19-årig kantspiller fra Elfenbenskysten prøvetræner i AGF

Skrevet den 10. april 2017 - 12:28 af
Fotograf: Jesper Zacho

AGF har tidligere prøvet sig af med afrikanske spillere, hvor flere af disse spillere har været lige ved og næsten. De færreste glemmer vel Dioh Williams, der lignede en verdensklasse angriber efter de første par kampe, men som fuldstændig mistede alt der lignede skarphed efter sin skade.

I øjeblikket har man Mustapha Bundu fra Sierre Leone på kontrakt, og hvis alt går vel, så kan han få følgeskab af en anden afrikansk spiller. Den jævnaldrende Aboubacar Diakite fra Elfenbenskysten er i disse dage til prøvetræning på Fredensvang, hvor han skal træne med U19- og førsteholdet ugen ud.

“Det er en ung spiller, vi har fået anbefalet igennem vores netværk, og som vi gerne vil se an her i Aarhus. En ting er, hvad vi får af efterretninger på spilleren, og hvad vi kan researche os til – noget andet er virkeligheden ude på træningsbanen”, udtaler AGF’s sportschef, Peter “PC” Christiansen til AGF.dk og fortsætter:

“Nu har vi en uges tid til at se ham an her i Aarhus, hvor vi kan dosere det på en sådan måde, at han både kan træne med U19 og med Superligaholdet, så det passer bedst muligt i forhold til vores dagligdag, og vi glæder os til at se ham vise sig frem”, lyder det fra sportschefen.

I aften skal det dog ikke handle om Aboubacar Diakite, men derimod AGF – Silkeborg, hvor vi krydser fingre for, at “De Hviie” kan hente tre vigtige point!

KSDH!

 

Kommentarer

 1. – hvis vi har brug for en 19 årig spiller, hvorfor henter vi ikke bare en fra vores egen U-19 hold ?
  – De er måske ikke gode nok – men hvordan kan det gå til, at en ukendt spiller fra Afrika er bedre end de spillere, som vi har fulgt i Aarhus siden de blev født ?
  Hvorfor er Afrika bedre til at udvikle fodboldspillere end vi er i Aarhus / Danmark ?
  Jeg forstår det bare ikke…

  1. Altså. Nu bor der 1.6 milliarder mennesker i kontinentet Afrika mod 5.6 mio. danskere. I DK er vi ca. på 340-350.000 aktive fodboldspillere, mens jeg uden at kende tallene, vil gætte på de er væsentligt højere i Afrika.

   Derudover så har afrikanere en anden mentalitet. Mange danske fodboldspillere er for venlige og for trygge i Danmark, mens mange af de afrikanske ser det som en mulighed for at overleve og for at få deres familie til at overleve. De har derfor en helt anden vinkel og mentalitet end danskerne.

   Selvfølgelig skal vi helst have flere talenter fra egne rækker, hvilket de også langsomt er på vej til, men hvis man finder en spiller i udlandet, som potentielt kan blive en kæmpe stjerne, der kan gavne AGF på kort sigt med fodbold, men på længere sigt økonomisk, så skal man jo bare slå til 🙂

 2. Jeg er helt overbevist om at spillere som Oscar Buur, Sebastian Hausner,Benjamin Hvidt, Magnus Kaastrup osv vil få stor gavn af at blive testet på så højt et niveau som muligt, med stærke offensive spillere at træne med.

 3. @Henze05
  – tak for dit indspark på mit indlæg…
  Man skal dog passe meget på med at bruge faktuelle tal til at sammenligne – der skal trods alt kun 11 spillere på banen…
  Jeg husker Island vinde over England – 330.000 indbyggere sammenlignet med 55 Mill. – og hvor er Kina med 1.3 Mia. indbyggere… ???
  Det drejer sig om, at udvikle egne spillere – det er både billigere og man opnår også en anden form for ”fodboldforelskelse” i en spiller der er født og opvokset i Aarhus / Østjylland, sammenlignet med en spiller fra den anden side af jorden om det er Afrika eller New Zealand er ikke afgørende…
  Husk altid på – Guldholdet fra ’86 bestod af ene danske spillere – det var tider den gang – jeg ved godt, at vi siden da har fået 35% udenlandske spillere i SuperLigaen – og UK har 60% i Premier League – men jeg ville ønske, at vi kunne fylde førsteholdet med spillere fra egne rækker og fra samarbejdsklubberne…
  Et AGF hold bestående af danske spillere og et par udenlandske spillere eller to (som fx Håvard Flo og Jan Halvor Halvorsen – for dem der kan huske dem år tilbage) – ville være optimalt – og tilskuerne ville valfarte tilbage på Stadion…
  En bagkæde bestående af 5-6 forskellige nationaliteter – det går ikke – fodboldkultur, fodboldforståelse og fosboldopdragelsen er alt for forskelligt til, at det kan blive optimalt…

 4. Så længe holdet vinder, er det da hamrende ligegyldigt, hvor fanden spillerne kommer fra!?
  At skulle stille med lutter danske spiller taler vist mere til den romantiske side end den realistiske. Tænk dig nu om. Tilmed er klubben jo i en udviklingsperiode, hvor man netop går benhårdt efter at udvikle egne spillere. Din kritik, både her og i replikboksen, er fuldstændig tåbelig at høre på, og du kritiserer jo bare for at kritisere.

Skriv et svar