22.175 tilskuere så AGF tabe til Silkeborg IF

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Med stadion-rekord på lægterne, lav sol over Århus og bundproppen Silkeborg IF som modstander, var der i dag skabt fantastiske rammer for, at AGF kunne komme tilbage på sejrskurs.

Cheftræner David Nielsen havde været nødt til at ændre på to pladser – Jesper Juelsgård og Zach Duncan var nye i startopstillingen og Frederik Tingager og Mustafa Amini måtte begge se til fra tribunen.

Kampen startede dog ikke specielt festligt. Det var to hold som kom afventende og tålmodige ud til 1. halvleg. Foruden et par hjørnespark, skete der ikke meget nævneværdigt i de første 25 minutter.

Men en forsigtig og afventende kamp, eksploderede pludseligt på få minutter. Silkeborgs Mathias Hebo modtog bolden et stykke uden for AGFs straffesparksfelt. Hebo trykkede af fra distancen og så stod der 0-1.

Derefter satte AGF tempoet et par gear op. Og et øjeblik efter, blev det 1-1. En lang bold nede fra Jesper Juelsgård strøg hele vejen op, til Mustapha Bundu, som elegant løftede bolden over Perez i Silkeborg målet.

Og kort efter 1-1 målet, kom AGF også foran. Denne gang var det Casper Højer som slap fri i venstre side af straffesparksfeltet, og med et fladt indlæg, fandt han Patrick Mortensen som kunne score til 2-1.

Efter scoringen til 2-1, satte AGF sig på spil og chancer. Hjemmeholdet kom til flere gode afslutninger, og der var store afbrændere i blandt. Det lignede mere og mere 3-1 på dette tidspunkt. Men da uret havde passeret 41 minutter, dukkede Silkeborg-topscorer Ronnie Schwartz op, og så stod der 2-2.

Frem til pausen fortsatte AGF presset, men det blev ikke til flere scoringer i 1. halvleg.

AGF skulle få en drømmestart på 2. halvleg. Denne gang var det Alexander Munksgaard, som fik kastet sig frem i bolden og afleveret den til Patrick Mortensen, som endnu engang fik bolden i netmaskerne. 3-2 til AGF efter 47 minutter.

Efter scoringen til 3-2, satte AGF sig igen på spillet – nu skulle sækken snøres. AGF kom til flere gode chancer for at lukke kampen, bl.a. efter 63 minutter hvor Jakob Ankersen brændte en kæmpe chance i straffesparksfeltet. Det lykkedes ikke at snøre sækken, og derfor kom SIF i stedet tilbage i kampen. Efter 65 minutter begik Alexander Munksgaard straffespark, som Ronnie Schwartz bankede i kassen til 3-3.

Rollerne forblev herefter de samme. AGF som spilstyrende og Silkeborg som det forsvarende hold der forsøgte sig med omstillinger.

Med ca. et kvarter igen, blev Nicklas Helenius sendt på banen i stedet for den dobbelte målscorer Patrick Mortensen. Og på en af sine første boldberøringer forsøgte Helenius sig, med et fantastisk langskud, som desværre blev reddet af Perez.

Hen mod slutningen af kampen, kom endnu en indskifter i fokus. Jon Thorsteinsson var netop kommet på banen, da han tilspillede sig en stor mulighed, men afslutningen fløj et godt stykke over mål.

AGF forsøgte at presse silkeborgenserne i de døende minutter, men typisk for kampen, så straffede Silkeborg i stedet AGF.

Med kun to minutter tilbage af den ordinære tid, så slog Silkeborg igen til på en kontra. Denne gang var det forsvarsspilleren Anders Hagelskjær som headede Silkeborg på 3-4.

Foran et rekordstort antal tilskuere, lykkedes det altså ikke for AGF at vinde over bundholdet Silkeborg.

AGF spiller på hjemmebane igen mandag den 28. oktober når FC København besøger Ceres Park.

Kampfakta:

Mål/oplæg:

0-1: Mathias Hebo/Jeppe Okkels

1-1: Mustapha Bundu/Jesper Juelsgård

2-1: Patrick Mortensen/Casper Højer

2-2: Ronnie Schwartz/Jeppe Okkels

3-2: Patrick Mortensen/Alexander Munksgaard

3-3: Ronnie Schwartz (straffespark)

3-4: Anders Hagelskjær/Shkodran Maholli

Kort:

Ingen

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Thomas Senior
Bruger

Største katastrofe i klubbens historie siden 0-7 nederlaget mod Brøndby. Hjemme mod sejrsløse SIF i en kraftigt svækket udgave og foran rekordstort publikum, og alligevel et nederlag, hvos man igen så alle trænerens signaturer 1. Defensiv opstilling med Poulsen, Duncan, Blume og Ankersen 2. Ingen Links, Lunding eller Thorsteinsson til at hjælpe Bundu og måske ramme målet 3. Stillen sig tilbage foran feltet så snart man var foran, så modstanderne kunne komme ind i kampen igen 4. Vente med udskiftninger til der mangler 15 minutter. Typisk David Nielsen trænerarbejde, og årsagen til at jeg (stadig) synes han er superligaens ringeste… Læs mere »

Sloth
Bruger

Efter Randers kampen sad mig og nogle gutter og snakkede om at SIF kampen blev den vigtigste i lang lang tid for AGF, fordi det netop var nu man skulle vise man har rykket sig……men ak nej, dette her nederlag er virkelig umådelig ringe, og tænk sig vi kunne præsterer en defensiv der rent faktisk var ringere end SIF…..mangler ord oven på det jeg så i dag, det var virkelig et set-back

Phister Loysauce
Bruger

De, der mener, at David er den bedste træner, AGF kan få, må have fået en del at tænke over efter dagens kamp. Det var i dag, holdet og David skulle vise, at der er bund i det arbejde, der laves, og at sejrsstimen ikke bare skyldtes held og tilfældigheder. Aldrig har forudsætningerne været bedre, og alligevel svigtede de big time. David sender kun modvilligt holdet frem på banen og befinder sig bedst, når bussen er parkeret. Og det bliver den, så snart vi er foran med et mål, som vi så i dag efter målet til 3-2. Hvorefter David… Læs mere »

Sloth
Bruger

Jeg vil faktisk sige at jeg også undrede mig over udskiftningerne til sidst – 3:3 og Helenius ind for Mortensen som har lavet 2……fattet jeg intet af, Mortensen så ikke træt ud, det gjorde til gengæld både Blume og Nicolai Poulsen, så det ville da have været fedt at have satset med 4-4-2 til sidst…..vi endte jo alligevel med at tabe