AGF overvandt dårlig start og fik et point

14

AGF fik i dag besøg af Skive IK i 1. Division, i den første hjemmekamp på NRGI Park i foråret. Det var en kamp hvor AGF på forhånd var gjort til kæmpe favoritter, men hvor det desværre var gæsterne der startede bedst.

Der var blot spillet fire minutter af dagens opgør, da den tidligere AGF’er, og banens mindste spiller, Danilo Arrieta vandt en hovedstødsduel , og sendte den ind helt ude ved stolpen bag en chanceløs Steffen Rasmussen.

Efter målet overtog AGF alt spillet, og efter 14 minutters spil var det tæt på, da Jens Jønsson med ryggen til målet headede bolden lige akkurat forbi mål.

AGF fortsatte med at dominere opgøret, og Skive var kun farlige på kontrastød. Det lykkedes dog også Skive at udnytte endnu en omstilling, da Danilo Arrieta løb fra AGF forsvaret, og sendte en bold indover, som Alexander Juel Andersen med skulderen dirigerede i mål.

Selvom AGF sad på stort set hele første halvleg, så lykkedes det ikke hjemmeholdet at skabe en nævneværdig chancen foruden Jens Jønssons hovedstød ryggen til målet, som sneg sig en meter forbi den fjerneste opstander.

AGF gik til pausen nede med 0-2 i en yderst tåkrummende første halvleg, hvor AGF sad på spillet, men hvor Skive skabte mest.

I 2. halvleg startede Wieghorst med en indskiftning, da Danny Olsen var blevet småskadet. Olsen blev derfor erstattet af Mate Vatsadze, der kom ind til sine første minutter i forårssæsonen.

Kort efter blev det til endnu en indskiftning, da den unge Oskar Buur måtte forlade banen til fordel for David Cortes.

Skive skabte meget lidt efter indskiftningen af David Cortes, og i det 60. minut af kampen lykkedes det AGF at komme frem til deres første store chance, da de bibeholdte et stort pres, hvor bolden til sidst ende hos Kim Aabeh inde i feltet, der flugtede bolden fladt ned i det fjerneste målhjørne til 1-2.

Otte minutter efter målet kom Johan Lædre Bjørdal frem til en stor mulighed, da bolden tilfældigt dumpede ned til ham på kanten af feltet. Hans afslutning sad desværre midt på Skives keeper.

I det 73. minut var Mate Vatsadze tæt på at reducerer, men hans afslutning blev rettet af til et hjørnespark. Bødlen fra Tiblisi fandt dog vej til netmaskerne på det efterfølgende hjørnespark, da han fik smidt bolden det sidste stykke over stregen.

Med ti minutter tilbage af kampen fik Skive en stor chance, men Johan Lædre Bjørdal kæmpede heroisk og fik kastet sig ned i en glidende tackling, lige inden Jesper Henriksen kunne sparke bolden mod mål.

Da der resterede fem minutter af opgøret var det lige før, at Nordstrand kunne sparke en sejr hjem til AGF, da han tilfældigt modtager bolden i feltet efter en kikset Jens Jønsson afslutning. Nordstrand afslutning gik dog lige over mål.

Med tre minutter igen foretog Morten Wieghorst sin sidste indskiftning, da Skhirtladze erstattede Stephan Petersen.

I dommerens tillægstid fastholdt AGF et flot pres på Skive, men det blev afbrudt af et par egoistiske aktioner fra Davit Skhirtladze, der smed bolden væk, og gav Skive noget initiativ i stedet.

AGF afværgede Skive presset, og fik igen et overtag, hvor de tilkæmpede sig tre hjørnespark. Der kom dog ikke noget brugbart ud af det massive pres, og det endte dermed med slutresultatet 2-2.