3F Superligaen ruller igen: Hvem skal starte inde i premieren?

3
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
Af Rasmus Thomsen

På søndag går det løs igen, når AGF åbner sæsonen mod Randers FC. Ceres Park danner rammen om forårets første 3F Superligakamp, når jagten på top-6 for alvor sættes ind for ”De Hviie”.

På søndag er ventetiden forbi, når træningskampe bliver afløst af 3F Superligakampe.

Som AGF-fan har vinterpausen dog ikke været helt så lang, som den plejer, da man denne vinter har kunnet nyde stillingen, hvor AGF har overvintret på rækkens tredje plads.

Jagten på en plads i top-6 sættes ind med et lokalopgør mod Randers FC. Men hvilke spillere skal indlede forårssæsonen blandt de startende 11?

I dette indlæg kommer Morethanaclub.dk med vores bud på startopstillingen til på søndag – kom gerne med jeres bud i kommentarfeltet under artiklen.

Update på opstarten

AGF har i løbet af vinterpausen spillet syv træningskampe. Der er blevet spillet kampe på kunstgræsbaner i kolde Danmark, men en stor del af AGF-opstarten, er foregået under varmere himmelstrøg i Portugal.

Her deltog holdet endnu engang i Atlantic Cup og ligesom for to år siden, endte AGF med at tage pokalen med hjem til Aarhus. Selvom det er en træningsturnering, er det helt sikkert et selvtillidsboost for aarhusianerne.

I løbet af opstarten har AGF-cheftræner David Nielsen, fået set hele truppen i aktion.

På træningslejren i Portugal havde David Nielsen hele 1. holdstruppen plus de to unge spillere Mikkel Lassen og Albert Grønbæk Erlykke med.

Hele 32 spillere har fået spilletid i træningskampene i januar og februar. Alligevel har der tegnet sig et billede af, hvem de fleste af cheftrænerens foretrukne spillere er.

I fem af de syv træningskampe, har cheftræneren valgt at starte med William Eskelinen, Casper Højer Nielsen, Niklas Backman, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Bror Blume og Jakob Ankersen.

Bedømt ud fra træningskampene kunne noget tyde på, at David Nielsen allerede har styr på 8 ud af de 11 startende på søndag.

Hvem byder sig til?

Til søndagens lokalopgør må David Nielsen undvære Zach Duncan på grund af karantæne.

Derudover har cheftræneren været nødt til at skåne Mustapha Bundu, Jon Thorsteinsson, Kevin Diks og Mustafa Amini lidt i opstartstræningen. Alle fire spillere endte dog med lidt spilletid i Portugal.

Særligt skaderne til Amini, Bundu og Thorsteinsson, som alle fik en masse spilletid i efteråret, giver nogle spørgsmålstegn angående startopstillingen mod Randers FC.

Det ligner dog ikke, at cheftræneren har tænkt sig at eksperimentere synderligt når det vigtige forår begynder.

En af de spillere som alligevel kan ende med at stå som en stor vinder af opstarten, er Benjamin Hvidt, som i den grad har imponeret sin træner. Efter finalekampen ved Atlantic Cup udtalte David Nielsen sig til stiften.dk, hvor han bl.a. sagde følgende om Benjamin Hvidt:

“Han har arbejdet hårdt, og virker til endelig også at være helt fri oppe i hovedet. Der er ikke rigtig nogen blokeringer, og det gør så også, at medspillerne stoler fuldt ud på ham.”

Her på morethanaclub.dk vurderer vi, at David Nielsen allerede har en stor del af startopstillingen klar.

Vi ser her nærmere på hvilke positioner, der kan give David Nielsen den største hovedpine frem mod sæsonåbneren på søndag.

Centralmidt ”8er” positionen – Mustafa Amini vs. Benjamin Hvidt

Superligaen Viborg – AGF 02-04-2017 02-04-2017 i Viborg på Energi Viborg Arena Foto: Jesper Zacho Elgaard

Mustafa Amini er en af holdets absolut største profiler, så han burde være selvskrevet til en plads i startopstillingen, eller hvad?

Australieren står overfor kontraktudløb denne sommer, og det er ikke lykkedes at få forlænget kontrakten endnu.

Hvis Amini er fortid til sommer, kan det sætte nogle spørgsmålstegn ved, om han får samme mængde spilletid i foråret, som han plejer. Derudover har Amini været plaget af småskader i løbet af vinteropstarten.

Træningskampene har ikke givet mange minutter i benene til ”Musti”, hvilket blandt andet har betydet, at andre spillere har fået chancen.

En af de spillere som står klar til at overtage Mustafa Aminis plads, er Benjamin Hvidt.

Det sikre valg vil være Amini – det modige (og måske nødvendige) vil være Hvidt. Vi tror på Amini.

Højre kant – Mustapha Bundu vs. Kasper Lunding vs. Gift Links

Getty-images

En af efterårets helt store profiler i 3F Superligaen, Mustapha Bundu, har desværre været plaget af skader i opstarten.

Dog er det blevet til spilletid i de tre seneste træningskampe, hvilket kunne tyde på at Bundu når at blive klar til på søndag.

På træningslejren udtalte Bundu sig også i positive vendinger til stiften.dk om at blive klar til forårspremieren:

“Der er stadigvæk over en uge til, så jeg skal nok blive klar.”

Skulle det ske, at David Nielsen vælger at starte med Bundu på bænken, står både Kasper Lunding og Gift Links på spring. Begge spillere har fået godt med spilletid i opstarten og begge spillere har bidraget med godt spil og mål.

Vi ser det som mest sandsynligt, at Bundu starter. Ellers ligner Lunding det bedste bud på en afløser, med Links lige i hælene.

Venstre kant – Jakob Ankersen vs. Jon Thorsteinsson

Foto: AGF.dk

Efteråret var op og ned for Ankersen. På trods af en del gode præstationer, var det Thorsteinsson, der endte med mest spilletid.

Denne opstart har dog været med en top tændt Ankersen, som har fået en masse spilletid, mens Thorsteinsson har været skadet.

Islændingen har kun fået spilletid i to træningskampe, hvoraf det kun blev til 25 minutter mod BK Häcken og 46 min mod Östersunds, og med en Ankersen i form, ligner det en sikker startplads til danskeren på søndag.

Angriber – Patrick Mortensen vs. Nicklas Helenius

Foto: Ole Nielsen

Med 17 mål i 31 Superligakampe har Patrick Mortensen bevist, at han ved, hvor målet står. Mortensen ligner en starter på søndag, men Nicklas Helenius har i den grad bidt fra sig i træningskampene, hvor han blandt andet har bidraget med tre mål og især i kampen mod BK Häcken høstede roser.

Helenius byder sig til både som frontangriber og som ”10’er” bag angriberen. Vi tror dog ikke, at David Nielsen starter foråret med sin topscorer på bænken. Derfor tror vi på Mortensen som starter.

Vores bud på startopstillingen til forårspremieren mod Randers FC:

1 William Eskelinen

16 Casper Højer Nielsen

3 Niklas Backman

5 Frederik Tingager

13 Alexander Munksgaard

6 Nicolai Poulsen

29 Bror Blume

8 Mustafa Amini

7 Jakob Ankersen

19 Mustapha Bundu

9 Patrick Mortensen

Vi kigger nærmere på de aktuelle skader, hører fra nogen af spillerne og kommer med et opdateret bud på startopstillingen, når vi på fredag udgiver vores optakt til kampen mod Randers FC. Men på nuværende tidspunkt er dette buddet på en start-11 fra MTAC.

Kom gerne med jeres input og bud på startopstillingen herunder.

#KSDH

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
dengamle
Bruger

Enig i opstillingen bortset fra at Lunding sikkert starter og så ind med Bundo hvis det bliver nødvendigt

zcml
Bruger

Er det bare mig, eller er den opstilling stillet op som skulle Højer og Ankersen spille i højre side, mens Munksgaard og Bundu skal spille i højre? Nå! Men bortset fra det, så tror jeg ikke Amini starter inde. Han er stadig det foretrukne valg, men med kun 20 min. spilletid i optakten, ovenpå sin skade, så tror jeg ikke formen er til at starte inde. Han viste dog at han er klar, hvis han bliver skiftet ind. Bundu er jeg også meget i tvivl om. Han så ud til at være langt fra formen ovenpå en skadespause, til ham… Læs mere »

Di Stefano
Bruger

Jon er ikke i kampform, Helenius er 2. valg og Links er 3. valg, så de har ikke for alvor været i spil til RFC. Så de 9 giver sig selv. Lunding og Hvidt er kørt i stilling, hvis ikke Bundu og Amini er klar til start 11 endnu til en lang og afgørende sæson. RFCs spillestil er ikke lige Bundu, så Lunding kunne sagtens blive 1. valg. Den er hårfin mellem Hvidt og Amini. David kunne sagtens finde på at vælge de unge, da de er helt indspillede i træningskampene. Så Amini og Bundu kan ende med at blive… Læs mere »