråret, syntes han har set rigtig stærk ud. Han stinker desværre stadig med fødderne og tror aldrig han bliver bedre, men som shot-blocker kan han godt stå for et top 6 hold i min bog.

 3. Jeg mener at valget af Stage som årets fighter er oplagt. Han har virkeligt været stærk. Stabil i hans kampe på backen, men virkelig en af dem der har gået forrest efter han er rykket frem på midtbanen.

  Jeg mener dog også at valget af Sana er fuldt fortjent. Holdets topscorer og holdets næstmest assisterende spiller. Han viste prøver på sine evner i efteråret hvor holdet var ustabilt spillende, men hans i foråret har været rigtig god.
  Han bliver gang på gang fremhævet af såvel trænergruppe som holdkammerater for hans vigtighed for helheden på holdet. Af såvel de unge som de mere rutinerede kræfter på holdet.
  Hvad diverse eksperter (Stig Tøfting m.fl.) så mener om Sana er fløjtende irrelevant i for mig at se.
  Amini har helt sikkert også været inde i billedet til årets spiller men han scorer en smule for lidt. Men han er naturligvis lige efter Sana i denne kåring.

Skriv et svar