Aarhus Borgmester: Jeg deler drømmen om et nyt stadion

28
Fotograf: Jesper Zacho

Det er ikke nogen hemmelighed, at AGF har et af de dårligste fodboldstadions i Superligaen, hvis ikke det dårligste. Drømmen er et fodboldstadion, uden tilhørende atletikbane, og meget gerne hurtigst muligt.

Facebooksiden Nyt Stadion Til Aarhus fik virkelig sparket debatten igang igen, og debatten raser stadig.

I lørdags blev borgmesteren Jacob Bundsgaard så sat i stævne af AGF’s adm. direktør, Jacob Nielsen, da han fra en telefon spurgte ind til det radioprogram, hvor Jacob Bundsgaard var gæst på P1.

Her nævnte han, at AGF fortjener et rigtigt fodboldstadion, så de ikke blot kan indfri deres egne målsætninger, men også byens målsætning.

Borgmesteren svarede følgende tilbage:

” Jeg deler drømmen om et fodboldstadion der er indrettet specifikt til formålet. I dag har vi jo både et fodbold og et atletikstadion i samme, og det skal vi have gjort noget ved på et tidspunkt, men det kræver mange gode kræfter, der skal være med til at løfte sådan en opgave”, udtaler Jacob Bundsgaard i radioprogrammet.

Tror I, at AGF får et nyt stadion inden forpagtningsaftalen udløber i 2020, eller tror i, at AGF fortsat er at finde på det samme stadion efter 2020?

Du kan høre radioindslaget her 43:30 min.

Få notifikation
Notifikation ved
28 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Fanoe
7 år siden

Bla bla bla. Der findes snart ikke 1 politiker i Aarhus som ikke har sagt at han/hun vil have et nyt stadion, men det bliver ved snakken. Og det gør det i mange år endnu, hvis der ikke kommer kapital fra andet sted til at dække store dele af udgifterne.

Nyt stadion inden 2020 er vist lige så optimistisk som guld inden 2020!

Lylle
7 år siden

Hvilken politiker vil også kunne stå inde for at bruge 500 millioner på et nyt stadion? Det ville jo være en tabersag på forhånd.

Pengene skal komme fra privat side.

hepe
7 år siden

– jeg tro nok, at de fleste i Aarhus hellere så en ny Lufthavn end et nyt Stadion… At AGF ikke har set Guld i nu 30 år er bestemt ikke stadions skyld… AGF har Danmark’s bedste og mest sikre stadion… Hvem kan stå bag målet og smide en flaske ind på målmanden – ikke i Aarhus – men det er nemt at gøre i fx Aalborg… Jeg synes, at man skal lave en aftale med Borgmesteren, at han / hun giver et nyt stadion, når AGF står nede på Rådhusbalkonen og vifter med de nye Guldmedaljer… Jeg har hørt,… Læs mere »

Peder Vendelbo Mikkelsen
Reply to  hepe

Det er egentlig mærkeligt hvis nogle af spillerne siger det, for mange af de nye som kommer fra mindre klubber siger at det er fedt at spille i Aarhus på grund af larmen fra fansene. F.eks. i denne artikel

http://www.morethanaclub.dk/daniel-a-pedersen-til-mtac-ceres-park-ville-vaere-perfekt-uden-en-loebebane/

Flere AGF-spillere udtalte efter kampen mod Brøndby, at stemningen på Ceres Park var fantastisk. Vi tog efterfølgende fat i Elmar Bjarnasson, som kunne fortælle, at han synes stemningen på Ceres Park er en af de højeste i Danmark og dette bakkes op af Daniel A. Pedersen, som aldrig har oplevet noget lignende før i sin karriere.

Costanza
7 år siden
Reply to  hepe

@PVM:

Hvad skal de ellers sige? “Det er lort, og vi kan ikke høre jer”. Så ville man da miste ethvert incitament til at lave larm for holdet. Sandheden ligger nok et sted midt imellem: “Vi har gode fans, men løbebanen ødelægger meget.”

Nu kommer DAP og Teddy jo også fra hhv. Silkeborg og Randers, så det er da klart, at det stemningsmæssigt MÅ være et skridt op.

Ja, Ceres Park kan koge momentant; fx. mod Brøndby. Ellers er det en vissen omgang både pga. løbebanen og den åbne konstruktion, hvor lyden forsvinder ud i skoven.

heinobo
7 år siden

For ca. 15 år siden, ville SKANSKA (NCC) bygge et nyt Aarhus Stadion (pris DKK 1 Milliard) ved Åhavevej i Viby, således, at man blot kunne køre fra motorvejen ind på stadion, ligesom man gør i Amsterdam Arena, Holland. Drej af til højre – ind på parkeringspladsen – op på første sal og så er der AGF fodbold… Eneste betingelse fra Skanska var, at AGF – Byens hold – skulle forpligte sig til at spille der… !!! Ideen var også, at få flere turister til Aarhus. Biler med campingvogn skulle parkere campingvognen på NCC Stadion og køre videre ind til… Læs mere »

vest-peder
7 år siden

“Det er ikke nogen hemmelighed, at AGF har et af de dårligste fodboldstadions i Superligaen, hvis ikke det dårligste.”

Kunne man lave en artikel, der var lidt mere objektiv?

John Bager
7 år siden

Man kan høre der snart er kommunevalg

agf-dresen
7 år siden

Hvis Agf-fans ikke holder op med at tale et nyt stadion ned, så får vi fandme aldrig et nyt!!

Tænk jer om inden i skriver negativt om det.

Faktum er nu, at både Soc-dem, Venstre og Radikale er positive overfor det.

Til dem der ikke mener kommunen har råd, så kan jeg oplyse at kommunen lige har investeret i et nyt kontorkomplex til dele af deres administration i Gellerup for omkring 600 mio kr.
Derfor er det viljen og ALLE OS der skal motiverer Borgmesteren og alle de andre inde på rådhuset.

CC9
CC9
7 år siden

Jeg bakker som udgangspunkt også op om et nyt Århus Stadion – dog på samme idylliske matril – det er et must!!!

Men helt ærligt tror jeg at Stadion ville komme til sin ret, hvis det blev fyldt – hvornår er der sket efter ombygning?? Jeg tænker tilbage på pokalfinalen i 92…

https://m.youtube.com/watch?v=uBkr9KbS-yc

vest-peder
7 år siden

Et faktum? Så vidt jeg ved, har der ikke været en afstemning om, hvilke stadions, der er de bedste og dårligste i Superligaen. Det er måske manges personlige holdning, at Aarhus Stadion er dårligt, men det er ikke et faktum.
Jeg synes f.eks. ikke, at det er nær så slemt, som mange gør det til. Et faktum kan ikke diskuteres, men det her altså godt.

Arctic
7 år siden

Jeg synes det kunne være sjovt hvis folk, i stemningsområdet og folk generelt rundt på stadion, begyndte at tage teaterkikkert med til hjemmekampene, som et aktivt indspark i stadion debatten.

MC
MC
7 år siden


Så må du da gerne fortælle hvilke stadions i suppen du mener er dårligere end vores?

Bobbe78
7 år siden

Skal vi have en ny stadion er det via egen lomme…
Kommunen smider aldrig penge efter et nyt stadion..

De kan ikke forsvare over for byens borgere/ansatte at gøre det når de hele tiden bliver pålagt besparelser….

Så medmindre vi finder en rigmand eller en sheik så det ikke.. AGF ikke – ja undskyld mig – finde 350 millioner til projektet..

Bobbe78
7 år siden
Reply to  Bobbe78

Beklager mine manglende ord rundt omkring 🙂

MC
MC
7 år siden

@Bobbe78 Det er da gået meget godt med at forsvare det, når det drejer sig om det finkuturelle og havneområdet. Som jeg ser det er det mere et spørgsmål om at kommunen betragter elitefodbold og AGF, som noget der tilfører værdi til byen. At der simpelthen er for meget “menigmand” over miljøet omkring en fodboldklub. Jeg siger ikke at kommunen skal finansiere et helt nyt stadion til GF, men det ville klæde dem en hel del hvis de tænkte elitefodbolden ind i deres langsigtede planer for Århus. Alternativt håber jeg(naivt) at der kommer en rigmand og køber et nyt stadion… Læs mere »

MC
MC
7 år siden
Reply to  MC

*Som jeg ser det er det mere et spørgsmål om at kommunen IKKE betragter eleitefodbold og AGF……..”

Norden
7 år siden

Jo tættere vi kommer på udløb af den nuværende forpagtningsaftale, jo mere møre bliver både AGF og kommune vel.

– AGF skal have et sted at spille fra 2020 og frem.
– Aarhus Kommune skal have en plan for det Ceres Park og Arena fra 2020 og frem.

Begge parter må være interesseret i at finde en løsning, for det er jo ikke ligesom i NFL at AGF bare flytter til en anden by der gerne vil bygge et stadion…

Costanza
7 år siden
Reply to  Henze05

Det kunne jo tyde på, at det er noget, AGF gør uafhængigt at kommunen – altså som privat firma – så klubben kan tage tegningerne med til potentielle investorer. Det behøver desværre ikke betyde ret meget.

hepe
7 år siden

– forstår ikke helt debatten… Hobro har fået nyt stadion og rykker nok ned… AGF fik som Danmarks næststørste by sidste Guldmedaljer i 1986.. 1986 ?? – var det sidste år eller forrige år – nej – der er hele 30 år siden… Fodbold spilles på en græsbane med danske / internationale mål – og hvis der for 30 år siden kunne laves en Guldmedalje på bane – så bør / skal det også kunne lade sig gøre i dag… Det er helt vandvid, at snakke om et nyt stadion, for at AGF kan vinde Guld igen – der må… Læs mere »

Norden
7 år siden

@hepe Der er jo sket ret meget siden 1986. For det første er dansk fodbold på eliteplan totalt adskilt fra foreningsdelen af fodbolddanmark. Sådan var det ikke i 1986, hvor der stadig var mange klubber med spillere på ½ tid. Først i 90erne blev det normen med fuldtidsprofessionalisme. Det betyder bl.a. at fodbolden er blevet langt mere kommerciel end det var tilfældet tidligere, og behovet for løbende at øge omsætningen er stigende. Et nyt stadion vil derfor bl.a. kunne bidrage til, at AGF kan øge sine kommercielle aktiviteter, ligesom der vel efterhånden er belæg for, at et moderne stadion tiltrækker… Læs mere »

Mallingbonden
7 år siden

Glem alt om et nyt stadion. Alle venstrefløjspartierne vil til enhver tid stemme det ned. Der kan kun komme et nyt stadion med private invenstore, og så bliver det jo nok ikke hvor det ligger nu.

Bobbe78
7 år siden
Reply to  Mallingbonden

Kan ikke være mere enig.. Planerne på havnen blev lavet før alle besparelserne kom til kommunen…
Jeg tror heller ikke på hjælp fra Byrådet.. Desværre da et nyt stadion kunne gøre underværker fir AGF..

hepe
7 år siden

@Norden… Tak for dit indlæg, som jeg langt hen ad vejen er enig i – og som jeg også tror, at mange andre MTAC læsere er med på… Du har ret – der er sker mange ting siden 1986. I 1988 gik AGF på Børsen og blev et fuld professionel fodboldhold. Jeg købte dengang aktier for DKK 7,500.- og i dag er mine aktier DKK 14-17 værd, afhængig af dagens kurs… Med de priser, som man har på stadion i dag, kan jeg ikke engang købe en isvaffel for min investering… Jeg vil blot tilføje – der er børn der… Læs mere »

Bobbe78
7 år siden
Reply to  hepe

Skræmmende at du skriver dette.. Det har jeg skrevet en del gange før og fået på puklen for det. . Så det får du nok også.. ☺
Der er nemlig rigtig mange der kommer på stadion når det går godt (også når det hedder 1. Div -respekt ) og i dårlige tider kommer er knap så mange..
Spørgsmålet på størrelsen af et muligt nyt stadion må være 10000 Max 15000 hvis der skal være udsolgt..

Vi håber alle på bedre tider for vores alles hjertebarn og om et stadion er løsningen på det må vi se ☺